Ga naar inhoud

CD-brander weigert dienst


Aanbevolen berichten

Luitjes, Mijn CD-brander loopt telkens vast. Of ik nu zelf iets samenstel of een complete CD kopieer maakt geen verschil. De drivers heb ik al opnieuw geinstalleerd. Hij begint vrolijk de CD te branden maar als ie net over de helft is krijg ik steevast de melding "Doellocatieniet gevonden" te zien. Weet iemand hier mischien wat het euvel kan zijn?
Link naar reactie
[quote:ada5a5e0b2="casinowit"]ik weet niet zeker maar dacht dat dat in mediaplayer ingebakken zit :roll: maar ik dacht dat die geen conflicten gaf , dus verwijder eerst nero en kijk hoe alles werkt en ga dan verder met die XP brander als je het 1 voor 1 doet kom je ook achter de boosdoener/oorzaak :D[/quote:ada5a5e0b2] Leuk idee, alleen vreet ie wel CD-tje na CD-tje. Een half beschreven CD-tje kan ik immers niks mee :(.
Link naar reactie
Verwijderen brander in XP: - Kies Start / deze computer / beheren / Services en toepassingen / services - Selecteer in het scherm "Services" de service "COM-service voor IMAPI cd-branders" door er eenmaal op te klikken, - Klik dan met de rechter muisknop op "COM-service voor IMAPI cd-branders" en kies in het snelmenu de optie Eigenschappen / tabblad Algemeen, - Selecteer in de keuzelijst achter "Opstartype" de optie "Uitgeschakeld", - De service zal vervolgens door Windows XP worden uitgeschakeld totdat u in dit scherm weer kiest voor inschakelen. (Bijna iedereen schakelt het XP-brandsysteem uit omdat het nogal wat fouten zou vertonen...)
Link naar reactie
Hallo, Kun je ook aangeven wanneer dit probleem is ontstaan? Bijv. na installatie van een stukje software of zo? Treedt dit probleem continu op of gaat het wel eens goed? Heb je een lagere brandsnelheid geprobeerd? Waarom schrijf je een muziek CD Track at once? Het is beter om Disc at once te schrijven. Ik heb trouwens ook zowel Nero 5.5 als Easy CD Creator 5 Platinum alsmede CloneCD. Ook kan ik branden met U-lead VideoStudio 6. Geen enkel probleem onder Win98SE. Zo heb ik de voordelen van ECDC en die van Nero. Algemeen gesproken vind ik Nero beter en ook sneller maar ECDC biedt enkele mogelijkheden die Nero niet kent. Dat is trouwens vica verca. Met mijn vorige brander had ik wel problemen maar ik heb een nieuwe en die gaat als de brandweer. (Lite-On 48x12x48). Groeten.
Link naar reactie
Tsja, als je Henk Wijngaard wil gaan branden............ :D Dat is vragen om problemen. Maar het brandprograma van XP uitschakelen kan ook door: Klik bij --------> deze computer met rechts op de brander. Dan eigenschappen en dan het tabblad opnemen. Uitvinken van: "Op dit station mogen opnames op CD worden gemaakt." Weg ermee en Nero gebruiken. Heb je ook de patch gedownload van Easy CD creator (verzieker) voor XP.???????? HEEL BELANGRIJK
Link naar reactie
[quote:67df2a74f0="Jonge Rot"]Hallo, Kun je ook aangeven wanneer dit probleem is ontstaan? Bijv. na installatie van een stukje software of zo? Treedt dit probleem continu op of gaat het wel eens goed? Heb je een lagere brandsnelheid geprobeerd? Waarom schrijf je een muziek CD Track at once? Het is beter om Disc at once te schrijven.[/quote:67df2a74f0] Wat bedoel je met dat laatste? Overigens zou ik niet meer weten wanneer het probleem is ontstaan. Hij doet het al een tijdje niet meer. Op zich zit er nog wel garantie op, maar dan wil ik wel zeker weten dat het geen software-probleem is.
Link naar reactie
Hallo maar weer, Wel, er staat duidelijk in jouw jpg'tje te lezen dat je "Track ineens" schrijft in plaats van "CD ineens". Dat houdt in dat de brander in één keer de hele CD beschrijft en dan "afsluit" in plaats van track voor track. Zo te zien stopt hij ook met branden tussen twee tracks in, kijk maar naar "resterende bytes", die staat op 0 KB!! Ik gebruik ECDC ook, evenals Nero trouwens, en ik weet dat die 0 KB inhoudt dat ECDC net klaar is met een track. Probeer het dus eens met "CD ineens" en je gaf geen antwoord op mijn vraag over de lagere brandsnelheid. Als een lagere snelheid wel goed werkt dan kunnen we verder filosoferen. Succes.
Link naar reactie
Oh ja, nog even dit. Je kunt ook eens een simulatie uitvoeren. Dat houdt in dat je alleen een test CD maakt, de CD wordt dan niet echt beschreven want de laser staat op zacht. Lukt dit wel maar een echte "brand" niet, dan is je brander hoogstwaarschijnlijk aan het eind van zijn latijn. Het enige andere wat ik zou kunnen bedenken is dat de gebruikte schijfjes inferieur zijn, probeer dus eens een ander merk. Groeten en succes.
Link naar reactie
Hallo maar weer, Wel, er staat duidelijk in jouw jpg'tje te lezen dat je "Track ineens" schrijft in plaats van "CD ineens". Dat houdt in dat de brander in één keer de hele CD beschrijft en dan "afsluit" in plaats van track voor track. Zo te zien stopt hij ook met branden tussen twee tracks in kijk maar naar "resterende bytes", die staat op 0 KB!! Ik gebruik ECDC ook, evenals Nero, en ik weet dat die 0 KB inhoudt dat ECDC net klaar is met een track. Probeer het dus eens met "CD ineens" en je gaf geen antwoord op mijn vraag over de lagere brandsnelheid. Als een lagere snelheid wel goed werkt dan kunnen we verder filosoferen. Succes.
Link naar reactie
[quote:4117a0bb29="Jonge Rot"]Probeer het dus eens met "CD ineens" en je gaf geen antwoord op mijn vraag over de lagere brandsnelheid. Als een lagere snelheid wel goed werkt dan kunnen we verder filosoferen. Succes.[/quote:4117a0bb29] Dat zal ik nog eens proberen. Even zoeken waar die functie zit, maar daar moet ik wel uitkomen. Overigens stond de rbander op z'n laagste snelheid: 8x speed. Alvast bedankt voor alle hulp luitjes. Dat de brander aan het einde van zijn latijn zou zijn lijkt me sterk, er zijn nog geen 10 CD's mee gebrand, daarna deed ie het niet meer. In antwoord op je andere vraag: ik gebruik CD's van 80 minuten, de merken Philips en Verbatim
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...