Ga naar inhoud

[Notebook/laptop] Processor


Aanbevolen berichten

Al bladerend in de reclame folders word ik gek van alle processoren die er wel niet beschikbaar zijn voor de notebooks van tegenwoordig. Voor desktop pc's is het allemaal nog wel redelijk overzichtelijk, maar voor notebooks verandert dit toch wel weer vind ik. (waarschijnlijk omdat ik me nooit met notebooks heb beziggehouden en wel met desktop pc's, maar dat terzijde) Mijn vraag is als volgt: wat is volgens jullie de beste processor voor een laptop en wat zijn de voor- en nadelen van deze processors? (corrigeer me als ik er één vergeten ben) - AMD Athlon XP processor (ik weet niet of de AMD Athlon 64 ook al in laptopformaat beschikbaar is) - Mobile AMD Athlon XP processor - Intel Celeron processor - Intel P4 processor - Intel P4-M processor - Intel Centrino Ook heb ik iets gelezen over de Centrino processor van Intel. Als je zo'n ding in je laptop hebt zitten, ben je ook gelijk verzekerd van een wifi kaartje enn dus de mogelijkheid tot draadloos te netwerken? Klopt dit?
Link naar reactie
De Pentium-M is dezelfde als de centrino, alleen heet de verzameling componenten centrino en de processor die er in zit is een pentium-m. Waarschijnlijk is de pentium-m dan de beste notebook processor voor als je veel onderweg werkt, en de accu dus lang mee moet gaan vanwege zijn laag stroomverbruik. Over de AMD's kan ik je geen informatie geven.
Link naar reactie
Vraag je eerst af wat het belangrijkst is: rekenkracht of mobiliteit. Ik zou zelf de Centrino nemen als je veel onderweg bent zonder stopcontacten in de buurt. Maar anders gewoon een mobile AthlonXP of mobile P4. Deze bieden nl. het meeste rekenkracht. Celeron is een goedkope oplossing voor de weinig eisende klant en Athlon64 en P4 zijn eigenlijk desktop-processoren die niet thuis horen in een notebook (gelet op stroomverbruik en warmteontwikkeling).
Link naar reactie
Heb onlangs een Acer Travelmate 8003 LMi aangeschaft. Is du smet een centrino. Je haalt daar wel zo'n 4 uur mee. Lang niet gek. Mooi dun ding, dus zeker handig om mee te nemen. Vanwege dun en lange werktijd heb ik gekozen voor de centrino. De processor is snel genoeg. Ik vin dat de HD te wensen overlaat. 4200rpm is niet veel tegenwoordig. Over de centrino hoef je je du sgeen zorgen te maken. En of er wireless LAN inzit staat wel bij de specs van het apparaat.
Link naar reactie
[quote:876d174fa1="Klaasje"] Wat dachten jullie van [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/84608?Landfilter=Benelux]deze Acer[/url]? Of [url=http://www.de-laptopper.nl/]deze Asus[/url]? [/quote:876d174fa1] Die Asus is wel erg mooi ja. Let erop dat het videogeheugen niet shared is en hoeveel dpi je op je (breedbeeld)scherm wilt hebben. Die Acer is een stuk goedkoper, maar niet te vergelijken met die Asus. Kijk anders 's op de site van Acer wat ze allemaal te bieden hebben en zoek de meest geschikte op in de Pricewatch. http://www.acer.nl/acereuro/page3.do;jsessionid=14ae122ff81a86458e0fddbd357ec728?dau7.oid=1&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=3&ctx1=NL&crc=2874420330 http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/496
Link naar reactie
[quote:2b77382226="Klaasje"] Wat is het verschil tussen een [i:2b77382226]Dothan[/i:2b77382226] en een [i:2b77382226]Centrino[/i:2b77382226] wat betreft stroomverbruik en prestaties? [/quote:2b77382226] Volgens mij is de Dothan een nieuwe generatie Centrino's die meer L2 cache op hun processor hebben. Verschil in stroomverbruik en prestaties zal m.i. minimaal zijn.
Link naar reactie
[quote:130bea138c="Klaasje"] Een allerlaatste vraag: bij welke winkel zijn de laptops vaak het goedkoopst? Tot nu toe heb ik www.de-laptopper.nl als goedkoopste op mijn lijstje, maar zijn er ook nog andere goedkope winkels? [/quote:130bea138c] De goedkoopste winkel bestaat niet. Kijk gewoon in de pricewatch waar de laptop die je het interessantst vindt, het goedkoopst is. http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/68//?Sortering=Prijs&Query=&Action=top&Landfilter=Benelux
Link naar reactie
[quote:113c6dac81="Snoopje"] Met dit probleem zit ik dus ook, ik ben opzoek naar een leuk laptopje voor rond de 1000 euro, maar zie door de bomen het bos niet meer. Nu heb ik er een op het oog waar staat "intel celeron m320 1.3 ghz", wat houdt dit nou in? is dit nu een centrino of een gewone celeron? [/quote:113c6dac81] Zo'n Celeron M is geen gewone desktop Celeron, maar een Centrino met 512kB L2 cache i.p.v. 1MB/2MB voor de 'echte' Pentium4 M Centrino. http://www.intel.com/products/notebook/processors/celeron_m/index.htm?iid=ipp_note_proc+highlight_celeron_m&
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...