Ga naar inhoud

Epson Stylus color 500


Aanbevolen berichten

Ik heb kort geleden een Epson Stylus Color 500 gekregen van een kennis. Ik heb daarvoor de driver van Epson gedownload en alles doet het behalve het daadwerkelijk afdrukken. Bij een print opdracht gaat alles dus functioneren, het papier wordt doorgevoerd maar er komt niets op papier. Ik heb Windows 98 maar de laatste driver voor deze printer was voor Windows 95. Kent iemand dit probleem en weet je een oplossing of zou de printer gewoon kapot zijn.
Link naar reactie
Epson printers zijn heeeeel gevoelig wat betreft de soort inkt. In het boekje staat, gebruik alleen de originele inkt cartridge en neem maar van mij aan, dat menen ze !! :-) Zelf heb ik nu een stylus color 580 en heb me op een beurs (weer) over laten halen om niet het originele (duurdere) spul te gebruiken, maar ik heb nu een navul-setje. Tot het moment van het navullen had ik geen problemen, cartridge leeg, cartridge vervangen en printen maar... Toen de nagevulde cartridge half leeg/vol was begon de printer slechter te printen en al snel deed hij helemaal niks ! (alleen maar blanco blaadjes) Nu zit er op de 580 een mogelijkheid om de spuitkopen te reinigen en dat moet ik dus nu regelmatig doen. Daarna print hij wel weer een tijdje goed, maar als je een beetje veel print dan kan dat knap lastig worden. (ik print niet veel, dus kan er mee leven) Nu mijn antwoord (ja nu al:-) ) Er zal waarschijnlijk verkeerde inkt gebruikt zijn. En het is maar de vraag of de printer zichzelf nog wel kan reinigen. Door sommige inkt kan de printer zich zelf niet meer reinigen en moet er toch een specialist aan te pas komen. Oh ja, ik ben geen kenner of specialist of wat dan ook, bovenstaande is puur uit ervaring.
Link naar reactie
Het heeft mij ook 2 printers gekost...die <censuur>:-)printers werken goed, zolang je originele inkt gebruikt. Je kan het merk als zodanig niet aanvallen...het zijn gewoon goede printers. Maar mijn volgende printer zal zeker GEEN epson zijn. Btw...die 580 koste nog geen 50 euro en de prints (op photopaper) zijn toch al redelijk.
Link naar reactie
  • 1 maand later...
Epson Cartridges: Waarschijnlijk juist dat er verkeerde inkt werd gebruikt, of een slecht nagevulde cartrdige met lucht en/of verstopping van het printkop ten gevolg. Wij bevelen de doe het zelver niet aan Epson cartridges opnieuw te vullen tenzij hij of zij daar al ervaring mee heeft. Bij Epson printers is de printkop een vaste (dure!) onderdeel van het apparaat. (Niet als bij HP en Canon waar de printkop een deel van de vervangbare cartridge is) Ook is een Epson printkop erg gevoelig voor luchtbelletjes die bij het zelf hervullen van een cartridge moeilijk te voorkomen is. Wel hebben wij een aantal cliënten die het zelf vullen met succes bedrijven! Compatible (nagemaakte) cartridges zijn over het algemeen wel redelijk betrouwbaar en veel goedkoper. Van: Jan-hans Mathlener www.printergoods.nl
Link naar reactie
heb met epson alleen maar goede ervaringen!! vooral de foto prints zijn naar mijn mening stukken beter dan van mijn vorige HP. En dan al helemaal niet te kijken naar de kosten voor de patronen van hp en die van epson! Hp is stukken duurder, vergelijk maar eens! wat wel belangrijk is is de orginele cartridges te gebruiken! sommigen denken hier te sparen maar sparen dan wel aan het verkeerde eind.
Link naar reactie
[quote:d8fa3c2f07="micky.g"]heb met epson alleen maar goede ervaringen!! vooral de foto prints zijn naar mijn mening stukken beter dan van mijn vorige HP. En dan al helemaal niet te kijken naar de kosten voor de patronen van hp en die van epson! Hp is stukken duurder, vergelijk maar eens! wat wel belangrijk is is de orginele cartridges te gebruiken! sommigen denken hier te sparen maar sparen dan wel aan het verkeerde eind.[/quote:d8fa3c2f07] Ik kan het hier alleen maar helemaal mee eens zijn !! :)
Link naar reactie
[quote:f2520b1e3e="micky.g"]heb met epson alleen maar goede ervaringen!! vooral de foto prints zijn naar mijn mening stukken beter dan van mijn vorige HP. En dan al helemaal niet te kijken naar de kosten voor de patronen van hp en die van epson! Hp is stukken duurder, vergelijk maar eens! wat wel belangrijk is is de orginele cartridges te gebruiken! sommigen denken hier te sparen maar sparen dan wel aan het verkeerde eind.[/quote:f2520b1e3e]je kan epson blijven ophemelen ik vindt het een vette dikke drol van een printer. het lijkt mijn buurman wel die zuipt ook als een ketter maar dan bier. ps je kan wel schrijven dat epson goedkoper is met zijn inkt maar als je het om rekend is hp veel goedkoper . die dingen lusten veel minder inkt dan epson :lol: :lol: :lol:
Link naar reactie
Na allerlei interessante verwikkelingen over wie welke printer het beste vindt: Er wordt gemeld: "er komt niets op papier"..... Er wordt echter (jammer genoeg) niet vermeld of de kop wel beweegt(!) Maakt de kop nog wel bewegingen, maar komt er geen inkt op 't papier, dan is er idd iets met de inkttoevoer. Als de kop niet beweegt, dan is er duidelijk iets anders aan de hand: de printer is kaduuk (Poort op de printer zelf b.v.), of wordt softwarematig niet aangestuurd. Dit valt toch uit te testen lijkt me (b.v. door een "zelftest" van de printer). Ook moet 't toch mogelijk zijn om uit te testen of er communicatie mogelijk is tussen printer en PC. (Paralel aangesloten?, Poortinstellingen in 't Bios goed?). Dus: mogelijkheden te over...... Groet, Ton
Link naar reactie
[quote:65f34a06cf]plextor : ps je kan wel schrijven dat epson goedkoper is met zijn inkt maar als je het om rekend is hp veel goedkoper . die dingen lusten veel minder inkt dan epson :lol: :lol: :lol:[/quote:65f34a06cf] Moet je helaas teleurstellen, het omgedraaide schijnt eerder het geval. het is een bewezen feit dat de nieuwere printers van HP iedere keer bij het inschakelen van de printer een behoorlijke hoeveelheid inkt gewoon in de opvangkussentjes spuit (kun je nalezen in een C'T artikel als je wil...) dit is om technische reden onnodig en klaarblijkelijk alleen een manier om de patronen eerder leeg te krijgen.....
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...