Ga naar inhoud

Nieuw audiosysteem, welke componenten? Bose >< Sony


Aanbevolen berichten

Hallo, Binnenkort gaan wij een nieuw audiosysteem voor in de woonkamer kopen. We zijn afgelopen zaterdag naar de winkel geweest, waarbij we een aantal dingen gezien hebben. Onze intresse ging het meest uit naar de volgende combinatie: Panasonic XR-70 versterker (499 euro) Bose Acoustimass 5 luidsprekers (575 euro) De Acoustimass 5 luidsprekers zijn 2.1 en nemen hierdoor weinig ruimte in beslag en er zijn dan ook weinig kabels. Ook hebben we gekeken naar de Acoustimass 6, die we ook erg aantrekkelijk vinden, echter hebben we dan kabels naar de achterkant van de woonkamer lopen, wat we liever niet hebben. In het foldertje van Bose stond een apparaat dat draadloos je "rear speakers" met je versterker kon verbinden, heeft iemand ervaringen met dit apparaat, werkt het goed, blijft het geluid scherp, hoe is het bereik? Daarnaast zei onze overbuurman, dat Sony haar luidsprekers nog iets verder heeft ontwikkeld dan Bose, en dat Sony dus ook betere luidsprekers heeft. Kan iemand mij hier over meer vertellen (dus over de marktleiders in deze industrie, en hoe veel het scheelt) Het budget van de Audioset ligt ergens rond de 1400 euro. Het enige dat we moeten hebben zijn de boxen en een versterker. Kabels naar achteren zijn niet gewenst, kabels achter is geen probleem (dus zoals bij de draadloze Bose ontvangers). Kabels voorin bij de versterker zijn ook geen probleem, zolang ze maar voor blijven. De set moet in een winkel omstreeks rotterdam gekocht worden, Den Haag zou ongeveer het verste zijn waar we bereid zijn heen te rijden. Heeft iemand dus adviesen voor wat er voor 1400 euro te koop is. De set gaat gebruikt worden voor de Beeldbuis-Aristona(Philips)-Televisie, de Pioneer 530H DVD-HDD Recorder, eventueel een IPOD (maar niet echt belangrijk) en natuurlijk om muziek mee te luisteren (middels de DVD recorder). Sander Monster
Link naar reactie
Laat Bose maar links liggen, voor hetzelfde geld zijn veel betere speakers te krijgen. Het ligt er ook aan wat je wilt horen. Wil je alleen hoog en midlaag horen met een gat erin... dan is het prima natuurlijk. Wil je iets meer dat je geluid ook werkelijk mooi klinkt in alle regionen, zou ik voor iets anders gaan kijken/luisteren. Voor film moet je die Bose ook niet hebben want die subwoofers gaan niet laag. Ze geven alleen een piek op 50/60 Hz en dat is het wel. Maargoed, mijn mening is duidelijk, voor de rest zul je hem zelf moeten vormen. Ofwel stap Correct binnen en ga zelf luisteren.
Link naar reactie
misschien kan je nog een tikje meer info geven over wat je wilt als je een dvdtje kijkt wil je dan ook echt surround sound(5.1) of vind je een film wat met 2.1 geluid hoorbaar is ook prima? moet de set hard gaan of is gewoon op een laag volume al goed? heb je het liefst een subwoofer er bij of toch liever niet qua ruimte enzo? hoe groot wil je je speakers ongeveer hebben? ze zijn er van kleine sataliet tot grote halve huiskamervullers;)
Link naar reactie
[quote:f880b16b5e="sound"]misschien kan je nog een tikje meer info geven over wat je wilt als je een dvdtje kijkt wil je dan ook echt surround sound(5.1) of vind je een film wat met 2.1 geluid hoorbaar is ook prima? moet de set hard gaan of is gewoon op een laag volume al goed? heb je het liefst een subwoofer er bij of toch liever niet qua ruimte enzo? hoe groot wil je je speakers ongeveer hebben? ze zijn er van kleine sataliet tot grote halve huiskamervullers;)[/quote:f880b16b5e] Goede vragen: Subwoofer moet, 2.1 en 5.1, tja, we hebben liever geen kabels naar achteren, dus 2 grote goede speakers met een goede subwoofer zou al voldoen, maar 5 kleinere speakers zouden evt wel weg te werken zijn achterin. De set moet niet perse hard kunnen, wel moet zowel muziek als films goed klinken. Een goede versterker is ook een must. Ruimte is er genoeg (voor) achterin is dat er niet echt, en 2 zuilen zouden daar met veel moeite maar weggestopt kunnen worden, achterin hangen we de speakres liever op. Sander
Link naar reactie
Ik heb een setje gevonden de reviews over dit product zijn alleen maar positief qua klank en hardheid tzijn 2 sataliet speakertjes met een subwoofer tis geen bekend merk en de site is totaal hopeloos van de fabrikant maarja;) zodra je de reviews leest neemt dat al je twijfels weg;) een klein probleemje kan zijn dat er maar 1 ingang op zit en dat voor "proffesionele audio" (XLR) bedoeld is maar daar is een oplossing zo voor bedacht [url]http://www.new-line.nl/webshop/view.asp?i=11195[/url] bekijk m eens goed lees de reviews mocht het wat lijken laat het dan weten dan kunnen we gaan kijken hoe het mooi en netjes aangesloten kan worden:)
Link naar reactie
[quote:fb2c0b1120="Sander1337"] Subwoofer moet, 2.1 en 5.1, tja, we hebben liever geen kabels naar achteren, dus 2 grote goede speakers met een goede subwoofer zou al voldoen, maar 5 kleinere speakers zouden evt wel weg te werken zijn achterin. De set moet niet perse hard kunnen, wel moet zowel muziek als films goed klinken. Een goede versterker is ook een must. Ruimte is er genoeg (voor) achterin is dat er niet echt, en 2 zuilen zouden daar met veel moeite maar weggestopt kunnen worden, achterin hangen we de speakres liever op. Sander[/quote:fb2c0b1120] Ik weet niet of je al wat hebt gekocht. Als dit nog niet zo is, dan is het misschien goed om bijvoorbeeld bij Correct eens te kijken. Met 1400 euro budget kun je een heel aardige set aanschaffen en dan kom je niet bij Sony of Bose uit maar bij veel leukere dingen en die heeft Correct ook. Als je een goed geluid wilt maar nog niet weet hoe je het aan moet pakken, dan moet je eens rondneuzen op wat audiofora. Dan krijg je een idee wat er te koop is en wat goed en minder goed is. (Laat je vooral niet afschrikken door de freaks met sets van > 10.000 euro)
Link naar reactie
// Sander1337 De belangrijkste tip ontbreekt : *luister* voor je koopt ... En neem daar vooral de tijd en je eigen muziek (niet alles, maar wel een representatieve selectie van je smaak) voor. Als de winkel daar geen ruimte voor heeft dan gewoon ergens anders heen gaan en daar kiezen. Wat is de reden om je te beperken tot Rotterdam en omgeving ? Bij een goede winkel willen ze het best thuis bezorgen ... Bij http://www.Stassen.nl hebben ze enkele leuke setjes in de folder staan, maar binnen jouw budget zit er geen volledig 5.1 systeem in. Aan de andere kant is zeker voor muziek een paar goede speakers beter dan een 'goedkoop' 5.1 satelliet-setje. Ik denk niet dat je voor het gekozen budget een 'draadloos' systeem zult vinden. // sound Die set wordt verkocht als een 'monitor'-set. Zoiets heeft een heel ander doel dan de 'normale' speaker/versterker-sets. Ze zijn niet echt bedoeld voor gebruik in de huiskamer.
Link naar reactie
De eerste fase is inmiddels door: -Harman Kardon Analoge HK 3840 versterker -Kefk ENORME zuilspeakers die eigenlijk bijna geen zuilen meer zijn. er moet nog een subwoofer bij komen, we zijn overigens naar correct gegaan en hebben daar geluisterd. Heeft iemand tips voor een goede subwoofer waar echt goed zwaar geluid uit komt. prijs maakt niet echt meer uit, zolang het maar onder de 500 euro blijft. Sander
Link naar reactie
[quote:3f1a4a9ad4="Sander1337"] Heeft iemand tips voor een goede subwoofer waar echt goed zwaar geluid uit komt. prijs maakt niet echt meer uit, zolang het maar onder de 500 euro blijft. Sander[/quote:3f1a4a9ad4] Meestal is het advies om van hetzelfde merk en liefst uit de zelfde serie een subwoofer te kiezen vanwege klankkleur. Zeker als de zuilen al veel laag hebben, is een goede match van belang. Maar of Kef een model heeft wat ook betaalbaar is, zoals je aangeeft, is even de vraag.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...