Ga naar inhoud

Kan img-bestand niet openen, ook niet met Daemon Tools


Aanbevolen berichten

Ik heb een bestand op de computer staan, met de extensie 'img'. Na wat zoekwerk verricht te hebben, heb ik Daemon Tools gedownload en het daar nog een keer mee geprobeerd en ook dat lukt niet. Doe ik iets fout, klopt het bestand in kwestie niet (en dat laatste hoop ik toch echt niet...), oftewel, kan iemand mij helpen?
Link naar reactie
[quote:643784cfcd="Jaap H"]Hoe kom je erbij dat .img door Daemon Tools wordt ondersteund? [/quote:643784cfcd] Omdat dat ook zo is... IMG-bestanden kan je als het goed is openen met Nero, voor zover ik weet komen IMG bestanden van Nero. Maar Daemon Tools zou het ook moeten doen. Geeft Daemon Tools een fout aan als je em probeerd de mounten?
Link naar reactie
Bekijk het bestand eens met WinImage. http://www.winimage.com/winimage.htm [quote:8ea6c68449]IMG-bestanden kan je als het goed is openen met Nero, voor zover ik weet komen IMG bestanden van Nero.[/quote:8ea6c68449] Nero gebruikt *img bestanden om een cd bootable te maken,maar kan het bestand niet "openen". Opstartdiskettes zijn n.l. ook als "image" bestanden te vinden. Greetz
Link naar reactie
Een img bestand kan meerdere dingen zijn maar meestal is het een disk-image, de disk kan een hd-cd-dvd of floppy zijn, en er zijn idd ook img plaatjes zoals gerben al zei . Als het een bestand is van meerdere tientallen MB's groot dan is het waarschijnlijk wel een cd of dvd image. Isobuster kan dergelijke bestanden aan en "uitpakken". IMG dvd bestanden worden vaak met DVDdecrypter gemaakt en die kan ze dan dus ook verwerken(branden) tot een dvd. In principe zijn al die image formaten grotendeels hetzelfde, iso,img,bin,nrg, het komt allemaal zo'n beetje op hetzelfde neer en meestal is zo'n bestand ook probleemloos te hernoemen naar iets anders. Zo kan je in de meeste gevallen een bin of img hernoemen tot iso, de meeste brand programmas hebben daar geen moeite mee.
Link naar reactie
Dergelijke image-bestanden zijn ook te openen met Alcohol 120%, dit programma werkt zo'n beetje hetzelfde als Daemon Tools, alleen is wat uitgebreider, je kan hiermee namelijk ook de image-bestanden branden. @Jaap H: Ik gebruik Daemon Tools vrij vaak, en weet zo onderhand wel wat het ondersteund, van ISO tot cue bestanden. De meest voorkomende heb ik er wel mee kunnen openen. :P Er is btw een nieuwe versie uit, 4.0.3 als ik me niet vergis, mocht de TS die nog niet hebben.
Link naar reactie
  • 1 jaar later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...