Ga naar inhoud

Hardware aansturen door netwerk?


Aanbevolen berichten

hee, hier een (interresante) vraag : Is het mogelijk om hardware (TV-kaart/Cd-brander) rechtstreeks aan te spreken door het netwerk: Voorbeeld: Computer A heeft de TV kaart / brander en Computer B wil die gebruiken (TV kijken/Cd branden) pc A en pc B zijn beiden op het netwerk aan gesloten en zijn snel genoeg om de taken uit te voeren. Er wordt gebruik gemaakt van een switch (if that matters) Benieuwd of dit mogelijk is... Mzzls en iig bedankt voor de reactie!
Link naar reactie
Iig het branden zou gaan met bv PcAnywhere (of Remote Administrator = 30 dagen gratis proberen) http://www.radmin.com/radmin21.zip . Je neemt in feite de pc over en krijgt de desktop van de andere computer. Je kunt dus gewoon alle programma's starten. Het tv kijken zou dus ook kunnen maar aangezien de beeldoverdracht niet erg snel is zal dit niet optimaal werken.
Link naar reactie
[quote:19f27466ce="Appie_NL"]hee, hier een (interresante) vraag : Is het mogelijk om hardware (TV-kaart/Cd-brander) rechtstreeks aan te spreken door het netwerk: Voorbeeld: Computer A heeft de TV kaart / brander en Computer B wil die gebruiken (TV kijken/Cd branden) pc A en pc B zijn beiden op het netwerk aan gesloten en zijn snel genoeg om de taken uit te voeren. Er wordt gebruik gemaakt van een switch (if that matters) Benieuwd of dit mogelijk is... Mzzls en iig bedankt voor de reactie![/quote:19f27466ce]en ook nog een robot om een cdr in de brander te stoppen :P nee dat kan nog ?????????????.
Link naar reactie
Je kunt dan inderdaad branden, maar als de gegevens niet op dezelfde PC staan krijg je waarschijnlijk niet genoeg of een te onregelmatige toevoer van gegevens. Ook is de vraag of de aansturing van de toevoer via het netwerk (Dus nu staan de gegevens wel op de PC met de brander, maar is alleen de software voor het branden actief op de via het netwerk aangesloten PC) wel snel genoeg werkt. Mogelijk werkt het laatste wel met een zeer trage brandsnelheid.
Link naar reactie
Je zou eens kunnen kijken naar VNC. VNC staat voor Virtual Network Computer en is gratis. Je kunt hiermee op je PC een remote desktop draaien van de andere PC. Zo kun je dus via PC B werken op de desktop van PC A. En dus ook branden etc. Hier vindt je het programma en meer info. http://www.uk.research.att.com/vnc/ Naar het schijnt is het niet altijd helemaal bug-vrij geweest, maar ik heb er goede ervaringen mee. Er is trouwens ook nog een "gestroomlijnde" variant: http://www.tightvnc.com/ De snelheid waarmee e.e.a. werkt is natuurlijk afhankelijk van de snelheid van beide PC's en de verbinding tussen deze 2. (In dat geval scheelt een switch tov. bijv. een Hub wwer in positieve zin; Full tegen Half Duplex...)
Link naar reactie
[quote:f5d622f116="Belg"]Een TV-kaart kan je niet delen.[/quote:f5d622f116] Dat klopt, maar je kunt wel de desktop waarop de de kaart weergeeft delen met VNC... Christophe, Als je een VPN verbinding hebt met die andere kant, dan zou ik toch gaan voor een pakket als PC Anywhere. VNC is eigenlijk allen geschikt voor lokale netwerken.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...