Ga naar inhoud

PC start niet op en ook geen BIOS, HELP!!!


Aanbevolen berichten

Afijn aangezien u nog niet de moed heb verloren hou ik ook nog maar even stand. Het is inderdaad een pent3 FiF van de Aldi. Altijd goed gedaan tot nu eigenlijk. Na heel veel proberen start de pc nu op en ik krijg bij het opstarten een melding dat de primary master de Western Digital is. Echter alles in de Standard CMOS staat op auto. Functioneert de harde schijf met deze instelling naar behoren? Ik heb net geprobeerd om Win98 er op te zetten. Eerst het opstartmenu en opstarten met ondersteuning van de cdrom. Vervolgens gaat de setup geinitialiseerd worden. Melding bezig met scannen van het register. Een regel later windows setup vereist.........................en dan muurvast. De cursor staat al 20 te knipperen zonder iets gedaan te hebben. Na deze procedure enkele malen te hebben gedaan kom ik tot de conclusie dat er iets mis is met de harde schijf? Weet u misschien of dit zo is?
Link naar reactie
het lijkt erop inderdaad dat de schijf niet meer oké is ,maar die standaard CMOS is goed en nu had windows eigenlijk gewoon moeten starten :roll: en ik moet u helaas vertellen dat het een zeer slechte serie van de aldi was deze FiF en waarvan het service nr ook niet meer klopt en het vervangende nummer is van een ander bedrijf. ik heb hier al 3 van deze PCs staan waarvan alle drie de voedingen zijn geklapt ,en die deden het ook allemaal erg goed tot een paar maanden geleden ze één voor één uitvielen :( de huidige PC`s van de aldi en service zijn nu gelukkig 1000% beter maar daar koopt u niets voor natuurlijk :-? nog één poging : duik nog een keer de BIOS in en schakel bij BOOTSEQUENS [of zoiets] de virusscan uit door middel van PAGE UP / PAGE DOWN dus komt de virusscanner in de bios op DISABLE succes
Link naar reactie
[quote:1c635251cf="Idareyou"]Als ik zelf de Schijf detecteer dan vind t hij er een. Als ik die op LBA zet of op auto dan krijg ik tijdens het opstarten een BootDisk fail. Als ik Bij de Standard CMOS alles op auto zet dan detecteert de pc de HDD en krijg ik hem te zien tijdens het opstarten, maar de vraag is of met alles op auto zetten wel alles goed werkt? Volgende probleem is dat de pc nu ineens aankomt met de melding dat het besturingssysteem ontbreekt terwijl er gewoon win98se op staat.[/quote:1c635251cf] Tot hier kon ik je nog volgen. Hoewel ik zelf ook een vraagteken zet bij de eerste regel binnen de quotes. Ik dacht dat jouw harde schijf normaliter in LBA werkt. Maar okay, de allerlaatste zin lijkt me redelijk logisch. In zoverre, als er ooit een OS op heeft gestaan, dan lijkt die nu zoek. Op dit moment zou ik zelf gaan controleren of de harde schijf die de BIos herkent inderdaad het type is dat er in zit. Maar okay, die stap heb je geloof ik over geslagen. De volgende stap is de opstart diskette. Tja, op een WIn98 diskette staan allerlei drivers waaronder drivers voor SCSI kaarten. Er zijn van die idioten zoals ik, die daar wel eens wat mee doen. Maar normaliter, kan je bepaalde foutmeldingen negeren omdat die een gevolg zijn van het ontbreken van de hardware. Zou er wel SCSI spullen inzitten, dan blijft de diskette meestal hangen op één van die drivers omdat die een conflict heeft met de echte SCSI hardware die heel soms echt in een computer zit. Overigens weet ik niet zeker of je een goed e WIn98 opstartdiskette gebruikt. DUs controleer even of dat het geval is. Een verwijzing naar een niet bestaand bestand is op zich niet okay. Het is mij overigens niet geheel duidelijk of je de harde schijf of de diskette bedoeld. Als je een opstartdiskette gebruikt, dan zal uiteindelijk de MS-DOS prompt met A: verschijnen. Daarna kun je eventueel Fdisk en Format opdrachten uitvoeren. Op dit moment lijkt me de PC allerminst defect. Het systeem lijkt alleen behoorlijk van slag. Succes.
Link naar reactie
[quote:dfdcf9ab51="Idareyou"]Ik heb net geprobeerd om Win98 er op te zetten. Eerst het opstartmenu en opstarten met ondersteuning van de cdrom. Vervolgens gaat de setup geinitialiseerd worden. Melding bezig met scannen van het register. Een regel later windows setup vereist.........................en dan muurvast.[/quote:dfdcf9ab51] Systeem lijkt instabiel. Sms corrosie, stof of vuil op of bij de contacten (van geheugen, CPU of kabel). Soms de harde schijf, soms slecht geheugen, tja en als het moederbord slecht is, misschien een slecht moederbord. Het lijkt erop dat het je gaat lukken.
Link naar reactie
Quote hans.vosman: Als je een opstartdiskette gebruikt, dan zal uiteindelijk de MS-DOS prompt met A: verschijnen. Daarna kun je eventueel Fdisk en Format opdrachten uitvoeren. Op dit moment lijkt me de PC allerminst defect. Het systeem lijkt alleen behoorlijk van slag. Succes. Idareyou: Ik heb net geprobeerd om Win98 er op te zetten. Eerst het opstartmenu en opstarten met ondersteuning van de cdrom. Vervolgens gaat de setup geinitialiseerd worden. Melding bezig met scannen van het register. Een regel later windows setup vereist.........................en dan muurvast. De cursor staat al 20 te knipperen zonder iets gedaan te hebben. Na deze procedure enkele malen te hebben gedaan kom ik tot de conclusie dat er iets mis is met de harde schijf? dan zal uiteindelijk de MS-DOS prompt met A: verschijnen [niet dus want daarvoor slaat de PC vast zoals Idareyou schrijft]
Link naar reactie
[quote:d46563d301="casinowit"]Ik heb net geprobeerd om Win98 er op te zetten. Eerst het opstartmenu en opstarten met ondersteuning van de cdrom. Vervolgens gaat de setup geinitialiseerd worden. Melding bezig met scannen van het register. Een regel later windows setup vereist.........................en dan muurvast. [/quote:d46563d301] Ik zat te denken aan de Windows setup, er wordt inderdaad nog de DOS setup bedoeld. Tja, dan zou ik ook de opstartdiskette controleren. DIe wil ook wel eens defect raken. Lukt mij tenminste vrij geregeld. Als de diskette okay is, dan kan het verder nog steeds een heleboel zijn: Soms corrosie, stof of vuil op of bij de contacten (van geheugen, CPU of kabel). Soms de harde schijf, soms slecht geheugen, tja en misschien een slecht moederbord en misschien iets heel anders.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...