Ga naar inhoud

Windows 98 niet meer aan de gang...


Aanbevolen berichten

Ik heb laatst een computer gekocht, en daar wilde ik een 2 HD bijplaatsen. Deze HD kwam uit een DOS-computer. Dus ik hem aangesloten, kast dicht en opgestart, maar kreeg geen Windows 98 meer. Ik kreeg hetzelfde bericht als je een floppy in je pc laat zitten, maar er zit helemaal geen floppy in?? (wel een drive, maar geen floppy-diskette). Hij vraagt dus om een floppy, maar deze zat er niet bij, omdat ie 2de hands is. Hoe kan ik hem weer werkend krijgen? Alvast bedankt.
Link naar reactie
[quote:3fc8b1707c="DiabloJP"]Hoe krijg ik die weer op Master? Opstarten in veilige modus? Alvast bedankt voor je snelle reaktie.[/quote:3fc8b1707c] Computer openschroeven en op de achterkant van harddisk kijken waar "jumpers" zitten. Op de harddisk zelf staat meestal een afbeelding met hoe het moet. (let op die dingen staan soms op z'n kop. Indien je geen flauw idee hebt waarover het gaat vergroot dan d.m.v. aanklikken eens wat afbeeldingen op site: http://images.google.nl/images?hl=nl&lr=&ie=UTF-8&q=master%2Fslave+jumpers&btnG=Zoeken
Link naar reactie
Idd, dat staat meestal gewoon op de harddisk. Tis gewoon een kwestie van jumpertje verplaatsen van allebei de harddisks, en waarschijnlijk start ie dan gewoon weer normaal op. Hier ff wat voorbeeldjes: (verschilt per harddisk, dus het kan zijn dat het bij die van jou heel anders werkt) [img:f4c1b156be]http://www.spalti.ch/computer/knowhow/images/003-s.gif[/img:f4c1b156be] [img:f4c1b156be]http://perso.wanadoo.fr/rayp/HD/MICROPOLIS/10546T.GIF[/img:f4c1b156be] [img:f4c1b156be]http://www.legge40.freeserve.co.uk/HDDConfigChart.gif[/img:f4c1b156be] Zoiets staat waarschijnlijk ook op jouw harddisk. Hier kun je zien hoe je hem op master, slave enz zet. Haal anders de harddisk die je erbij gehaald hebt er ff uit. Als de PC dan wel gewoon doorstart staat de nieuwe harddisk waarschijnlijk op master, en de 'oude' op slave. Dit moet dus net andersom. [img:f4c1b156be]http://images.google.nl/images?q=tbn:A60Dr74HJ1cJ:www.tomshardware.com/howto/20020904/images/jumper.jpg[/img:f4c1b156be] Dit is trouwens een jumper. (voor het geval je dat niet wist.. :wink: )
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...