Ga naar inhoud

DVD afspelen (werkt niet :S)


Aanbevolen berichten

Hallo, Vaak is het geval, wanneer ik een DVD brand...(retail, of zelf gemaakte) Komt het heeeel vaak voor dat mijn DVD speler hem niet wil afspelen. Ik heb een Sony (DVP-NS400D) Je hoort hem dan ratelen (dit ook als ik hem in de Playstation 2 stop...) en later krijg ik de fout op de DVD-speler -> de Disk is vuil En op de Playstation -> Kan de disk niet afspelen. Op de computer... en op een DVD speler boven werkt hij wel gewoon. Als ik de DVD in de Sony DVD speler doe... Werkt hij niet (fout C.8 kan disk niet lezen..) doe ik hem weer erin ... weer niet...weer niet... enz enz.. En dan doet hij het plotseling weer een keer... :S... Heel vaag.. Ik brand alles op 8X en laat de PC met rust. __________________________ Ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft: In dit geval is het DVD's naar SVCD.. zodat er meerdere films op 1 DVD krijgt. Dit is dan MPEG-2. DVD is ook MPEG-2 Mijn DVD speler kan wel VCD afspelen... Maar niet SVCD (en boven wel...) Maar de bestanden op het dvd schrijfje zijn DVD-bestanden. (Vob, bub ..enz) Kan dit er dan nog iets mee te maken hebben..? (Eigenlijk niet...want de ene keer pakt hij hem wel...andere keer niet..) Ik hoop dat iemand mij kan helpen... Want dit is egt bagger !!!.. M.vg Mark :roll: Iemand enig iddee :-? :-?
Link naar reactie
Je brandt waarschijnlijk slechte kwaliteit. Het standaart rijtje: Heeft je brander de meest recente firmware? is je brandprogramma op to date? Heb je de lijst met "aanbevolen media" van je brander fabrikant al bekeken?, staat jouw merk dvd's er tussen? Gebruik je + of -?, - is meer compatible Heb je al eens een ander merk schijfjes geprobeert? sommige branders kunnen de "booktype" aan passen, al geprobeert? Heb je al eens een ander merk schijfjes geprobeert?
Link naar reactie
[quote:ea1cb90ac9="rwilligen"]Je brandt waarschijnlijk slechte kwaliteit. Het standaart rijtje: Heeft je brander de meest recente firmware? is je brandprogramma op to date? Heb je de lijst met "aanbevolen media" van je brander fabrikant al bekeken?, staat jouw merk dvd's er tussen? Gebruik je + of -?, - is meer compatible Heb je al eens een ander merk schijfjes geprobeert? sommige branders kunnen de "booktype" aan passen, al geprobeert? Heb je al eens een ander merk schijfjes geprobeert?[/quote:ea1cb90ac9] Jo.... Geen van allen ... Ik denk tog dat iemand me kan helpen.. (volgens de tekst hierboven :wink: ) Ik gebruik Platinum DVD-r schrijfjes (ik dacht Ritek_g8 ofzo.. Goede in iedergeval....:) ) [quote:ea1cb90ac9]Heeft je brander de meest recente firmware? is je brandprogramma op to date?[/quote:ea1cb90ac9] Ik heb zo'n ''alles in 1 PC'', hoe kan ik zien wel merk mijn brander is ..? En ik dat Firmware updaten niet voor ervaren mensen... Niet dat strax mijn brander niet meer werkt :-? Als Brandprogramma gebruk ik Nero (de gekochte versie...Dus niet de allernieuwste.(die nu net alweer een tijdje uit is... Dat is 7 d8 ik :wink: .) ) Booktype :S ?? :roll: Ik hoop dat je me verder kunt helpen (vast wel :wink: ) M.vg Mark[/quote]
Link naar reactie
Wat is in hemelsnaam een "alles-in-1" pc? een laptop? noem eens een merk en type? Als de pc een echt merk heeft dan zou je als eerste naar de site van de fabrikant moeten gaan alwaar je op de meeste vragen antwoord zou moeten kunnen vinden. Is het een in een winkel gebouwde pc dan zou je met een programma als Nero info tool kunnen zien om wat voor drive het gaat en welke firmware er op dit moment in zit. het vernieuwen van firmware is niet iets voor specialisten, iedereen kan het. Gewoon simpel lezen op de site waar de firmware staat wat je moet doen en deze regels exact opvolgen en dan kan er weinig mis gaan. meestal is het een programmaatje wat je moet draaien en daarna een reboot doen en dat is het. Nero 6 is uitstekend maar ook nero 6 heeft updates, de laatste is 6.6.0.16 dacht ik en kun je vinden op nero.com De stelling dat Platinum schijfjes "goede" zijn is discutabel, uberhaupt stellen dat merk X "goed" is lastig. De schijfjes moeten compatible zijn met je brander, als dat niet het geval is dan kun je de "beste" schijfjes van de hele wereld hebben maar dan branden ze slecht.... De betere schijfjes van dit moment die erg goed branden zijn Verbatim en Taiyo-Yuden/plextor , maar dan moeten ze wel in en brander gebrand worden die er mee om kan gaan.
Link naar reactie
Okey... Op die site heb ik mijn S/N nummer ingevoed... En kreeg onder andere de volgende update te zien (voor mijn systeem): Firmware Update Pioneer DVR MCC Dual-DVD-Rewriter Firmware Graveur Pioneer DVR MCC Dual-DVD-Rewriter Win 2000/Win ME/Win XP 14.09.2004 - Ver: 1.10 DownloadDetails Ik neem aan dat dit hem is.. Moet ik deze dan op een CD zetten (als data CD) en in de Drive doen..? :-? M.vg Mark :D
Link naar reactie
Eh, ik denk niet. Die methode wordt over het algemeen alleen gebruikt bij standalone dvd spelers en branders, je weet wel zo'n ding voor bij je tv. Zit er geen "lees mij" bij? Normaal gesproken is het een exe bestand welke je gewoon opstart (eerst evt cd/dvd uit je drive halen), het programma zegt dan zoiets als "wilt u brander XXX werkelijk updaten?" , je klikt dan op JA en mag gedurende de tijd dat het programmaatje bezig is niets anders doen, gewoon wachten totdat ie klaar is, daarna doe je een reboot en dat is het. De werkelijke procedure scheelt tussen fabrikanten onderling maar het is wel iets dergelijks. ik heb net dezelfde dl gevonden (denk ik) en onder "details" staat hoe het moet; zoals ik al vertelde. Maar: deze dl is versie 1.10 en aangezien er in jouw brander al versie 1.11 zit is dat dus zinloos. Als het verhaal hiermee strand dan wordt het tijd voor de volgende: andere media proberen, je zou dan in eerste instantie eens DVD-R media moeten probeoren ipv DVD+R. DVD- is meer compatible met (vooral oudere) dvd spelers. Een andere optie is om in je brander software de "booktype" op DVD-rom te zetten, daarmee verteld een gebrand schijfje de speler dat ie geen dvd-r of dvd+r is maar dat ie een dvd-rom is (als een gekochte winkel-video-dvd) en daarmee kan eea beter verlopen. Niet iedere brander ondersteund dit truukje en gezien de leeftijd van jouw brander denk ik dat de jouwe het niet kan maar je ken nooit weten. Er zou in Nero onder recorder/choose recorder/options een keuze mogelijkheid moeten zijn. Ik zou ondertussen ook ,desnoods tijdelijk, stoppen met het branden op 8 speed, hoe sneller je brand des te groter worden dit soort problemen omdat de gebrande kwaliteit slechter wordt. Ik zou iig zeker niet hoger dan 4x gaan en als test zou je in eerste instantie eens 2.4 x moeten proberen.
Link naar reactie
Dat kan wel maar met 1 kleine waarschuwing erbij; Vaak wordapparatuur van grote OEM merken speciaal voor dat merk gemaakt en kun je niet een firmware van de originele fabrikant erin gebruiken. In dit geval is medion dus de oem/eindmerk en pioneer de originele fabrikant. OEM's waarschuwen daarvoor ook meestal op hun firmware/driver site dat als je een drive van merk X hebt dat je voor firmware/drivers bij het eindmerk moet zijn en niet de firmware/drivers van de OEM moet gebruiken. Mocht je een dergelijke waarschuwing niet tegenkomen dan zou ik evengoed voorzichtig zijn en eerst zien te achterhalen of het wel kan.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...