Ga naar inhoud

2e harde schijf inbouwen


Aanbevolen berichten

Na aanlsuiten firewire en installeren pinnacle blijkt harde schijf (20 GB) te weinig snelheid (rpm 3800 ipv benodigde 4000 of zoiets) te hebben om DV-video te bewerken. Is het voor niet al te domme leek mogelijk om zelf 2e harde schijf bij te plaatsen. Waar kan ik tips.info vinden hoe ik dat moet doen. alle tips welkom alvast bedankt
Link naar reactie
Het inbouwen van een harde schijf is niet zo moeilijk. Het belangrijkste: de jumper-instelling op zowel je huidige schijf als op de neiuwe schijf. Deze horen beschreven te zijn op de schijf. Je huidige schijf moet een master zijn met slave als die twee op dezelfde controller worden aangesloten (platte kabel met 40 of 80 koperdraadjes). De nieuwe moet dan de slave worden. Als je de tweede schijf op een aparte (secundairy) controller zet, kan het zijn dat die gedeeld moet worden met de CD-ROM speler/writer. Maak dan de tweede schijf master en je CD-ROM drive slave dmv de jumpers. De Controller kabel moet altijd met de rode streep op pin 1 worden aangesloten. Verder heb je een vrij stroomsnoertje nodig in je computer. Deze kan maar op 1 manier worden bevestigd. Als je geen vrije kabel over hebt moet je een kabeltje kopen dat een stroomkabel verlengt en splitst. Daarnaast moet je de harde schijf bevestigen met de bijgeleverde schroefjes. Let op: Als je andere schroefjes gebruikt, moet je de lengte goed controleren. Te lange schroefjes kunnen je harddisk beschadigen. Succes.
Link naar reactie
Vervolg op HermanH's verhaal Na het aansluiten kun je je computer opstarten. Kontroleer of je nieuwe HD juist wordt herkend in je BIOS. Grote schijven worden niet altijd goed herkend; in dat geval kan een BIOS update uitkomst brengen of een van de speciale tools die de HD-fabrikanten ter beschikking stellen. De volgende stap is partitioneren met bv FDISK. Maak een extended partitie aan met daarin een of meer logische stations. Let op dat je de juiste schijf bewerkt (niet de bestaande, want dan ben je alle data kwijt). Na FDISK dien je te rebooten. De laatste stap is het formatteren. Ervan uitgaande dat je een nieuw logisch station hebt met de drive letter E kun je in bv een dosbox intypen [i:057dc81a52]format e:[/i:057dc81a52] Opmerking Door geen primaire DOS-partitie aan te maken mbv FDISK verschuiven de drive-letters van je bestaande HD niet. ========== Overigens lijkt het me niet waarschijnlijk dat een 20GB disk 3800 rpm is; 5400 rpm lijkt me waarschijnlijker. Probleem is waarschijnlijk dat je maar een (1) HD hebt die is opgedeeld in een (1) partitie. Doordat Windows hier ook op klooit (swap-file), wordt je HD relatief langzaam en dat kan je video-bewerking in de weg zitten.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...