Ga naar inhoud

Muis werkt niet door IRQ problemen


Aanbevolen berichten

Ik zal het es proberen met sandra. Mijn excuses om dit in meer dan 1 forum te posten, ik had dit probleem nl. op nog een aantal andere forums gepost (dan wel verschillende datums) en niemand kon me ooit helpen, op aanraden van iemand heb ik dan heel Nederland gebombardeerd met m'n muisprobleem... (en dit is btw wel het beste forum) En dan nog dit: ondertussen werkt m'n muis weer, en SCI IRQ used by ACPI bus gebruikt weer IRQ 5. En m'n geluidskaart zit net onder m'n beeldkaart. Hoe tel je trouwens die pci-sloten, van boven naar onder of omgekeerd? En hier heb ik eens over nagedacht: PS/2 is ISA, en ik heb ook nog een ISA-slot (met m'n SCSI kaart in). Met een jumper kan ik m'n isa-slot deactiveren, maar dan werkt m'n SCSI kaart natuurlijk niet meer. Zou het nu interessanter zijn om een nieuwe (pci) SCSI kaart te kopen of een USB muis (kost ongeveer evenveel volgens ik heb gezien)?
Link naar reactie
  • Reacties 63
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[quote:ee179c1962="juul"]Mijn excuses om dit in meer dan 1 forum te posten, ik had dit probleem nl. op nog een aantal andere forums gepost (dan wel verschillende datums) en niemand kon me ooit helpen, op aanraden van iemand heb ik dan heel Nederland gebombardeerd met m'n muisprobleem... (en dit is btw wel het beste forum) )[/quote:ee179c1962] Hmm, ok excuses geaccepteerd. :) Dit muis probleem is waarschijnlijk niet in een handomdraai op te lossen. Enig geduld is wel nodig. :wink: [quote:ee179c1962] En dan nog dit: ondertussen werkt m'n muis weer, en SCI IRQ used by ACPI bus gebruikt weer IRQ 5. En m'n geluidskaart zit net onder m'n beeldkaart. Hoe tel je trouwens die pci-sloten, van boven naar onder of omgekeerd? [/quote:ee179c1962] Het PCI slot naast de AGP slot is slot 1 en slot 2 daarnaast enz. PCI slot 1 deelt de interrupt meestal met het AGP slot en volgens die PDF van jouw moederbord heeft PCI slot 3 een eigen interrupt en daarom adviseerde ik de geluidskaart in slot 3 te plaatsen. In mijn Athlon XP zit de geluidskaart ook in PCI slot 3. Als je op het moment dat je muis in Windows niet meer werkt, maar je keyboard nog wel in dos. Zou je dan ook je muis in dos kunnen testen? :D [quote:ee179c1962] Met een jumper kan ik m'n isa-slot deactiveren, maar dan werkt m'n SCSI kaart natuurlijk niet meer. Zou het nu interessanter zijn om een nieuwe (pci) SCSI kaart te kopen of een USB muis[/quote:ee179c1962] Op het moment dat je PS/2 muis het weer doet, is dan de PCI device listing in orde? Welke interrupt gebruikt deze SCSI kaart? Is deze voor een scanner? Een PCI SCSI kaart of een USB muis valt te overwegen. Een goede muis is al verkrijgbaar voor ongeveer 35 euro’s. Werkt je USB overigens wel? :)
Link naar reactie
Hier heb ik een rapport van m'n irq en dma (gemaakt terwijl muis werkt) <<< Hardware IRQ Settings >>> ------------------------------------------------------------------------------------------------ 0: Systeemtimer 1: Standaardtoetsenbord met 101/102 toetsen of Microsoft Natural Keyboard 2: Programmeerbare interruptcontroller 3: Communicatiepoort (COM2) 4: Communicatiepoort (COM1) 5: ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing 5: ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing 5: CMI8738/C3DX PCI Audio Device 5: Universele hostcontroller voor PCI naar USB van VIA Tech (3038) 5: Universele hostcontroller voor PCI naar USB van VIA Tech (3038) 6: Standaarddiskettestationcontroller 8: Systeem-CMOS/Real time klok 9: SCI IRQ used by ACPI bus 10: ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing 11: ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing 12: PS/2 compatibele muispoort 13: Numerieke-gegevensprocessor 14: Primary IDE controller (dual fifo) 14: VIA Bus Master PCI IDE Controller 15: Secondary IDE controller (dual fifo) 15: VIA Bus Master PCI IDE Controller <<< DMA Settings >>> ------------------------------------------------------------------------------------------------ 2: Standaarddiskettestationcontroller 4: Controller voor directe geheugentoegang In m'n PCI device listing staat irq 12 niet, dus alles klopt denk ik. Ondertussen zit m'n geluidskaart in slot 3. M'n muis is nog altijd niet uitgevallen, maar dit kwam denk ik door windows XP, aangezien ik geen problemen heb in ME sedert dat SCI IRQ used by ACPI bus IRQ 5 gebruikt. Dat veranderde maar toen ik een paar uur in XP zat. M'n partitie van XP is ondertussen geformatteerd, en ik heb nog geen problemen ondervonden met m'n muis (zowel voor als na versteken van soundcard geen problemen). Ik kan dus ook niet testen of m'n muis het doet in dos. En als ik weer problemen heb, hoe zie je dan of je muis het doet? Zoals je ziet staat m'n SCSI kaart er niet bij in de IRQ lijst. Hij doet het nl. niet meer. Het IRQ is 10, en dit zijn de conflicten: Interruptaanvraag 10 gebruikt door: Radeon 8500 (Omega 2.4.31a) Interruptaanvraag 10 gebruikt door: ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing Ik geloof dat dit nog niet zo was voor ik m'n geluidskaart heb verstoken, maar weet het niet meer zeker (ik gebruik die kaart niet meer zo veel de laatste tijd). Het is voor een scanner. M'n USB werkt perfect. Ik weet nu wel niet of het goed zou zijn om een USB muis aan te schaffen. Ik heb nl. 4 USB poorten, waarvan er al 3 gebruikt zijn: printer (printerpoort is uitgeschakeld om nog meer conflicten te vermijden, net zoals m'n spelpoort), modem (wat ik trouwens al beklaagd heb) en digitale camera (sony DSC-S75). Zouden er weer conflicten kunnen optreden als alle USB poorten bezet zijn? IRQ voor USB is disabled (in bios), en IRQ voor VGA is enabled (wat naar het schijnt nodig is voor 3D) Ik denk dat dit weer even zal volstaan om je hoofd over te breken :D
Link naar reactie
Aansluiting omdraaien??? Als dit nu nog zou werken (dmv instellingen te veranderen dan), dan blijft die muis toch nog altijd IRQ 12 gebruiken en lost dit heb probleem niet op. En die muis installeren onder dos, hoe doe je dat dan??? Drivers heb ik niet, ik gebruik de windows standaard drivers (merk: mitsumi, geen diskette en geen drivers op internet). En zal dat de IRQ problemen oplossen? Dit lijken me nogal "simpele" oplossingen... :-?
Link naar reactie
Het maakt bij mij uit, waar ik de muis en toetsenbord op aansluit. Als ik dezen omdraai, werkt m'n muis niet naar behoren. Muisdriver ?. Gewoon, een standaard muisdriver. Windows neemt de dosinstellingen over, dus ook het feit dat hij een muis ziet. Deze krijgt dus (?) prioriteit. Het is maar een ideetje. Beter mis geschoten, dan niet geprobeert, toch ?.
Link naar reactie
[quote:38584a611b="juul"]En die muis installeren onder dos, hoe doe je dat dan??? Drivers heb ik niet, ik gebruik de windows standaard drivers (merk: mitsumi, geen diskette en geen drivers op internet). En zal dat de IRQ problemen oplossen? [/quote:38584a611b] De dos drivers voor mitsumi muis: http://asia.cnet.com/downloads/pc/swinfo/0,39000587,20071459s,00.htm Als je de PC opstart met een opstartdiskette kun je deze driver installeren. Dit lost het IRQ probleem niet op, maar is alleen bedoelt om te controleren of het een Windows 98 probleem is. :roll: (Ik heb nog geprobeerd deze driver te testen, maar op mijn PC weigert deze driver te installeren. Ik heb echter geen mitsumi muis.) Wat dat idee van Rumaro over het omwisselen van muis en toetsenbord betreft, heeft alleen zin als deze fout aangesloten waren. :o Zie http://www.f-care.nl/vragen.htm#muis Wat me niet erg waarschijnlijk lijkt. Volgens de PDF van jouw moederbord is paars keyboard en groen de PS/2 muis. :) Je Hardware IRQ settings ziet er goed uit. :D Interruptaanvraag 10 gebruikt door: Radeon 8500 (Omega 2.4.31a) Interruptaanvraag 10 gebruikt door: ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing Dit is geen conflict. :wink: Zie http://www.computing.net/windowsme/wwwboard/forum/22483.html
Link naar reactie
Muis en keyboard zijn wel degelijk juist aangesloten, daar ben ik zeker van. Mijn Hardware IRQ settings zien er inderdaad goed uit, maar dat komt omdat de apparaten die niet werken door een conflict niet worden weergegeven, aangezien ze het IRQ niet kunnen gebruiken. Dit is zo het geval bij mijn SCSI kaart (die dfaardoor dus niet in die lijst staat) Dat conflict waarover ik het heb is wel degelijk een conflict, niet tussen die twee apparaten onderling, maar tussen m'n SCSI kaart enerzijds en die 2 apparaten anderzijds. Bij eigenschappen van SCSI kaart: lijst met apparaten die een conflict veroorzaken: Interruptaanvraag 10 gebruikt door: Radeon 8500 (Omega 2.4.31a) Interruptaanvraag 10 gebruikt door: ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing Die IRQ voor ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing veroorzaakt dan misschien niet echt een conflict (volgens wat ik heb begrepen van die link van jolo), maar er is toch wel denk ik een echt conflict tussen m'n beeldkaart en SCSI-kaart. In ieder geval: m'n SCSI-kaart werkt niet :( M'n muis doet het nog altijd, maar ik moet zo te zien kiezen tussen muis en SCSI kaart. Wat betreft die drivers, die moet ik nog uitproberen.
Link naar reactie
[quote:12bc0cb3d4="juul"] Die IRQ voor ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing veroorzaakt dan misschien niet echt een conflict (volgens wat ik heb begrepen van die link van jolo), maar er is toch wel denk ik een echt conflict tussen m'n beeldkaart en SCSI-kaart. In ieder geval: m'n SCSI-kaart werkt niet :( M'n muis doet het nog altijd, maar ik moet zo te zien kiezen tussen muis en SCSI kaart. [/quote:12bc0cb3d4] Hier is nog een aanvullende link over IRQ voor ACPI IRQ Holder http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q182604 Wat voor een SCSI kaart is het? 1. Een SCSI kaart met jumpers dus niet plug en play. 2. Een SCSI kaart waarvan de IRQ softwarematig ingesteld kan worden. 3. Een plug en play SCSI kaart.( De IRQ zou dan door Windows 9x worden toegewezen.) Kan deze SCSI kaart dan niet op een vrije IRQ (bijvoorbeeld 11) worden ingesteld? :roll:
Link naar reactie
Alweer een late reactie (wegens examens :() De SCSI-kaart (adaptec AVA-1505 SCSI-hostadapter, in ISA slot, en dus geen IRQ kan delen) die ik heb is ene waarvan ik het IRQ softwarematig kan wijzigen (bronnen wijzigen in windows). Maar als ik het IRQ wijzig, zijn er altijd conflicten: Conflictgegevens: De gekozen instelling veroorzaakt een conflict met de volgende apparaten: 09 -> SCI IRQ used by ACPI bus 10 -> ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing Radeon 8500 (Omega 2.4.31a) 11 -> ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing HPT370 UDMA/ATA100 RAID Controller 12 -> PS/2 Compatibele muispoort Op dit moment staat het op IRQ 10, ik heb nog niks gewijzigd. Daarmee wacht ik liever tot ik zeker weet dat ik nog zal kunnen opstarten, want als ik bvb. IRQ 11 kies, en er dan een conflict is met m'n RAID controller, zal m'n computer dan nog wel willen opstarten? M'n muis werkt nog altijd goed, tot op vandaag. Na opstarten van pc werkte m'n muis niet in Bootmagic (wat voorheen wel werkte), en ook niet in windows. Na enkele reboots werkte m'n muis opeens weer wel in windows, maar nog altijd niet in Bootmagic. De IRQ gegevens van die keren dat m'n muis in windows niet meer werkte, weet ik niet (want het was m'n zus die heeft blijven rebooten). Ik veronderstel dat dat Bootmagic menu de dosdrivers gebruikt. Welke drivers maken niet uit denk ik, want zolang ik geen IRQ problemen had, heeft m'n muis het altijd goed gedaan in 'edit' in dos (en dus heb ik die mitsumi dos drivers ook niet geinstalleerd). Misschien dat ik nog eens m'n geluidskaart zou kunnen versteken (die nog altijd goed werkt), dan zullen de IRQ's misschien anders verdeeld zijn en zal alles misschien ooit eens volledig functioneren.
Link naar reactie
[quote:0f8e71850e="juul"]Conflictgegevens: De gekozen instelling veroorzaakt een conflict met de volgende apparaten: 09 -> SCI IRQ used by ACPI bus 10 -> ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing Radeon 8500 (Omega 2.4.31a) 11 -> ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing HPT370 UDMA/ATA100 RAID Controller 12 -> PS/2 Compatibele muispoort [/quote:0f8e71850e] Als je SCSI kaart instelt op IRQ 11 en als je Resources controlled by nog steeds op Auto(ESCD) staat, zal je HPT370 waarschijnlijk een andere IRQ toegewezen krijgen. Want je HPT370 is een PCI device. Hier onder staat mijn <<< Hardware IRQ Settings >>> in Windows ME Opmerking: mijn videokaart zit op IRQ 11 In mijn BIOS staat Plug & Play O/S op NO (dit is nodig voor Linux :wink: ) En zoals je ziet heb ik nu ook een PS/2 muis op mijn PC. :) --------------------------------------------------------------------------------------------- 0: System timer 1: Standard 101/102-Key or Microsoft Natural Keyboard 2: Programmable interrupt controller 3: Communications Port (COM2) 4: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 4: Creative SB Live! series(WDM) 5: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 5: Realtek RTL8139(A) PCI Fast Ethernet Adapter 5: VIA Tech 3038 PCI to USB Universal Host Controller 5: VIA Tech 3038 PCI to USB Universal Host Controller 5: VIA Tech 3038 PCI to USB Universal Host Controller 5: Winbond W89C940 PCI Ethernet Adapter 6: Standard Floppy Disk Controller 7: ECP Printer Port (LPT1) 8: System CMOS/real time clock 9: SCI IRQ used by ACPI bus 10: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 10: Hauppauge WinTV 878/9 WDM Audio Driver 10: Hauppauge WinTV 878/9 WDM Video Driver 11: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 12: PS2 (PS/2) 13: Numeric data processor 14: Primary IDE controller (dual fifo) 14: VIA Bus Master PCI IDE Controller 15: Secondary IDE controller (dual fifo) 15: VIA Bus Master PCI IDE Controller Als ik met apparaatbeheer IRQ 11 reserveer dan: Mijn videokaart zit nu op IRQ 4 ------------------------------------------------------------------------------------------------ 0: System timer 1: Standard 101/102-Key or Microsoft Natural Keyboard 2: Programmable interrupt controller 3: Communications Port (COM2) 4: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 4: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 4: Creative SB Live! series(WDM) 5: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 5: Realtek RTL8139(A) PCI Fast Ethernet Adapter 5: VIA Tech 3038 PCI to USB Universal Host Controller 5: VIA Tech 3038 PCI to USB Universal Host Controller 5: VIA Tech 3038 PCI to USB Universal Host Controller 5: Winbond W89C940 PCI Ethernet Adapter 6: Standard Floppy Disk Controller 7: ECP Printer Port (LPT1) 8: System CMOS/real time clock 9: SCI IRQ used by ACPI bus 10: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 10: Hauppauge WinTV 878/9 WDM Audio Driver 10: Hauppauge WinTV 878/9 WDM Video Driver 11: Unknown device 12: PS2 (PS/2) 13: Numeric data processor 14: Primary IDE controller (dual fifo) 14: VIA Bus Master PCI IDE Controller 15: Secondary IDE controller (dual fifo) 15: VIA Bus Master PCI IDE Controller Begrijp ik goed dat je SCSI kaart niet lager kan IRQ 9? Bijvoorbeeld IRQ 7. In ieder geval kun je de SCSI kaart beter NIET op IRQ 9 instellen. Als je Bootmagic hebt is het inderdaad niet nodig een dos driver voor de muis te installeren. :D Indien mogelijk is het beste de geluidskaart ook een eigen IRQ te geven. Gebruik je eigenlijk beide com poorten? Kun je één com poort uitschakelen? Als je de PC (met nog steeds de geluidskaart in slot 3) opstart met een geformatteerde lege diskette. Er verschijnt dan wel: Non-System disk or disk error, maar dat is niet belangrijk. :lol: Wel blijft nu de PCI Device listing staan. Noteer deze gegevens. Zet de PC uit. Heeft de geluidskaart nu een eigen IRQ? Zo nee, plaats de geluidskaart nu in slot 2. En uiteraard noteer je weer de PCI device listing. Vergelijk deze gegevens met Windows apparaatbeheer. Indien nodig probeer ook slot 4.
Link naar reactie
Op het moment dat ik je reply las, werkte m'n muis weer niet. Het al of niet werken van muis in windows wordt zo afgewisseld (willekeurig volgorde): - muis werkt WEL - muis werkt NIET: dan staat de ene keer de muis niet in device manager, de andere keer staat de muis er nog in met een conflict) - muis werkt enkele seconden, dan reageert muis en keyboard niet meer => reboot In dos (bootmagic) werkt muis nooit meer (maar dat moet ook niet) Het IRQ van m'n SCSI-kaart (van 9-12, andere IRQ's zijn niet mogelijk) hangt af van de werking van m'n muis: - muis werkt NIET -> IRQ van SCSI kan op 9 worden gezet zonder het conflict (maar doe ik niet omdat je het afraadt), andere IRQ's (10-12) geven dezelfde conflicten. SCI IRQ used by ACPI bus gebruikt dan IRQ 5 zonder conflicten. - muis werkt WEL -> IRQ van SCSI geeft conflicten zoals eerdergeposte lijst Geluidskaart kan ik GEEN eigen IRQ geven. Ik gebruik beide com-poorten (voor tekentablet en banxafe kaart-lezer). Toen ik probeerde IRQ 11 toe te wijzen voor SCSI (muis werkte op dat moment), liep windows vast als ik computer wou herstarten (muis bewoog nog, maar nix reageerde). Ik zal het nog eens proberen, maar eerst moet muis weer werken, SCSI-kaart is minder belangrijk. Geluidskaart zit nog altijd in slot 3, en dit is de PCI-device listing: IDE Cntrlr -> 14 (zelfde in windows) Serial Bus Cntrlr -> NA Serial Bus Cntrlr -> NA Multimedia Device -> 5 (weet niet of dit geluidskaart is, maar in windows staat geluidskaart -> IRQ 12) Mass Storage Cntrlr -> 11 (dat is dus die RAID controller, zelfde in windows) Display Cntrlr -> 10 (zelfde in windows) ACPI Controller -> 9 (IRQ 9 op dit moment door NIETS gebruikt, aangezien muis niet werkt) In een ander slot heb ik nog niet geprobeerd. Op dit moment werken muis en SCSI beiden dus NIET, geluidskaart werkt wel. Ik hoop dat jolo (of anderen) er nog een beetje van begrijpt, want bij mij begint het moeilijk te worden :lol:
Link naar reactie
[quote:930d686b90="juul"]Op het moment dat ik je reply las, werkte m'n muis weer niet. Het al of niet werken van muis in windows wordt zo afgewisseld (willekeurig volgorde): - muis werkt WEL - muis werkt NIET: dan staat de ene keer de muis niet in device manager, de andere keer staat de muis er nog in met een conflict) - muis werkt enkele seconden, dan reageert muis en keyboard niet meer => reboot In dos (bootmagic) werkt muis nooit meer (maar dat moet ook niet) [/quote:930d686b90] De muis zou in principe wel moeten werken in bootmagic. Mijn PS/2 muis werkt in ieder geval in bootmagic. :wink: Dat ik IRQ 9 afraad voor de SCSI kaart: toen ik IRQ 9 reserveerde via apparaat beheer van Windows Me, werd na de reboot alle hardware opnieuw gedetecteerd, (de Windows desktop was grijs) de PC rebootte nogmaals om vervolgens volledig vast te lopen (reageerde ook niet op Alt-CTRL-DEL) ik heb op de reset knop moeten drukken. Na automatisch gestart te zijn in Windows Me veilige modus, heb ik die IRQ 9 reservering ongedaan gemaakt. Windows ME startte daarna weer normaal op. Dat wil overigens niet zeggen dat het selecteren van IRQ 9 voor je SCSI kaart Windows Me op jouw PC volledig vast doet lopen. Maar het zou kunnen. Ik heb trouwens ook nog een oude Pentium II waarop een ISA kaart wel op IRQ 9 ingesteld kan worden, maar dat is omdat volgens Apparaat beheer van Windows 98 Se IRQ 9 vrij is. Als de SCSI kaart op zowel IRQ 10 als IRQ 11 niet werkt kan deze beter worden verwijderd. Eventueel vervangen door een PCI SCSI kaart. :) Multimedia Device is inderdaad je geluidskaart. Dus op het moment dat je geluidskaart in Windows Me verschoof van IRQ 5 naar IRQ 12, was deze in de PCI device listing nog steeds IRQ 5? En verschoof deze ook in Windows XP? :roll: Jammer dat je geen Linux geïnstalleerd hebt. Want dan had je kunnen controleren of je dat muis probleem ook in Linux hebt. :P De IRQ van de geluidskaart kan wel worden gewijzigd. 1) Door het verplaatsen van de geluidskaart naar een ander PCI slot. 2) Door in de BIOS het slot waar de geluidskaart in zit handmatig een IRQ toe te wijzen. Mogelijkheid 2 raad ik je overigens niet aan. Je geluidskaart blijft dan wel op IRQ 5, maar of dat je muis probleem oplost betwijfel ik. :D Overigens is het beste, zolang dit muis probleem niet opgelost is, dat jij (als systeem beheerder neem ik aan) als enigste de PC gebruikt. Je PC is tenslotte "under construction" :cry:
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Hier ben ik terug na geslaagde examens en 12 dagen vakantie :D Ik heb ondertussen volledig geformateerd, en windows ME er terug opgezet. Maar neen, nix van de irq problemen is opgelost :( en het wordt zelfs nog erger denk ik :( Ik geraak er totaal niet meer aan uit, dus begin ik terug bij het begin: Op dit moment zit er GEEN geluidskaart in m'n computer. Muis werkt nog altijd niet, wanneer ik deze installeer en dan probeer in te schakelen, dan kom ik telkens op hetzelfde uit, nl. muis kan niet ingeschakeld worden omdat het dan een conflict zou veroorzaken met 'SCI IRQ used by ACPI bus'. De SCSI kaart werkt ook nog altijd niet, deze is wel ingeschakeld, en staat ingesteld op IRQ 10, en dit zijn de conflicten: Interruptaanvraag 10 gebruikt door: RADEON 8500/RADEON 8500LE Interruptaanvraag 10 gebruikt door: ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing Dat 2de conflict mag als geen conflict beschouwd worden heb ik begrepen uit de uitleg van microsoft. Wanneer ik een ander IRQ voor SCSI kaart probeer te gebruiken, loopt computer telkens vast als ik wil heropstarten :( Als ik 'SCI IRQ used by ACPI bus' en SCSI kaart beiden verwijder, en dan heropstart, dan komt ik telkens op hetzelfde uit, terwijl vroeger soms muis opeens ging werken (voor beperkte tijd) Ik veronderstel dat we eerst eens zoeken om deze problemen op te lossen, en pas nadien alle mogelijkheden proberen met de geluidskaart.
Link naar reactie
Juul, wat je nog wel kunt proberen is BCM Diagnostics downloaden: http://www.5star-shareware.com/Utilities/Diagnostics/bcm-diagnostics.html Dit diagnostic programma is weliswaar bedoeld voor Windows 95/98, maar in de C:\Program Files\BCM Diagnostics\Dosdiag staan dos utilities die je bijvoorbeeld naar een opstartdiskette kunt kopiëren. Start het programma met: dosdiag. Dit programma test ook de PS/2 muis. :wink:
Link naar reactie
De link die je gaf werkt niet :( Ik heb wel gezocht naar dit programma, en ondertussen is er versie 2.20 uit, ook voor win ME, maar geen shareware :( Ik heb dit probleem nu ook op een ander forum gepost, dit is de link: http://www.rage3d.com/board/showthread.php?s=&threadid=33624629 Je had me wel gevraagd dit niet te doen, maar aangezien we hier nog altijd geen oplossing hebben gevonden, heb ik dit toch maar daar gepost, dan wel een samenvatting van het hele probleem.
Link naar reactie
[quote:367f8700d6="juul"]De link die je gaf werkt niet :( [/quote:367f8700d6] Bij mij werkt de link wel. En wel met 120 KB per seconde. Probeer anders deze link: http://tracker.5star-network.com/download?key=bcm-diagnostics&uri=http://5star.freeserve.com/Utilities/files/windiag.zip&site=1 [quote:367f8700d6] Ik heb wel gezocht naar dit programma, en ondertussen is er versie 2.20 uit, ook voor win ME, maar geen shareware :( [/quote:367f8700d6]Het aanschaffen van BCM Diagnostics 2.20 raad ik dan ook niet aan, want voor ongeveer twee maal dat bedrag van $39.95 heb je al een ander moederbord. Als één van de componenten van jouw moederbord niet meer 100% functioneert, is dat alléén op te lossen door het moederbord te vervangen. :roll: Ik heb eens een moederbord gehad (1995) waarvan er problemen waren met het printen via de parallel poort. (uiteraard na het verstrijken van de garantie) Uiteindelijk werd er alleen nog maar onzin geprint, zodat ik dat moederbord heb moeten vervangen. (de printerpoort werd toen nog wel via een kabeltje aangesloten, maar die had ik uiteraard al vervangen.) [quote:367f8700d6] Ik heb dit probleem nu ook op een ander forum gepost Je had me wel gevraagd dit niet te doen, maar aangezien we hier nog altijd geen oplossing hebben gevonden, heb ik dit toch maar daar gepost, dan wel een samenvatting van het hele probleem. [/quote:367f8700d6] Dat je het probleem nu elders gepost hebt, vind ik nu niet erg. Ondanks dat deze topic al 346 keer beken is zijn er weinig reactie's. :o Als je nog vragen hebt hoor ik dat nog wel. In ieder geval Succes :wink:
Link naar reactie
Ik weet er ook ni zoveel van af, maar ik kan (of zou moeten kunnen) irq wijzigen van die kaart volgens windows, alleen loopt windows vast als ik het echt wil toepassen :( Maar nu: de verdere evolutie van het probleem: Muis werkt weer!!! Maar voor hoelang weet ik niet. Zolang IRQ 12 niet in de PCI device listing staat werkt die muis perfect. En geluidskaart werkt ook goed. Alleen SCSI kaart nog altijd niet. Ik had m'n SCSI kaart, toen m'n muis het weer deed, gedelete zodat windows die kaart opnieuw zou detecteren. Windows bleeft echter altijd hangen tijdens het opstarten. Dan heb ik in veilige modus opgestart, niks gewijzigd, weer heropgestart (normaal nu) en de SCSI kaart werd gedetecteerd, na de nodige reboot om de installatie van de SCSI kaart te voltooien kwam ik weer op hetzelfde uit: SCSI kaart staat weer op IRQ 10 en heeft dus een conflict met beeldkaart, en wijzigen is dus niet mogelijk wegen vastlopen. Toch doet m'n muis het nog altijd goed, ook tijdens het foefelen voor die SCSI kaart en in veilige modus. Die link heb ik geprobeerd, heb het programma kunnen donwloaden, maar dan in dos (met opstartdiskette) is het enige wat ik kan opstarten dostest, daar worden alle menu's in een paar seconden bekeken (alsof er iemand heel rap op m'n keyboard zit te duwen :o ) en dan sluit het af, dus kan ik niet testen of m'n muis het doet in dos, maar in windows nu in ieder geval wel (voorlopig toch).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...