Ga naar inhoud

Zelf computer bouwen


Aanbevolen berichten

Als er bij het bouwen al een risicofactor zit, dan is dat het plaatsen van de koeler op de processor. Daarbij kan je processor beschadigd raken. Mogelijk, dat je moederbord, processor en koeler in 1 winkel koopt en deze onderdelen laat monteren. Bij Funprice is dat gewoon service en kost niets. Een heel ander verhaal is, wanneer je je nieuwe PC gaat opstarten. Doet ie het of doet ie het niet? En wat dan, als hij het niet doet. Op dat punt komt de wat meer ervaren PC zelfbouwer om de hoek kijken. Een PC bouwen is 1 een PC daarna laten werken is 2. Toch raad ik je aan, zelf te bouwen en zelf je onderdelen bijelkaar te zoeken. En dat dan samen :wink: met iemand die er verstand van heeft en jou wil begeleiden. Want het is leuk werk. Succes, Jan K. :P
Link naar reactie
Jongens kheb geen idee waar ik op moet letten bij de volgende dingen: moederbord geluidskaart voeding koeler behuizing netwerkkaart kunnen jullie me een btje vertellen wat bij deze dingen zeg maar de betere zijn maar die ook te betalen zijn :wink: , kga me comp gebruiken voor internet (downloaden van games en cd's enzo :evil: ) en voor de nieuwste games.
Link naar reactie
een standaard netwerkkaart (pci, 10/100 mbit) voldoet prima... Kost zo'n 16 euro meestal. Koeler moet je vooral op koeling (duh! ;) - koeling hangt overigens af van hoeveelheid lucht die geblaasd wordt) en geluid letten. In het moederborden forum staan wel wat topics hierover. Moederbord hangt ten eerste af van wat voor processor je gaat kopen (Intel versus AMD), verder van wat voor extra's je erop wilt. Wil je onboard geluid, netwerkkaart onboard, RAID, ... Onboard geluid is best goed (tegenwoordig zelfs surround verkrijgbaar), mocht het niet bevallen dan kun je altijd nog een aparte geluidskaart inbouwen. Voeding, een wat beter merk. Die blijven ook bij een hoge belasting goed op spanning. Verder zit er veel verschil in qua geluidsproductie. Als je er veel inhangt ben je waarschijnlijk het beste af met een 400W voeding. Anders kun je misschien nog net met 300 af. Kast is ook persoonlijk. Uiteraard weegt het aantal bays mee (plekken voor floppy, hd, cd-drives), uiterlijk, ... Wil je een grote of kleine kast (je hebt ze in mini, midi en bigtower)? Kleine kasten zijn leuk maar koelen relatief slecht (slechte airflow) en zijn lastig met inbouwen.
Link naar reactie
Ik raad iedereen aan die voor het eerst zelf een computer in elkaar willen zetten en daarvoor wilt weten wat hij moet aanschaffen, het volgende aanraden: Koop eens wat tijdschriften welke diversen computeronderdelen testen zoals: Moeder borden, - Harde schijven (HD), - geluidskaarten, - CD-roms DVD/CD-branders In de koopwijzer 2003 van ,,Computer Totaal,, € 3.95 staan op dit moment van dergelijke testen. Ook het Computerblad ,,PCM (personal computer magazine van December 2002 heeft op dit moment uitstekend testen omtrent geluidskaarten. Maar kijk eens op internet onder b.v. ,,AMD,,(Athlon) of ,,Asus.nl,, of ,,WesternDigital,, os ,,ATi Radeon,, of ,,Siemens,, of ,,Protec,, enz. dit zal je beslist op ideen helpen. Susses Rob.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...