Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

:evil: Dit jaar is de PC twintig jaar op de markt. Is in al die twintig jaar nou niemand eens op het idee gekomen dat die paar schamele vrije interrupts er veel te weinig zijn? Er zijn er minder vrij dan een mobo slots heeft. De seriële poorten heb ik al gedisabeld, evenals de muispoort. Gelukkig zijn sommige dingen bereid een interrupt te delen, maar een Pinnacle PCTV-kaart beslist niet; die wil er een voor zichzelf alleen. Wat moet ik dan nog? Een USB-printer kopen? Dat zou toch niet nodig moeten zijn! Weet iemand hier iets op?
Link naar reactie
Als het probleem zo gemakelijk was op te lossen, enkele IRQ's er bij maken dan was het natuurlijk allang gedaan. In de nieuwe systemen gaan we nu tot IRQ 18 maar dit werkt ook niet overal. Het blijft dus passen en meten of overgaan naar SCSI apparaten. Soms is het mogelijk om instellingen zo aan te passen dat je voor een apparaat alleen DMA gebruikt
Link naar reactie
Het is maar de vraag of je TV kaart wel een IRQ voor zich zelf wil of dat ie niet wil samenwerken met een andere kaart zoals bijvoorbeeld je videokaart. Het komt namelijk nog maar weinig voor dat een kaart eigen bronnen wil. Je kunt proberen in het systeemmenu bij de TV kaart de bronnen te wijzigen. Dit is echt proberen want vaak werkt het ook niet. Mogelijk kun je juist het andere gedeelde apparaat op een andere IRQ plaatsen. Een geluidskaart is daar heel geschikt voor. In sommige Biosmenu's kun je een IRQ exclusief toekennen aan een PCI of ISA slot. Dus kijk eens bij Plug and Play Configuration of PNP/PCI Configuration. De kaart in een ander PCI slot steken kan ook tot gevolg hebben dat het systeem automatisch een andere IRQ toekent.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...