Ga naar inhoud

Audio van een mpg bestand


Aanbevolen berichten

Wel wat meer werk maar wel gratis: FCC's-Virtualdub en de lame MP3 codec. http://fcchandler.home.comcast.net/stable/index.html mbv vdub en een geinstalleerde lame kun je de audio saven als wav-mp3 alhoewel dat niet echt een nette methode is aangezien je feitelijk een wav maakt met mp3 inhoud, door de wav een mp3 extentie te geven werkt het echter toch wel alhoewel mp3 apparatuur hier wel eens moeilijkheden mee wil hebben. Anders: je saved de audio als wav en daarna zet je deze mbv een audio proggie (bv goldwave.com)naar mp3 mbv de lame codec. [edit] bij nader inzien; waarschijnlijk kan goldwave de mpeg rechtsreeks openen en daarna de audio saven als mp3 met de lame codec
Link naar reactie
Zelf gebruik ik daarvoor een videobewerkingspakket. Deze zijn niet geheel gratis, tenzij je net of een tijd terug, een produkt hebt aangeschaft waar die bijzit/zat. Het hoeft niet eens het nieuwste van het nieuwste te zijn. Produkten waar zo'n programma soms bijzit, is de digitale camera, webcam, videokaart, video capture software bij een TV kaart oid. Het is dan soms nog wel even zoeken hoe het geluidsspoort apart opgeslagen kan worden.
Link naar reactie
Tja, niet helemaal gratis maar wel oneindig bruikbaar bij kleingebruik. Ik weet niet helemaal meer hoe het met de beperking van goldwave in als "shareware" zat maar er was goed mee te leven, met de meeste audio klusjes merk je geeneens wat van de sharware beperking. Ik meen dat er een beperking was in het aantal bewerkingen dat je kon doen maar daar heb je bij het openen van een wav en het saven als mp3 echt geen last van. Moet het echt volledig functioneel en toch gratis dan is de vdub methode er 1..... Je kunt ook de tip van Hans Vosman volgens en eens kijken wat je eigenlijk allemaal al in de kast hebt staan. Zo heeft bijna ieder brandpakket wel ook enige audio-edit functies waar een dergelijke simpele bewerking wel mee te doen is. Als je het niet kunt vinden zou je een lijstje kunnen posten van wat je hebt, de lezers alhier kunnen je dan wel aangeven met welk programma het kan.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...