Ga naar inhoud

PC Boot niet


Aanbevolen berichten

Hallo luitjes, Ik ben alweer een tijdje niet geweest, maar ik heb weer een interessant vraagstuk... :oops: Ik heb een PC-tje samengesteld uit het volgende: - [url=http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/servicesupport/techsupport/consumer/old_con/mbs/Biostar8500TVX.htm]Biostar MB-8500TVX-A ver 2.3[/url] met 200 Watt AT-voeding - Pentuim 133 Mhz - [url=http://www.ati.com/support/products/pc/mach64/videoxpression.html]Ati Mach 64 PCI videokaart[/url] - Symbios 53C875J SCSI-2 Controller PCI - [url=http://www.seagate.com/support/disc/specs/scsi/st1401n.html]Seagate ST1401N SCSI-2 HDD[/url] - [url=http://www.seagate.com/support/disc/specs/scsi/st34572n.html]Seagate ST34572N SCSI-2 HDD[/url] - [url=http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/servicesupport/techsupport/Boards/Soundcards/MMPro16IIIS/MMPro16IIIS.html]Aztech 16-bit ISA Geluidskaart[/url] - CD-ROM IDE - 3,5" FDD Nu is het zo dat het ding helemaal geen sjoege geeft!! Ik zet hem aan, LED-je van Power begint te branden, LED-je van CD-ROM blijft branden(!!), fan van CPU begint te draaien, en toen... NIETS!! :cry: Ik heb al geprobeerd om de PC te booten zonder de 2 HDD's aangesloten te hebben, maar dit leverde niets op. Ook heb ik het al geprobeerd met een ander geheugen-combinatie (ik nogal wat SIMM-etjes liggen), maar dit mocht ook niet baten... Misschien dat 1 van jullie met een geniaal idee komt?? Alvast hartelijk bedankt!! GreetZ!! Update: Ik heb de PC opgestart zonder de SCSI-controller, de HDD's waren afgekoppeld, CD-ROM als Primary Master. Werkt nog steeds niet.
Link naar reactie
Nou, Jeroentje, je doet je verkleinwoordje eer aan... kinds! BigBart, Ik heb je suggesties uitgeprobeerd, maar er gebeurt helemaal niets... Ook niet met het ISA-kaartje. Vreemde is dat de CD-ROM LED ook brand als alleen de IDE-kabel aangesloten is, en niet de voeding... Tevens brand het LED-je van de FDD nooit. Ik begin steeds meer het vermoeden te krijgen dat het aan de voeding ligt... 's kijken of ik die kan vervangen... Is altijd beroerd met die AT-voedingen... Als mensen ondertussen nog ideetjes hebben... GRAAG!!
Link naar reactie
Nou, Ik heb hem weer helemaal van scratch op een ander moederbord, een Asus P55T2P4, opgebouwd, met een andere voeding en een IDE-schijf... Weer helemaal niets!! Om gek van te worden!! De Power-LED gaat aan, de LED van de CD-ROM blijft branden (niet aangesloten op IDE), maar er gebeurt niets!! Geen piepjes (ja, ik heb het stekkertje ook keer omgedraaid), geen beeld!! Ik heb nu 4 verschillende processoren geprobeerd. Ik heb deze allemaal op mijn werk geprobeerd en allemaal werken ze in een Compaq Deskpro 2000.... [b:588bddc4b2]Ik word gek!![/b:588bddc4b2] Gezien het feit dat de power-LED aangaat, ga ik er van uit dat het mobo spanning krijgt, en dus zou de box het ook moeten doen. Indien 1 van jullie nog iets weet...?? Ik kap er mee... Misschien 's een keer meenemen naar een HCC-dag in de buurt... Ik heb nog een ATX-mobo en voeding liggen, maar dan moet ik eerst weer een kast zien te regelen... *Zucht* In ieder geval bedankt voor jullie tijd!! :) :)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...