Ga naar inhoud

Gepraat uit mijn speaker?


Aanbevolen berichten

Zou kunnen, maar met gunstige atmosferische condities komen er nog meer zenders "binnen" dan normaal. De snoeren van de pc werken als antenne en pikken dat op. De halfgeleiders in de pc's werken als detectoren en zetten het signaal om in iets hoorbaars dat versterkt/hoorbaar wordt. Het kan ook zijn dat er een instabiel stukje elektronica staat te oscilleren in de pc als er met het signaal van buiten een verschil signaal ontstaat dat in het hoorbare deel v/h geluid komt wordt dit versterkt en .... je hoort het... Het eerste probleem: experimenteer met de soeren, maak er een spoel van of juist niet... Bij goede elektronika zaken zijn smoorspoelen voor onderdrukking te koop, zoek vooral naar zaken waar ze zendamateurspullen verkopen. het 2e probleem is lastiger, de spoelen kunnen helpen, maar als het echt instabiel is dan is het specialisten werk door op de juist plaatsen een ontstoringscondensatortje te solderen. Soms wil extra afscherming met metaal helpen (kooi van Faraday). Wees voorzichtig ivm kortsluiting!
Link naar reactie
lees hoofdstuk 9 van de 1e hit http://www.google.nl/search?hl=nl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=radio+hoorbaar+via+luidsprekersnoer+storing&spell=1 en http://www.google.nl/search?hl=nl&q=radio+hoorbaar+via+computer+storing&btnG=Zoeken&meta= de 1e EMC (das de officiële naam...) http://www.breem.nl/fldtechniek/pgstoring.htm
Link naar reactie
Veel frontjes zijn van plastic .... als daarachter de metalen kooi onderbroken is kan het gat groot genoeg zijn voor strooi straling. Het belangrijkste blijft om eerst de bron te vinden waar het naar binnen komt en dan pas effectief aan de slag te gaan. Een kleine ontkoppelings condensator van 100 pF of 1 nF kan vaak al wonderen doen. Daar moet wel kort en goed gesoldeerd worden; geen sinecure als je dat nooit gedaan hebt , sterker nog, blijf er maar vanaf... een multilayer pc board is zo verknald. Ook een slechte of verkeerde aarding (aardlus!) alleen al kan tot een EMC gevoelig systeem leiden. EMC is een lastig verhaal als je onervaren bent.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...