Ga naar inhoud

Fabrikanten, persen mij uit!!!


Aanbevolen berichten

Egslim - no hard feelings - ik heb het over fabrikanten in het algemeen... Ik beweer niet dat er wordt bedreigd, ik zeg slechts dat Amerikaanse online sites hun plaats kennen - niet meer en niet minder! Ik heb zelfs dit probleem bij vooraanstaande bladen en nieuws sites aangekaart, maar men brandt er liever zijn vingers niet aan... "Wiens brood men eet... Wiens woord men spreekt..." Aan speculeren, heb ik nooit mijn vingers durven branden - dat laat ik graag aan anderen over! Ik ga liever uit van de "naakte" realiteit!!!
Link naar reactie
  • Reacties 67
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[quote:d48156e636]ik zeg slechts dat Amerikaanse online sites hun plaats kennen - niet meer en niet minder! [/quote:d48156e636] Nogmaals, jij neemt het feit dat Amerikaanse sites niet aan buitenlanders verkopen en vervolgens fantaseer je daar het verhaal omheen dat ze dit doen vanwege de fabrikanten. Dat verhaal is pure speculatie, omdat je er geen enkel bewijs voor hebt. Het is heel goed mogelijk dat die sites financiële of juridische redenen hebben om niet aan buitenlanders te verkopen, terwijl die redenen niets met hun leveranciers te maken hebben.
Link naar reactie
De Amerikanen zijn een heel slim volk: - "Arabieren" - althans, de grondgebieden, waarop zij zich genesteld hebben - leveren, voor relatief weinig dollars, energie. Vervolgens komen deze dollars weer terug - door de Arabieren waardeloze bewapening te slijten; waar ze toch niets mee kunnen (behoudens hun eigen voetvolkeren onder de duim te houden...). - "De Derde wereld" zorgt voor goedkope arbeidskrachten, meisjes van plezier, etc... - De, domme en naïve, Europeanen, laten ze opdraaien voor de bewapeningskosten en het Amerikaanse " joie de vivre". Immers, de amerikanen zelf betalen - verhoudingsgewijs - niet al te veel belasting... En, desondanks, kunnen zich toch dure wapens, luxe leven, belastingverlagingen - en ga zo maar door - permiteren. - De Japanners en andere Aziaten, zorgen voor de "smart bombs" en de "High-Tech". Een volk dat de wereld in handen heeft moet zich doen gelden... En de Amerikanen weten dit in, magnifieke, stijl te doen... De dommen op aarde verdienen dan ook niet beter... Daar waar het hoofd niet rekent... lijdt het lichaam... :wink:
Link naar reactie
Een paar punten: [quote:5d19b3190d]De Amerikanen zijn een heel slim volk: [/quote:5d19b3190d] [quote:5d19b3190d]- "Arabieren" - althans, de grondgebieden, waarop zij zich genesteld hebben - leveren, voor relatief weinig dollars, energie. Vervolgens komen deze dollars weer terug - door de Arabieren waardeloze bewapening te slijten; waar ze toch niets mee kunnen (behoudens hun eigen voetvolkeren onder de duim te houden...). [/quote:5d19b3190d] Tegenwoordig hebben de arabieren de macht, maar als zij de oliekraan te ver dichtdraaien gaat de economie achteruit, waardoor ze zelf ook de gevolgen voelen. Omdat de Amerikanen wel economisch afhankelijk zijn van het Midden-Oosten zijn ze genoodzaakt een constante, dure aanwezigheid van militaire macht daar te handhaven en levens te offeren - waar het Amerikaanse volk helemaal niet blij mee is. (11 september) Door wapens te leveren kunnen ze hun eigen militaire aanwezigheid daar iets verkleinen. En verscheidene leiders daar haten elkaar - o.a. Iraq - dus zonder buitenlandse inmenging zouden ze elkaar naar de keel vliegen. (Irag/Iran, Koeweit) Die inmenging is deels wapenlevering. Landen als SA en Koeweit kunnen zich door die leverancies iets veiliger voelen. [quote:5d19b3190d]- De domme en naïve Europeanen, laten ze opdraaien voor de bewapeningskosten en het Amerikaanse " joie de vivre". Immers, de amerikanen zelf betalen - verhoudingsgewijs - niet al te veel belasting... En, desondanks, kunnen zich toch dure wapens, luxe leven, belastingverlagingen - en ga zo maar door - permiteren. [/quote:5d19b3190d] Dus wij betalen het Amerikaanse defensiebudget? Wat een onzin. Ten eerste is de zorg in de VS minder ontwikkeld dan in Europa, daarmee besparen ze veel geld uit. Ten tweede is Europa erg verdeeld, waardoor verschillende landen wapens ontwikkelen met ruwweg dezelfde mogelijkheden, elk voor een kleine markt. (Eurofighter/Rafale) Is het een wonder dat wij dan veel minder waar voor ons geld krijgen? En dat luxe leven geldt voor een minderheid van het Amerikaanse volk, de verschillen tussen rijk en arm zijn daar veel groter. Er is daar ook veel meer zware armoede dan hier. [quote:5d19b3190d]- De Japanners en andere Aziaten, zorgen voor de "smart bombs" en de "High-Tech". [/quote:5d19b3190d] En dit vind jij een slimme zet van de Amerikanen? Het betekent dat meer geld vanuit de VS naar Azië gaat dan andersom. Als dat lang genoeg duurt, wat gebeurt er dan? Dan raken de VS blut. Economisch gezien zijn de VS ten opzichte van andere landen nu veel minder een supermacht dan 50 jaar geleden.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...