Ga naar inhoud

vervoeren harde schijf


Aanbevolen berichten

Ik wil graag een backup maken op een losse schijf. Eventueel deze schijf ook gebruiken om grote hoeveelheden dat van plek a naar b te verplaatsen. Maar hoe kwetsbaar is zoiets? Icm bijvb. de mobiele telefoon, speakers enz. Het vervoeren in de auto, fiets rugzak. Van binnen naar buiten (bijvoorbeeld als het vriest) en buiten naar binnen. Het kan gaan om een losse schijf, maar er kan ook een omhulsel met usb omheen zitten. Iemand een idee?
Link naar reactie
Een harde schijf is niet echt geschikt om altijd met je mee te slepen. Ze kunnen wel een stootje hebben, maar vooral temperatuur en luchtvochtigheid zijn boosdoeners. Daarnaast moet je uitkijken voor statische elektriciteit. Je kunt het beste een schijf vervoeren in een bracket-slede zodat je 'm makkelijk van PC kunt wisselen. Let wel op dat je 'm eerst een uur of wat op temperatuur laat komen. Externe schijven met behuizing zijn vast wat beter gewapend tegen dat soort dingen, maar ik zou er wel voorzichting mee omgaan als ik jou was. Het blijft een doos vol bewegende onderdelen. Flashgeheugen is wat dat betreft robuster.
Link naar reactie
[quote:66ca171209="Pistolenpaul"]en hoe zit het bijvoorbeeld met die kant en klare usb harde schijven?[/quote:66ca171209]Tja, ook daar zit vaak een normale HD+usb controller in. Dat doosje is dan vast wat beter afgesloten en stootvaster, maar de HD die erin zit blijft hetzelfde. Nou moet je die kwetsbaarheid wel enigzins relativeren, want dat soort schijven worden natuurl;ijk niet voor niks verkocht. Daarnaast zitten er in laptops ook gewoon harde schijven, dus ze kunnen echt wel wat hebben.[quote:66ca171209]wat betreft flash geheugen.. dit is veelal duur per MB + beperkt aan grote.[/quote:66ca171209]Klopt, maar is het vaak wel wat robuster (geen bewegende onderdelen)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...