Ga naar inhoud

Muis werkt niet door IRQ problemen


Aanbevolen berichten

  • Reacties 63
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[quote:091bb5dad1="juul"]Die info over Plug and Play Cards komt echt niet. Het opstarten gaat zo: eerst krijg ik dit: [url]http://www.hostriot.com/072002/boot1.jpg[/url], dan dit: [url]http://www.hostriot.com/072002/boot2.jpg[/url], dan even zwart, dan dit: [url]http://www.hostriot.com/072002/boot3.jpg[/url], dan weer even zwart, dan dit: [url]http://www.hostriot.com/072002/boot4.jpg[/url] en dan het win ME opstart scherm. [/quote:091bb5dad1] Dan kun je het beste de diagnostics diskette of cd-rom behorende bij je scanner + isa SCSI kaart gebruiken om je SCSI kaart te testen. Download deze diagnostics eventueel van de website van de fabrikant. Weet je nog op welke IRQ je SCSI kaart stond toen deze nog wel werkte? [quote:091bb5dad1] Tenzij jij een tegenbewijs vindt, zullen we misschien beter aannemen dat die poort kapot is. Graag zou ik nog wat tests weten die dit al dan niet kunnen bewijzen. Ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft, maar is dit een tegenargument?: als m'n muis het niet doet, is het minimum voor een paar uur (hoeveel ik de kabel ook in en uit de ps/2 poort haal en reboots doe), en ook hetzelfde als m'n muis wel werkt. [/quote:091bb5dad1]Een voorbeeld van dat een test niet alle fouten kan opsporen is: Een stereo kleurentelevisie die ik kocht in 1988 die na elf maanden het ene moment goed werkte om daarna te gaan brommen. En dat zo afwisselend. Ik bracht het toestel terug naar de winkel ter reparatie. Enkele weken later toen ik die TV weer thuis had. De stereo decoder was afgeregeld stond op de bon. Maar het probleem met die bromtoon was niet opgelost. Toen heb ik die TV zelf maar nagekeken. Er bleek een component van het stereodecoder printje niet goed vastgesoldeerd te zijn. Na dit component te hebben vast gesoldeerd was dat probleem met die bromtoon opgelost. vele jaren later kwam er nog wel een beeldstoring. Een beeldstoring die je met een tik op de TV kon wegkrijgen. Ook die storing kon ik oplossen met een beetje soldeer. Nu bijna 5 jaar later, de TV werkt nog. Let op: dit voorbeeld is echter GEEN advies om je moederbord zelf te reparen. Dit is onder andere door de MSD componenten erg moeilijk. Als je moederbord 2 jaar of ouder is kun je deze beter vervangen.(upgraden) In principe kun je al je externe hardware meenemen in deze upgrade. Behalve misschien de SCSI scanner. Alleen als het om een dure scanner gaat die nog goed funtioneert is het aanschaffen van een PCI SCSI kaart aan te bevelen. En anders een USB scanner. Ook je videokaart, geluidskaart en je twee harddisken kun je meenemen in deze upgrade. [quote:091bb5dad1] Dan nog de SCSI kaart. Deze zal ik eens verwijderen in device manager en dan laat ik weten wat dit tot gevolg heeft. [/quote:091bb5dad1] Indien nodig kun je deze info nog wel posten. Als je verder géén vragen meer hebt, die in deze topic passen wilde ik het hier bij laten. Succes met een eventuele PC upgrade.
Link naar reactie
Ik weet niet meer op welk IRQ m'n SCSI stond, maar dit is niet meer belangrijk. Na SCSI in windows te verwijderen en reboot, liep windows ME telkens vast toen ie de drivers voor SCSI wilde installeren. Dus heb ik die kaart er nu maar uitgehaald. Deze gebruik ik toch niet heel veel. Ik zal dus inderdaad een nieuw moederbord moeten kopen. Een hele upgrade eigenlijk van m'n pc. Dit is wat ik nu heb: Athlon 800 mhz, 128 mb SDRAM, (built by ATI) radeon 8500LE, c-media 8738 soundcard, ABIT-KT7 RAID, 2 identieke harde schijven (weet niet welke) van 7200 RPM, ISA SCSI-kaart, 250 watt voeding, AFGA Snapscan 600. Ik zal denk ik over zo'n 500 euro beschikken. Beeldkaart en geluidskaart zal ik zeker NIET upgraden, ook de schijven niet. Een nieuwe scanner (USB) zal ik ook niet kopen, ik zou eerder een PCI SCSI-kaart kopen. Nu heb ik wel geen idee welke, maar dit moet geen high end kaart zijn, aangezien het alleen maar voor m'n scanner is. Als moederbord zou ik graag bij ABIT blijven, ik weet gewoon zeker dat dit kwaliteit is (ASUS is ook goed). Er moet een RAID-controller opzitten. Welke processor ik zal kopen weet ik nog niet. Ik hou niet zo van overclocken, dus ben ik naar het schijnt beter af met een athlon xp. Ram moet natuurlijk DDR Ram worden, maar nu weet ik de prijzen daar wel niet van. Hoeveel Ram en de snelheid ervan weet ik dus niet. De voeding zal ook moeten vervangen worden, ik denk aan 400 watt. Wat raad je me aan om te kopen, maar ik moet binnen de 500 euro blijven. Het liefst zelfs nog geld over, want ik ben ook sterk geinteresseerd in een 5.1 speakerset. Btw, misschien moet ik voor een nieuw systeem beter een nieuw topic starten. In ieder geval veel dank voor de hulp :D
Link naar reactie
[quote:63d7534fba="juul"] Wat raad je me aan om te kopen, maar ik moet binnen de 500 euro blijven. Het liefst zelfs nog geld over, want ik ben ook sterk geinteresseerd in een 5.1 speakerset. Btw, misschien moet ik voor een nieuw systeem beter een nieuw topic starten. In ieder geval veel dank voor de hulp :D[/quote:63d7534fba] Juul, voor een advies over een PC upgrade lijkt het me inderdaad beter een nieuw topic te starten, en wel hier: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=1 Waarschijnlijk zullen je daar een Epox 8K3A+ aanraden :lol: Zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=52607&highlight=kr7araid Als je voor een Abit moederbord gaat, is er niet zoveel keus. Het meest voor de hand liggend is dan KR7A-RAID http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/english/pt_main_back.jsp?pPRODUCT_TYPE=MotherBoard&pMODEL_NAME=KR7A-RAID http://www.tweakers.net/pricewatch/22071 Review: http://www.amdmb.com/article-display.php?ArticleID=152 Over een PCI SCSI kaart kan ik je geen advies geven. http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/60 Voeding: Enermax http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/212 CPU: http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/46 Cooler: Zalman Geheugen (voor WinXP wordt doorgaans 256 MB aangeraden) http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/48 KR7A-RAID 165 euro PCI SCSI kaart 40 euro Enermax voeding 100 euro Athlon 1800+ 200 euro cooler Zalman 45 euro 256 MB Geheugen 80 euro totaal 630 euro Dit zijn dus schattingen. Maar het lijkt erop dat het met 500 euro niet gaat lukken. :o Voor een Athlon XP is ook een casefan vereist. :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...