Ga naar inhoud

Welke router\switch voor kabelinternet?


Aanbevolen berichten

De vraag zegt het al, ik ben van plan binnenkort een routerswitch aan te schaffen. Wij hebben twee pc's die momenteel op het internet zitten via het netwerk. Een PC met Windows 98SE en een PC met XP. De reden om een router te kopen is dat de 98SE PC de pc is waar het internet op binnenkomt. Maar deze PC wil er nog wel eens uit liggen omdat ik weer eens heb zitten klooien. Evt. komt er nog een derde pc aan te hangen als een reserve pc. Ik heb kabel internet met een COM21 modem. De vraag is dus welk merk raden jullie aan en waar moet ik opletten. En wat zijn ongeveer de prijzen?
Link naar reactie
Ik heb dit zojuist opgelost met een ActionTec gateway router/switch. Deze heeft 4 poorten en een cable/DSL ingang voor de kabel. Dit apparaat kost iets van € 150,- incl btw [img:4326b69d0e]http://www.hastec.nl/actiontec/gateway/images/wireless_homegateway.gif[/img:4326b69d0e] [url=http://www.hastec.nl/actiontec/gateway/gateway.htm]info[/url] Ik heb voor dit apparaat gekozen omdat ik helemaal geen verstand heb van netwerken. Dit apparaat doet alles zelf en je hoeft alleen maar een werkgroep en computernaam toe te kennen en hij maakt de verbinding met je kabel leverancier. Ook is alle documentatie 80 pag. in het nederlands. Verder kun je evt later nog eens uitbreiden door wireless te gaan. Maar dat is erg duur.PC Card: PCMCIA Type II for Wireless 802.11b PC Card kost als snel € 120,- en dan moet je ook nog een ontvanger hebben voor je USB (voor elke PC afzonderlijk) en die kost ook weer € 100,-. Daarnaast gaat je 100Mb verloren door de USB aansluitingen omdat het niet USB 2.0 is. Misschien dat dat in de toekomst wel komt, vandaar handig dat het uitbreidingssloten zijn. Maar ik ga dit weekend proberen de handel in de lucht te krijgen, wish me luck :smile: _________________ [url=http://www.anandtech.com/mysystemrig.html?rigid=16226]"[/url]No, no, I'm not playing, I'm testing... give me that controller back... muaaaaaaa....[url=http://www.anandtech.com/mysystemrig.html?rigid=16226]"[/url] [ Dit bericht is bewerkt door: Slashhead op 2002-04-11 08:31 ]
Link naar reactie
Hallo, Wij hebben ook een netwerk en internet via de kabel. Een US Robotics Broadband Router verzorgt de internet verbinding, en dat werkt zeer goed. Installeren duurde even, maar dat kwam omdat ik een bepaald nummer verkeerd had ingetypt. Met behulp van de helpdesk (wachttijd: nihil) bleek het een eitje. Meer info op http://www.usr-emea.com/products/p-networking-product.asp?prod=net-bb-rout&loc=unkg De prijs moet zo te vinden zijn op websites van winkels. Groeten, Paul
Link naar reactie
Nou mijne heren, het installeren en werkend krijgen van het geheel was een groot succes :grin: Ik ben al met al ongeveer 15 minuten bezig geweest na eerst drie dagen de handleiding een aantal keren opnieuw te hebben gelezen omdat ik helemaal niks snap van /TCP/WAN/LAN/PPPen nogwat/ enz... Maar goed, dit apparaat is dus netwerk kluns bestendig :smile:
Link naar reactie
[quote:548b8ab7e5] Op 17-04-2002 10:36 schreef VTec: [quote:548b8ab7e5]Maar goed, dit apparaat is dus netwerk kluns bestendig[/quote:548b8ab7e5]LOL :smile: [/quote:548b8ab7e5] Waarom heeft de helpdesk van hastec het dan zo druk met dit apparaat? Er zijn dus mensen welke een nog grotere kluns zijn dan Slashhead :wink: ?
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...