Ga naar inhoud

Blijft time info behouden bij copieren van DV-tape naar DVD


Aanbevolen berichten

Hallo, Ik heb mijn DV-cam (JVC GR-DF420E) aangesloten op een DVD-recorder (Aristona ARV 645) en wil film branden van tape naar DVD. Nu is mijn vraag of de video informatie, zoals datum en tijd, behouden blijft. Als ik het beeld van tape op tv afspeel kan ik kiezen om deze info wel of niet te tonen. Kan dit na het branden nog steeds ? Ik wil nl niet dat continu de timestamp in beeld staat.
Link naar reactie
Daar kan ik me wel wat bij voorstellen, dat de timestamp meegecodeerd wordt als ik deze tijdens het opnemen/branden in het scherm heb staan. Maar hoe zit het dan met deze info als ik dit niet in het scherm zet tijdens het opnemen/branden ? Kan ik deze info later nog wel opvragen, bv met editing software of een dvd player, het is toch digitaal naar digitaal ? Vergelijkbaar met info bij een foto gemaakt met een digitale fotocamera, de EXIF informatie.
Link naar reactie
Als je van dv naar dvd gaat dan stap je over op een volledig ander formaat en verlies je de tijdcodering. Het systeem werkt welliswaar ongeveer net zoals de exif info van een jpeg maar als je een jpeg omzet naar bv raw of flash dan verlies je ook die exif info. Dat die exif info wel behouden kan blijven van bv jpeg naar tiff is een plus punt voor het exif systeem maar bij video zit dat er helaas niet in. Het zou mogelijk zijn om de tijd code om te zetten tot ondertitel , een ondertitel is in een dvd aan en uit te zetten. Standalone dvd recorders doen dat ook soms, voor zover ik weet iig die van Philips en dan de wat duurdere types. Het kan dus wel maar ik ken er geen alles in 1 software voor die het kan. Je beland dan dus in de hobby hoek waarbij je diverse acties zelf zult moeten doen. Hier staat een intressant stukje er over [url=http://www.videohelp.com/forum/archive/t160071.html]klik[/url] Ik heb nog ff verder voor je zitten spitten en iets gevonden wat het meeste werk voor je doet: http://www.video2dv.com/index.php?lang=en&page=dvsm Je eindigd zo met een subtitle is sub formaat die je daarna aan authorings software kunt voeren samen met de film waarna er een dvd van wordt gemaakt met subs.
Link naar reactie
ben er ook net mee bezig, hier staat nog een manual: http://www.skydiver.de/stef/subtitle_en.htm Het valt inderdaad niet mee om een complete tool te vinden die het in een keer kan bij het capturen. Hiermee zou het kunnen, maar bij mij werkt het niet. http://paul.glagla.free.fr/fichiers/captureflux30ben.zip Hij caputered erg goed voor zo'n klein programma.... Misschien doe ik iets fout. Freewaretools met datum erin heb ik al maar ik wil het ook graag in de subtitle. Straks de omweg eens testen, alleen ik heb nog al veel avi's via DV gecapturered dus als het eenvoudiger zou kunnen..... Sony's Vegas zou het kunnen, ben nu een trial aan het downloaden. Deze tool: http://www.exsate.com/download/dvcapture/ Kan het alleen voor windows avi and wmf maar niet voor DV AVI. (voor DV avi moet je toch het aparte srt bestand hebben/aanmaken die je later "meeneemt". Ga ik nog proberen... (inmiddels staat Vegas te wachten... na de NET applicatie geupdate te hebben...) edit: Vegas... niet erg gebruikelijk vriendelijk.... zie het niet in de help staan en ook niet in de menu's.... Terug naar het eerdere.... update: er is ook nog subtitelcreator van sourceforge. de meeste tools gaan ervan uit dat je je al een VIDEO_TS.IFO hebt, dus eigenlijk moet je eerst je DVD met sub en alles klaar zetten en dat met deze tool editen. Wordt vervolgd.... edit 2: met subtitelcreator lukt het niog niet zo (geen subtitel). Met Winavi als je in de root van het avi bestand een sub zet lukt het wel... is dan nog wel onrustig en lijkt niet de hele tijd te lopen (filmpje van maar 6 s anders duurt het experiemnteren te lang...) Meer mensen nog ervaring?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...