Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Hallo, ik heb een probleem met mijn pc, tijdens het opstarten hoor je een geluidje ( windows XP ) alleen het kraakt heel erg , terwijl het geluid gister prima was en heb niks geinstalleerd of wat anders. en de pc is opeens ook iets trager. alleen nu kan ik niet normaal muziek luisteren / gamen enzo, omdat het dan kraakt, ( kraakt niet voordurend , alleen als er geluid word afgespeelt ). kent iemand dit probleem? of iemand die me kan helpen? ik denk zelf aan een systeemfout en dat windows er opnieuw op moet.
Link naar reactie
al gedaan, maar helaas geen verbetering.. ik wil windows er opnieuw opzetten , maar als ik um opstart via de cd, dan de eerste 2/3 minuten is het goed , en dan krijg ik opeens een blauw scherm ervoor ( een error dus ). terwijl de cd goed is ( heb de cd namelijk ook gebruikt in virtual pc 2007 ).
Link naar reactie
Wat staat er in dat blauwe scherm? En dan met name de regel bovenaan (bijvoorbeeld IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL), en de stop error onderaan, de eerste code (bijvoorbeeld 0X00000050). Het begint toch wel te lijken op een hardwareprobleem. Je zou ook eens alle niet noodzakelijke hardware los kunnen trekken, dus iig die geluidskaart, en dan nog eens proberen.
Link naar reactie
Ik heb alles al losgekoppeld, alleen de schijf waar windows opstaat is aangesloten , en het probleem blijft zich voorkomen ( cd/dvd & 2e hardeschijf zijn dus losgekoppeld ) Geluidskaart is onboard. ( Asus-A8V-XE socket 939 ) in het blauwe scherm staat : Er is een probleem gevonden. Windows is afgesloten om schade te voorkomen. Als dit de eerste keer is dat u dit scherm met de stopfout ziet, moet u de computer opnieuw opstarten. Als het scherm nogmaals wordt weergegeven, kunt u het beste de volgende stappen uitvoeren. Controleer de computer op virussen. Verwijder nieuwe vaste schijfen op vasteschijfcontrollers die u hebt geinstalleerd. Controleer of de vasteschijf op de juiste wijze is geconfigureerd en afgesloten. Voer chkdsk /f uit om te controleren of de vaste schijf is beschadigd en start de computer vervolgens opnieuw op. Technische informatie ( mogelijk in het engels ) : *** STOP: 0X0000007B ( 0XF7CAE524 , 0X0000034 , 0X00000000 , 0X00000000 )
Link naar reactie
Die error is wel gedocumenteerd. In jouw geval lijkt mee een defect aan de harddisk niet onwaarschijnlijk. Loop deze artikelen eens door: http://support.microsoft.com/kb/324103 http://ezinearticles.com/?What-Causes-Inaccessible-Boot-Device-Stop-Error-0x0000007B?&id=444601 http://techrepublic.com.com/5208-11184-0.html?forumID=48&threadID=175977 Nog meer: http://www.google.nl/search?hl=en&q=+0x0000007B
Link naar reactie
Ik heb zojuist een andere hardeschijf erin gehad , en geprobeert windows opnieuw te installeren , alleen hetzelfde probleem als met de andere hardeschijf , die error dus. ook heb ik andere IDE kabels erna gebruikt , en dat was dus ook niet het probleem. waar ik dus nu aan denk, is dat mijn moederbord stuk is. of kan ik het nu mis hebben??
Link naar reactie
nee op een andere ide poort. en of ik het aan dezelfde streng had weet ik niet, en ik heb ook niet aan mijn kabels zitten trekke terwijl de pc aanstond. Maar mijn 2e hardeschijf had ik eerder ookal gedonder mee. toen heb ik die leeggehaald , en controleren op fouten enzo. daarna was die een tijdje goed. toen dat andere probleem dus kwam.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...