Ga naar inhoud

Nieuwe HD in oude PC


Aanbevolen berichten

Voor je HDD maakt het niet uit of het Compaq is of niet (bij mijn weten maakt Compaq geen schijven). Waar je wel van afhankelijk bent is de ondersteuning van je moederbord. Het kan zijn dat hij de groote van de huidige schijven niet kan "herkennen". Wat inhoud dat een 40 Gig schijf wordt gezien als een 20 Gig schijf (voorbeeld). Je kan je bios flashen en hopen dat de nieuwere bios wat meer ondersteuning biedt.
Link naar reactie
Inderdaad, hij onderdsteunt je HD echt wel allen vast niet met de volledige 40GB.. Lees je MB boekje eens dorr daar staat altijd in wat voor HD's het moederbord ondersteunt. Als dit dus bv tot 8gb is zou hij de nieuwe HD zien als 8gb schijf. Wat je dan dus moet doen is je bios flashen maar zoals je weet wees daar een beetje voorzichtig mee. En weet zeker dat je de goede update van het internet haald. suc6 JK
Link naar reactie
[quote:dc1228adfe="Bigfoot"]'t Maakt toch niet zoveel uit of je BIOS 'm goed ziet. Als Windows 'm wel goed herkent is alles toch OK? Of is 't niet zo simpel?[/quote:dc1228adfe] Volgens mij maakt dit wel uit. Als je bios slechts schijven tot 8 GB ondersteunt zul je in Windows ook maar 8 GB kunnen gebruiken. Je kunt zoals gezegd proberen je bios te updaten. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kun je disk management software van Maxtor installeren. Het programma heet Maxblast en is te downloaden van de website van Maxtor. Door deze disk management software kun je toch de volledige 40 GB van de disk gebruiken.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...