Ga naar inhoud

bestanden kwijt helup!!!!


Aanbevolen berichten

Nee, want de gewiste bestanden worden weer overschreven. Als je dus een keer per ongeluk iets hebt gewist wat niet de bedoeling was, is het van groot belang dat je de schijf verder met rust laat. Elke actie kan betekenen dat de plaats waar de data stond, weer wordt gebruikt. En dat maakt data recovery met de simpele software die consumenten ter beschikking staan, zo goed als onmogelijk.
Link naar reactie
Zodra jij iets delete verdwijnt het alleen maar uit de bestandsstructuur en wordt het desbetreffende stukje harddisk als vrij aangemerkt. De data wordt echter niet hard gewist, dit gebeurd pas als je op dat stukje harddisk nieuwe bestanden zet en in feite de oude data overschrijft. Met zo'n undelete-programma kan je er dus ook het beste snel bij zijn, want als je er te lang mee wacht is de data die je terug wilt halen
Link naar reactie
[quote:d608168ac4="computer_nerdo"]hoe kan je nou undeleten als je iets delete is het toch weg? :-?[/quote:d608168ac4]Een bestand op je schijf wordt voor je systeem herkenbaar door een typische begin- en eindcluster (= kleinste deeltje van een bestand) Vergelijk het met een zin: een hoofdletter duidt het begin aan, een punt duidt het einde aan. Wat doe je bij het 'wissen' van een bestand? Je wist gewoon die begincluster. Als je computer even later een ànder bestand moet opslaan, dan ziet hij die begincluster niet meer. En vermits een begincluster eigenlijk een boodschap is van: 'van hieraf mag je dit gedeelte van een schijf niet overschrijven tot waar de eindcluster staat', weet de computer dat hij dat gedeelte van de schijf terug mag overschrijven. Zolang dit overschrijven niet is gebeurt, kan je het bestand terug herstellen met zo'n undeleteprogramma. Wat doet dat? het snort verwijderde bestanden op en geeft je de gelegenheid om terug een nieuwe begincluster aan te maken. Even naast de zaak, maar toch de moeite om te weten: als je àl je bestanden op een schijf wist, zijn die normaal heel makkelijk terug te halen (tenzij ze opnieuw overschreven worden en dan nog) Bij de Nasa wordt als stelregel gebruikt dat je een gewist bestand 7 maal moet overschrijven om 'voldoende' zeker te zijn dat het niet meer kan hersteld worden! Vandaar dat 'washers' je de kans geven bestanden een x aantal maal te overschrijven... Een hele boterham. (maar die verklaart sommige antwoorden die hierboven reeds gegeven zijn)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...