Ga naar inhoud

HP Printers gooien er random wat rare regels uit!


Aanbevolen berichten

HELP! Situatie: Netwerkje van 4 pc's. 2 pc's met een HP DeskJet printer. Nadat de ene printer begon met zomaar uitspugen van rare teksten, een week later de tweede pc nu ook. De rare tekst bestaat uit erg veel vage tekens en het is ongeveer een halve regel per bladzijde. Het gebeurd steeds zomaar, en soms met meerdere pagina's achter elkaar. Probleem is zomaar ontstaan, standaard HP software geinstalleerd. AVAST-32 met nieuwste Virus Def. files laten lopen, maar niets gevonden. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Het is nogal 'eng' :-?
Link naar reactie
De printers zijn, neem ik aan, gedeelde printers die elk aan een pc hangen. Als je er over het netwerk iets heen stuurt wordt dat opgeslagen in een spoolfile op de pc waar de printer aanhangt. Nu zijn er meerdere mogelijkheden: de spoolfile is corrupt of te klein, de verbinding tussen de pc en de printer is niet goed (wordt er een gecertificeerde kabel gebruikt? hij moet geschikt zijn voor bidirectioneel verkeer!), de netwerkverbinding deugt niet (gebruik, als het even kan, een switch in plaats van een hub) of de printer is niet goed geïnstalleerd op de pc vanwaar je de uitvoer naar de printer stuurt.
Link naar reactie
Dit is een beetje afhankelijk van je Windows versie... Je kunt, op de pc waar de printer aanhangt, de map 'Printers' openen en eens kijken of je onder menu-item 'Bestand' een sub-item 'Eigenschappen voor server' aantreft... Dat trekt een venster open waarin je kunt kontroleren of je drivers bij deze Windows versie horen, en zien waar de spoolfile staat. Is er voldoende vrije ruimte op die partitie?
Link naar reactie
Zoiets heb ik al eens gezien, het bugbear virus. Deze laat printers (gedeelde netwerkprinters) allemaal bras uitprinten. Steeds 1 a 2 regels per pagina. stukje van mcafee: [i:a8bb490503][b:a8bb490503]Spawns Print Jobs on Network Printers [/b:a8bb490503] There have been reports from the field that after execution of the virus it sends print jobs to all network printers. Avert has been able to reproduce this in their labs and the worm attempts to print its file contents to network printers. [/i:a8bb490503] download dit eens: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FxBgbear.exe Dit is een tool speciaal voor het bugbear virus. Laat deze je pc's maar eens controleren.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...