Ga naar inhoud

toshiba samsung dvd-rom ts-h943A op p4pe mobo


Aanbevolen berichten

Ik heb een sata dvd speler die ik wil aansluiten op mijn p4pe mobo. Mijn promise bios vindt hem niet. Ik heb al een bios update gedaan maar dat had geen effect. Zou mijn chipset hem niet zien? Wordt het probleem opgelost door een sata controller aan te schaffen? http://www.azerty.nl/producten/product_detail/159/2309/sweex-2-port-serial-ata-pci-card.html Er staat bij: Maak verbinding tussen je moederboard en je Serial ATA [b:a3ced6ac1d]harde schijf[/b:a3ced6ac1d] met de Sweex Serial ATA Controller. Is dit ook geschikt voor dvd spelers?
Link naar reactie
Ok, ben ff aan het spitten geweest; Je p4pe mobo gebruikt een Promise 20376 controller als sata/ataraid chip en er schijnen problemen te zijn met deze chip icm optische sata drives. Het probleem schijnt zich toe te spitsen op het niet volledig atapi compatible zijn van de chip maar dat is slechts wat technisch gereutel waar je verder nix mee op schiet want er is ook weinig aan te verbeteren. Ik denk dat je een probleem hebt waar niet van af te komen is anders dan het kopen van a: een ander mobo b; een andere drive. c; een los sata kaartje proberen. Als je kiest voor een los kaartje dan zou ik iig voor aanschaf proberen er het nodige over te weten komen zodat je zeker weet dat het chippie op het kaartje wel atapi/cd/dvd drives ondersteund. Lezen: http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=opticalsata&page=4 Ondersteuning voor sata in de chipset zit overigens niet in de 845 northbridge maar in de ICHXX southbridge. Jij hebt een ICH4 en die heeft geen sata , vandaar de losse promise chip. Vanaf ICH5 is er wel sata maar zelfs dan nog zie je meestal extra nog een promise chip voor twee extra connectors. Zoals op mijn eigen P4C800-EDL welke een ICH5 heeft en dus 2 sata poorten op de chipset maar ook nog een keer de promise chip voor raid/sata. Op zo'n mobo moet je dus nog opletten op welke connector je de drive aansluit.
Link naar reactie
Nou ja, dat kun je denk ik zelf ook wel even opzoeken toch? Maar ok: http://www.azerty.nl/producten/product_detail/159/5544/promise-sata300-tx2plus.html Deze vermeld expliciet Sata 300. Anders krijg je sweex: http://www.azerty.nl/producten/product_detail/159/2309/sweex-2-port-serial-ata-pci-card.html Maar er wordt bij dit kaartje niet gesproken over snelheid laat staan optische drives.... Ik denk dat je ook verkeerd om zoekt: je moet eerst op een fabrikant site van bv. Promise,Sweex,Sitecom of adaptec de controller gaan zoeken die je denkt nodig te hebben en vervolgens zoek je daar een webshop bij (via de tweakersnet pricewatch) die het ding zo goedkoop mogelijk kan leveren. Of: je kijkt in de pricewatch wat er zoals is aan sata controllers en gaat daarvan uitzoeken wat bruikbaar is voor jou: http://tweakers.net/pricewatch/cat/271 of het nu werkelijk een snelheids probleem is weet ik niet en ik zou voorzichtig zijn met de aanname dat iedere Sata 300 wel zal werken.
Link naar reactie
Nou had ik in eerste instantie hier iets anders geschreven maar dat heb ik maar even verwijdert omdat ik net na een google actie eea over deze drive heb gevonden: http://www.google.nl/search?q=ts-h943A&hl=nl&lr=&start=10&sa=N Ik krijg nl het onbestemde gevoel dat jij iets probeert waarvan je weet dat vragen daarvoor hier niet op dit forum worden gewaardeerd of geantwoord, meestal belanden dergelijke vragen op slot. Voor de duidelijkheid: ik weet ondertussen dat je een Xbox bezit. Dus: waar komt de drive vandaan en wat wil je er mee?
Link naar reactie
Nou ja, TS meld zich niet meer, een beetje flauw want we zijn niet boos oid en hij wordt echt niet opknoopt :wink: Maar ik ontdekte dat deze drive waarschijnlijk uit een Xbox360 komt en de enigste reden om een dergelijke drive in een pc te bouwen is om xbox game cdtjes te kopieren wat met een dergelijke constructie schijnt te kunnen, alhoewel het niet zo eenvoudig is als dat het lijkt. Tja, en das verboden en daar kunnen we niet aan mee werken op dit forum, even goede vrienden en zo maar dat feestje gaat helaas niet door.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...