Ga naar inhoud

HD fout bij installeren Windows.. iemand ???


Aanbevolen berichten

  • 2 weken later...
Hoi, ik weet niet of 't intussen al gelukt is, maar misschien helpt dit: ik heb ooit DR-DOS gehad (6.0, later Novell DOS 7) en weet uit ervaring, dat het geheugenmanagement (EMS, XMS) daarvan bepaald niet soepel liep met Windows. Je zou 't beter kunnen proberen met een echte MS-DOS opstart-diskette. Nog handiger, indien mogelijk, door in het BIOS aan te geven, dat je vanaf de CD-ROM wil booten - dan ME erin, en kijken... Als dat niet lukt, kun je ook nog proberen FDISK en FORMAT vanaf de MS-DOS diskette uit te voeren, want ook die commando's van DR-DOS zijn niet 100% compatible. DiNo
Link naar reactie
ok update van de situatie.. gehuegen eruit dus.. nou start hij meestal helemaal niet meer op.. af en toe als ik de voedings kabel eruit haal en wacht en hem er dan weer in doet dan doet hij het wel maar bij het bijv. rebooten gewoon zwart beeld helemaal niets... @Dino100.. heb ik allemaalal geprobeerd maar zonder die helemaal DOS diskette.. @fring.. Waarom 128 mb..? hij werkte eerst ook goed op 64 mb ..
Link naar reactie
[quote:3193fa0157="Sikkens_Software"]ok update van de situatie.. gehuegen eruit dus.. nou start hij meestal helemaal niet meer op.. af en toe als ik de voedings kabel eruit haal en wacht en hem er dan weer in doet dan doet hij het wel maar bij het bijv. rebooten gewoon zwart beeld helemaal niets... @Dino100.. heb ik allemaalal geprobeerd maar zonder die helemaal DOS diskette.. @fring.. Waarom 128 mb..? hij werkte eerst ook goed op 64 mb ..[/quote:3193fa0157] Dit begrijp ik niet. Ik ga ervan uit dat in ieder geval 64 MB wel redelijk okay lijkt te zijn. In principe hoeft je geen 128 MB te hebben als 64 MB ook werkt. Het is uiteindelijk wel beter, maar we zijn nu aan het foutzoeken. Alles wat verdacht is, er even niet in stoppen. Tja, en tenminste 1 brokje geheugen heb je wel nodig als is het maar 16 MB ... Als het beeld zwart blijft (eventueel met geheugen) dan kan een volledige Bios reset nodig zijn. Vaak een jumper op het moederbord. Wat vaak ook helpt is: computer uit, videokaart eruit, opstarten (10 seconden of zo), dan weer uitzetten en videokaart erin, en dan weer opstarten. In één van je berichten werd iets over harde schijf schrijffouten gezegd. Je weet heel erg zeker dat de harde schijf okay is?
Link naar reactie
  • 1 maand later...
ok, jongens ben nou weer een possje bezig geweest heb op school gevraagt enz.. ik heb dinsdag eff alle insteekkaarten eruit gehaald en toen ik alles eruit haalde startte hij wel op.. ik op ctrl+alt+delete drukken en nog steeds beeld.. ik me ISDN kaart erin pc aan.. deed het, opnieuw opstarten deed het nog steeds.. ik windows installeren ging goeg.. ik daarnaa geluidskaart er weer in en het was weer mis.. dus het lag aa me geluids kaart.. zal wel kortsluiting geweest zijn.. hartelijk bedankt jongens voor alle hulp en m'n excuses voor de soms wat late reacties..
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...