Ga naar inhoud

bios wachtwoord


Aanbevolen berichten

Voor een desktop: Verwijder de batterij van je moederbord. Plaats die na enige minuten terug. En het zou moeten werken. Voor laptops: Haal de batterij en de stroomvoorziening los en laat die los liggen voor ca. 10 dagen. De batterij die op het moederbord zit is dan leeg. Helaas als je het te vroeg probeert, moet je weer langer wachten. Die kleine batterij is snel opgeladen. Soms kan je aan een generiek paswoord komen via de leverancier. De meeste leveranciers geven dat paswoord echter niet af. Ze berekenen vaak wel een bedrag voor "reparatie" van de computer als ze het zelf in kunnen geven. Misschien kan je een dergelijk paswoord op internet vinden.
Link naar reactie
Welk type bios praten we over ? Er zijn heel veel tooltjes die een bios password kunnen achterhalen. Biossen als Award, Ami en Phoenix hebben ook vele 'achterdeurtjes' waar je gebruik van zou kunnen makken. Het is handig als we weten om wat voor bios het gaat en ook belangrijk om te weten is het merk / type computer. Sommige fabrikanten hebben zo weer hun eigen methodes...
Link naar reactie
[quote:a5a0454c44="HermanH"]Ja, maar verteld werd dat met de jumper het niet lukte. Vandaar mijn reactie.[/quote:a5a0454c44] Hij zegt dat het met gewoon verwijderen niet lukt. Je moet die jumper verzetten, dan de stroom erop (gebeurd er niks) dan moet je hem weer verzetten (eerst stroom eraf) en dan is ie leeg. Zo staat dat in mijn Asus boekje.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...