Ga naar inhoud

Traaaaaaaaag telefoonmodem


Aanbevolen berichten

Een vriendin van mij heeft sinds een tijdje een vreselijk trage verbinding met internet. Ze heeft een Techno 2000 modem, 56K, goed geïnstalleerd en een standaard trage verbinding van 2.400 bps. Of ze nu inbelt via Het Net, Surfmax of Wanadoo, op welk tijdstip van de dag, maakt niet uit, de verbinding blijft 2.400 bps. Dat betekent dat het ophalen van één email van 100 kb ongeveer 20 minuten duurt. Als iemand dan per ongeluk de telefoon oppakt, wordt onmiddellijk de verbinding verbroken. Ook zoiets irritants. We hebben al geprobeerd of het uithaalde om alleen de modem aan te sluiten en de telefoon eruit, nee dus. De instellingen van de modem staan volgens mij goed... Ze heeft een Pentium 300 Mhz, 128 sdram, 10 gig harde schijf en windows ME. Heeft iemand een tip?
Link naar reactie
Het is lang geleden. maar als alles in windows goed is ingesteld, kan ze naar de provider bellen. Misschien kennen ze het modem niet en moeten ze aan hun kant het eea regelen. Bij het bellen gaat haar modem een hardware handshake uitoeren met de modem aan de andere kant totdat ze bepalen op welke snelheid ze kunnen communiceren.
Link naar reactie
Je hebt in ieder geval randaarde stekkers aan je PC. Dit heeft deels met veiligheid te maken volgens de geldende laagspanningsvoorschriften. Een metalen behuizing moet geaard zijn, zoals een wasmachine. In electronica circuits is de nul meestal onafhankelijk van het aardpotentiaal. Gescheiden wikkelingen in een trafo maken dat de nul eigenlijk iedere spanning kan hebben. Dat is geen probleem omdat alle onderdelen ten opzichte van diezelfde nul werken. De blauwe draad uit je stopcontact ligt in het transformatorhuisje ook aan nul en kan onderweg ook een spanning oppikken. In een industriele omgeving is hierbij een wisselspanning van 40 volt piek geen bijzonderheid. Je telefoonlijn refereert ook weer aan die aarde. Als nu al die nullen ongelijk zijn heb je met een zogenaamde 1 en 0 uitsturing uit de PC over heel andere voltwaardes als je zou verwachten. Om die reden liggen in een fabriekssituatie alle nullen keihard aan aarde. De signaaloverdracht is veel stabieler en kan veel sneller dus.
Link naar reactie
Kijk ook nog even naar de instellingen van de com-poorten, die willen soms ook wel eens verkeerd staan. Je zou de computer ook nog eens ergens anders kunnen aansluiten (ander huis, andere telefoonlijn). Kan zijn dat er toevallig erg veel ruis op haar lijn zit. En zoniet, dan kun je dat zo in ieder geval als oorzaak uitsluiten.
Link naar reactie
Gevonden! Het is een Tamitech modem, helemaal uit Korea ([url]http://tamitech.koreasme.com/[/url]), en de specificaties zijn: Techno 2000 (Outline) 56K Fax modem with Plug and Play function and PCI 2.1 type. Complete hardware modem doesn¡¯t need CPU control. Stable communication due to SRAM. Data compression (ITU V.42bis and MNP5 ) Error correcting function (ITU V.42 and MNP 2-4), Fax (ITU-T Group lll). Its Class1 makes it possible to communicate data with low electric power. In addition it features auto Sleep and Wakeup functions. improves speed. (System compatibility) - Windows95, Windows95 OSR2, Windows98, WindowsNT 4.0, Windows 2000 - Microsoft's PC97 Design initiative compliant Het valt me op, dat Windows XP er weer eens niet bij staat... Maar misschien werken voor XP ook de Windows 2000 drivers. Ze hebben op hun site nog niet gehoord van support, maar misschien geeft het bovenstaande verhaal anderen inspiratie voor advies 8)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...