Ga naar inhoud

De beste HIFI geluid uit MP3-tjes


Aanbevolen berichten

[quote:617ccdaad0="JaFO"]dat 'interpoleren' is eerste klas nonsense want met een fatsoenlijk (analoog) filter haal je die 'digitale' trapjes er ook zo uit ...[/quote:617ccdaad0] Ik denk dat je jezelf er eerst eens wat meer in moet verdiepen voordat je het als nonsens af doet. Het is natuurlijk zo dat upsampling niet per definitie beter is, indien slecht gedaan doet het zelfs afbreuk. Tegenwoordig gebruiken bijna alle high-end CD spelers dit soort technieken. Cirrus Logic heeft een DAC die veel gebruikt wordt. Het wordt ook gebruikt bij DVD spelers, die upsampling doen van DVD resolutie naar 720p. De mate van kwaliteit wordt voor een grootdeel bepaald door de gebruikte technologie. http://www.datasheet4u.com/html/C/S/4/CS4397_CirrusLogic.pdf.html Digitaal interpoleren heeft technisch voordeel t.o.v. analoog. [offtopic]Daarnaast is het zo dat ze deze chip in meervoudige configuratie kunt gebruiken zodat je de verschillende taken van deze geintegreerde DAC kunt splitsen. http://www.stereophile.com/hirezplayers/474/index1.html Ik heb nu al een paar jaar een Marantz SA8400 SACD speler en die doet ook aan upsamplen van mijn huidige CD's. Dit is echt wel een stuk beter dan dat de Philips (DVD963SA) dat gedaan heeft. Dus het is in mijn beleving echt niet zo dat upsampling onzin is, het gaat er alleen om hoe het is toegepast.
Link naar reactie
laat ik het dan zo stellen : je kunt er een heleboel geld tegen aan gooien, maar tenzij je complete installatie 'perfect' is zul je er niks van merken. De keuze van de (juiste) boxen heeft al zo'n asociaal groot effect op het resultaat en zelfs dat wordt door de meeste mensen al genegeerd dat ik mij echt afvraag of dat geld dat in die 'betere' techniek wordt gestoken uberhaupt nut heeft. Laat staan dat je oren ook voor een stuk filtering zorgen doordat die ook als een bandfilter werken. Het is toch te idioot voor woorden dat je aan de ene kant informatie uit het signaal weghaalt (= mp3) en dat je aan de andere kant die weer probeert er bij te duwen (door een 24-bits DAC). Dat doet me altijd denken aan het verhaal dat een leraar bij de diploma-uitreiking op de HTS vertelde. Het ging over een appel-boer die achteraf wormen in zijn genetisch gemanipuleerde appels deed om ze 'biologisch' te laten lijken ...
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Ik ben vandaag even bij een serieuze HiFi zaak geweest (Hanze HiFi) en daar naar dit apparaat wezen luisteren. Linn Akurate (5.000 euro) http://www.linn.co.uk/akurate_ds [img:171d63cb61]http://www.linn.co.uk/images/library/d4a3f701-Akurate_DS_Silver_Front.jpg[/img:171d63cb61] Ik heb naar downloads geluisterd van deze website: http://www.linnrecords.com/catalogue.aspx?format=studio Er is een duidelijk verschil tussen een CD kwaliteit download en een Studio Master FLAC. De CD versie is een beetje erg "in your face" Dus te nadrukkelijk en daardoor niet relaxed vergeleken Studio Master. Je hoort duidelijk meer lucht zitten rondom muziek. Meer diepte in het geheel. Probleem dat ik heb met LINN is dat ik nooit echt gehouden heb van de sound. LINN vind ik zelf iets te klinisch klinken. Ik heb nog een opgepoetste donwload gehoord (dus studio upsample naar 96kHz) van Famous Blue Raincoat van Jennifer Warnes.Klinkt goed maar voor mij niet goed genoeg. Ik miste een beetje plaatsing. Dus wat naar voren moest komen komt niet echt goed eruit. Het geheel klinkt wel heel breed. Ik heb dit vergeleken met een DCS SACD speler die ook aan upsampling (maar dan wel vanaf de normale CD) deed en dat klonk toch echt een stuk beter. Iets minder ruim maar wel veel betere plaatsing en daardoor word je meer meegenomen met de muziek. Deze speler was dat: http://www.dcsltd.co.uk/dcs_puccini.html Kost overigens wel een paar centen.. (15.000 euro)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...