Ga naar inhoud

Overklokken cd-brander


Aanbevolen berichten

[quote:4b46b42df4="Schiplap"]Is er met een Plextor 24/10/40 iets te beginnen?[/quote:4b46b42df4] Nee bij de XP-W2410A is het niet mogelijk. Met sommige Plex modellen weer wel. Maar waarom? zoals uit voorgaande reacties al blijkt, haalt het weinig tot niets uit aan snelheidswinst, de maximum snelheid wordt pas aan de buitenrand van de CD gehaald (het gemiddelde ligt dus altijd lager) een verdubbeling van de brand snelheid betekend zeker geen verdubbeling in tijdswinst. De risico's dat de boel defect raakt zijn aanzienlijk. Kortom NIET aan beginnen het is volkomen zinloos. :wink:
Link naar reactie
[quote:b9ee91ff1c="Ronald©"]Heb altijd meegekregen dat een cd gebrand op een lagere snelheid beter is dan een die in standje turbo is gebrand. [/quote:b9ee91ff1c] Onzin brandsnelheid heeft daar niets mee te maken, de kwaliteit van de CD-R is het enige dat telt. Het voert te ver om daar over uit te wijden maar SSsssst ... Je bent altijd verkeerd voorgelicht.
Link naar reactie
[quote:5c97a9a1b7="Zocor"][quote:5c97a9a1b7="Ronald©"]Heb altijd meegekregen dat een cd gebrand op een lagere snelheid beter is dan een die in standje turbo is gebrand. [/quote:5c97a9a1b7] Onzin brandsnelheid heeft daar niets mee te maken, de kwaliteit van de CD-R is het enige dat telt. Het voert te ver om daar over uit te wijden maar SSsssst ... Je bent altijd verkeerd voorgelicht.[/quote:5c97a9a1b7] Nu zwam je zelf ook, want de brandsnelheid is wel degelijk van belang: naarmate je CD-R's van mindere kwaliteit gebruikt, is het beter een lagere brandsnelheid te kiezen om fouten te voorkomen. Met oudere branders zonder BurnProof oid is er nog een andere reden om niet al te snel te willen branden: je slurpt je buffer sneller leeg, en als je systeem hem niet snel genoeg aanvult, krijg je dus opnieuw fouten.
Link naar reactie
[quote:f1486db5ee="hjs"]Dat zegt hij, kwaliteit van de cdr's is het enigste wat telt. dus slechte cd's is langzaam branden omdat de cdr's slecht zijn !! en branders zonder burn-proof kunnen niet eens snel branden, want die zijn antiek[/quote:f1486db5ee] Hier heb ik niets meer aan toe te voegen, zo zit het en niet anders. Close Topic!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...