Ga naar inhoud

fdisk mislukt


Aanbevolen berichten

  • Reacties 43
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Inderdaad een beetje overmoedig geweest. Nieuwe schijf gestoken, gepartioneerd, dan heropstart en.... invalid disk system. Dus dan maar alle bootdiskettes bij elkaar gezocht die ik heb (bijna van alle systemen), geprobeerd om terug op te starten via cd (in bios veranderd)....maar aleen maar invalid disk system. Dus dacht ik aan een bootvirus en ben daarom de opstartdiskette gaan scannen op virussen en inderdaad op die diskette een virus(kben de naam alweer vergeten, maar het was een virus dat de mbr aantast) Dan heb ik rescuediskettes via norton aangemaakt om op de notebook los te laten , maar weer invalid disk error. :cry: :cry: :cry: :cry:
Link naar reactie
Wat het nu wel zeker dat er geen deel van het BIOS op de harde schijf was gezet? Want in dat geval kun je blijven klooien en er nooit uitkomen. Anders zou je gezien de leeftijd van het book altijd nog kunnen overwegen hem bij Acer weer tot leven te laten wekken kost natuurlijk wel wat maar dan heb je weer wel een werkend apparaat en dat is toch ook best wel handig..
Link naar reactie
In de pc winkel zeggen ze nu dat de ide controller stuk is??? Ik vraag me dan af hoe het komt dat ik die schijf toch kon partitioneren. Ze stelde me voor een nieuw moederbord te kopen :cry: :cry: Zo kan ik natuurlijk ook pc's maken......de prijs van een nieuw moederbord zou rond de 500 € liggen... Ik wacht nog wat af want volgens mij zijn deze heren enkel op centen belust.
Link naar reactie
Ik heb de hd aangesloten op een ander notebook en vandaaruit de schijf geformateerd en er systeembestanden opgezet, de hd dan terug in mijn notebook gestoken en het probeem was opgelost. Bijkbaar kon mijn notebook om een of andere reden de formatatie niet verderzetten na het opstarten van de notebook. Eens de hd weer geformateerd was kon ik terug vanuit dos een besturingssysteem installeren.
Link naar reactie
Probeer eens uit te zoeken bij de leverancier hoe je je bios kunt resetten. Bij en gewone pc haal je je bios batterij eruit en laat je het zo 10 - 15 min. staan. Het bios is nu gereset en standaard staat het opstarten van diskette nu als eerste. Nogmaals, hoe het bij een laptop werkt weet ik niet. Dit zou je aan je leverancier moeten vragen. Succes, Eric.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...