Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

oh, nouja, als ik een hd van meer dan 65G wil aansluiten, dan moet ik um wel flashen. en ik neem toch aan dat als ik de nieuwste update van de site van de producent afpluk, dat ik dan wel de goede heb, toch? ps. als het fou gaat, kan ik dan niet gewoon een backup van mijn bios terugzetten, en zoja, hoe maak ik een backup? alain
Link naar reactie
Het maken van een backup is een optie in het flash programma dat je gebruikt. Die backup van je (huidige) bios bewaar je op de floppy die je ook gebruikt voor het flashen. Het is mogelijk dat als de upgrade fout gaat, je floppy drive niet meer (correct) aangestuurd kan worden door je bios en je daar dus niet meer van kunt booten. Daardoor kun je je oude bios niet meer terug zetten. Het flashen neemt een paar minuten in beslag. Met slechts 31 minuten stroom uitval per jaar in NL (gelezen op een of andere site) is de kans dat het daardoor fout gaat erg klein te noemen. Hier ben ik al blij als ik slechts een (1) onderbreking per week heb. En in 50% van de keren duurt de storing minimaal een half uur.
Link naar reactie
Ik heb je filetje even gedownload en uitgepakt (w6199vav35.exe). De flash utility staat erin en heet AWFL783M.exe. Maak een bootflop, kopieer AWFL783M.exe, de W6199VMS.350 en autoexec.bat naar die floppy. Reboot je PC (zorg ervoor dat er van floppy wordt geboot en niet van HD; dit is een BIOS setting). Het updaten zal automatisch starten. Als het fout gaat, volg je de instructies op http://www.msi.com.tw/html/support/bios/note/boot.htm Tip: Hernoem autoexec.bat naar bv [i:f35ebed94b]flash.bat[/i:f35ebed94b] Het updaten zal nu niet automatisch starten maar als je [i:f35ebed94b]flash[/i:f35ebed94b] intypt en op <enter> drukt. Reden is dat je dan misschien de mogelijkheid hebt om eerst een kopie van je bestaande BIOS te maken door het flash-programma apart te draaien en te kijken of er een optie inzit om die backup te maken. Om het flash-programma op deze manier te starten type je [i:f35ebed94b]AWFL783M[/i:f35ebed94b] en drukt op <enter>. Als je een backup kunt maken, kun je je oude BIOS opslaan onder bv W6199VMS.old op je floppy.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...