Ga naar inhoud

PC start niet op en ook geen BIOS, HELP!!!


Aanbevolen berichten

Geachte lezers, ik heb een tweede pc (oude beestje) van 450 MHz en die wil ineens niet meer opstarten. Hij geeft inderdaad nog aan op het beeldscherm dat het om een Pentium 3 450 MHZ gaat en dat ik voor de BIOS op del moet drukken. Echter als ik op DEL druk gebeurt er niets! Vaag he?! Ik heb alle kabeltjes nagelopen en alles zit zoals het gewerkt heeft, vandaar mijn vraag aan jullie; Is er misschien iemand die me kan vertellen wat er mis is? Hartelijk dank voor evt. reakties. Overigens ik heb naar een soortgelijk probleem gezocht op dit forum maar geen gelijke gevonden. groeten J.
Link naar reactie
De stekkertjes van het toetsenbord en muis zaten goed, maar dat kon het inderdaad zijn. Ik heb de BIOS gereset door de batterij er uit te vissen. Nu kent die alleen geen c: meer De pc geeft aan tijdens het opstarten primary master none secondery master none en de cd rom ziet die wel. Ga ik dan naar de standaard cmos setup dan ziet die Type Size Cyls Head Landz sector mode Primary Master: User 2114 1024 64 16066 63 LBA Dos ziet A: wel en D: ook maar c: niet Ideeen
Link naar reactie
Geachte heren, ik heb net zoveel kennis van een pc als een aap van chocolade, maar ik wil het wel heel graag leren. Zou u me misschien een beetje op weg willen helpen hoe ik die Pri master detection aanpak zonder de boel onherstelbaar te vernielen? Overigens was een eerdere reactie over de bios bij mij wat vragen aan het opgeroepen, nl; Zouden jullie mij misschien laten weten wat de volgende reactie betekent? "zoek effe in de handleiding van je mobo hoe je een BIOS discharge doet. Je escd block zit in de war denk"
Link naar reactie
:D "zoek effe in de handleiding van je mobo hoe je een BIOS discharge doet. Je escd block zit in de war denk" heb je al gedaan alleen anders door je battery er even uit te halen. als je de PC opnieuw opstart GELIJK DELETE blijven indrukken zodat je in het bios scherm komt. daar gekomen kan je met je pijltjes toeten heen en weer je moet dus in het rechterrijtje naar HARDDISK DETECTION,dus met de pijltjes er naar toe en dan enter. als het goed is gaat hij dan zoeken naar primary master/slave secondary master/slave nou moet hij bij jou als het goed is gelijk de eerste primary master al vinden dat is je harddisk [kan je zien aan de grote enz] beantwoord elke keer de vraag met Y/N met Y en als hij alles gehad heeft . SAVE and exit . dan gaat de PC weer [proberen] op te starten ik hoop duidelijk genoeg te zijn geweest en als je alleen verlopig dit in het bios doet kan het niet veel kwaad maar zeker niet verder gaan expirimenteren in je BIOS p.s als hij de harddisk nog niet detecteerd kan je nog een keer opstarten /delete en dan in de bios voor standaard CMOS instellingen kiezen en dan save en EXIT succes
Link naar reactie
Geachte casinowit en anderen, Als ik zelf de Schijf detecteer dan vind t hij er een. Als ik die op LBA zet of op auto dan krijg ik tijdens het opstarten een BootDisk fail. Als ik Bij de Standard CMOS alles op auto zet dan detecteert de pc de HDD en krijg ik hem te zien tijdens het opstarten, maar de vraag is of met alles op auto zetten wel alles goed werkt? Volgende probleem is dat de pc nu ineens aankomt met de melding dat het besturingssysteem ontbreekt terwijl er gewoon win98se op staat. Wat kan ik nu het beste doen? En nogmaals bedankt voor alle hulp, ik waardeer het..........groeten J.
Link naar reactie
ASPI8DOS.SYS error message the SCSI driver ASPI8DOS.SYS can fail to lead, giving the message "Not enough memory to lad ASPI manager". This can be very frustrating, because there is no clue in the massage that leads back to the cause, but in fact it is easily resolved by setting the DOS version to 3.31 or earlier. This ensures that the behavior of ASPI8DOS.SYS is impeccable! :o als je cdrom speler nog bereikbaar is zou je windows er overheen kunnen installeren . je weet nu hoe je in je BIOS kan komen . verander daar de BOOTSEQUENCE dmv PAGE UP PAGE DOWN van a/c/cdrom naar cdrom/c/..... mocht de volgorde NU nog niet op A/C/CDROM staan is dat ook de reden waarom hij geen diskette leest. voor de rest moet ik het helaas ook even opgeven :cry: P.S heb je SCSI apparaten in je PC?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...