Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, IK heb nog een vraag, en ik post hem maar in deze categorie, ik denk dat deze het beste er bij past. Op de computer van mijn vader, zit een mooi geluidssysteem. Helaas komt er op de een of andere manier geen geluid meer uit... Wat we ook doen, er komt geen geluid uit de computer, alles nagelopen stekkers goed vast.... volume goed... Resultaat: Blijft geen geluid uit komen. Dus nu is mijn vraag; weten jullie misschien waar het aan kan liggen? en hoe ik dit kan testen? Hopelijk hebben jullie hier een antwoord op, want het is knap lastig. Alvast heel erg bedankt. Groetjes, Markievh
Link naar reactie
Het helpt als je aangeeft wat voor geluidskaart en speakers je hebt. Is er wat veranderd aan de pc? Is het onboard geluid, check dan of op de front aansluiting pinnetjes op het moederbord jumpertjes zitten, of een kabel die naar voren loopt. Staat de uitvoer op digitaal of juist op analoog als je een digitaal speakersetje hebt?
Link naar reactie
[quote:bf4585865b="Comp-Freak"]Het helpt als je aangeeft wat voor geluidskaart en speakers je hebt. Is er wat veranderd aan de pc? Is het onboard geluid, check dan of op de front aansluiting pinnetjes op het moederbord jumpertjes zitten, of een kabel die naar voren loopt. Staat de uitvoer op digitaal of juist op analoog als je een digitaal speakersetje hebt?[/quote:bf4585865b] Op de bozen staat Altec Lansing, 4 boxen + 1 subwoofer. De gelduiskaart heb ik geen idee van. En ik weet niet wat je met onbiard bedoeld, kun je je wellicht nader verklaren?
Link naar reactie
[quote:1922faf046="gerben"]Zie je uitroeptekens in apparatenbeheer? Hoe zijn de speakers aangesloten, op dat paneeltje van het moederbord, of op een insteekkaart? Kun je in het bios iets vinden van geluid? En zoja, staat dat aan?[/quote:1922faf046] Geen uitroeptekens Speakers aangesloten op een draadje achter de pc, dus ik denk op een insteekkaart. Ik weet niet wat het bios is? :oops: Maar volgens mij staat alles aan
Link naar reactie
Zit ie op een dergelijk paneeltje aangesloten? http://common.ziffdavisinternet.com/util_get_image/7/0,1311,sz=1&i=74315,00.jpg Of zoiets: http://www.patchwizard.com/mig_imgs/SoundCard.jpg In het bios kom je door bij het booten op Del te drukken (meestal). In de diverse menu's staat vaak iets van 'integrated peripherals', en daar staat onboard geluid meestal wel bij. Ga overigens niet in het wilde weg instellingen veranderen, als je niet precies weet wat je doet. Maak eens een schermafdruk van apparatenbeheer, en dan met het sound/geluid gedeelte uitgeklapt.
Link naar reactie
[quote:46ab7227da="gerben"]Zit ie op een dergelijk paneeltje aangesloten? http://common.ziffdavisinternet.com/util_get_image/7/0,1311,sz=1&i=74315,00.jpg Of zoiets: http://www.patchwizard.com/mig_imgs/SoundCard.jpg In het bios kom je door bij het booten op Del te drukken (meestal). In de diverse menu's staat vaak iets van 'integrated peripherals', en daar staat onboard geluid meestal wel bij. Ga overigens niet in het wilde weg instellingen veranderen, als je niet precies weet wat je doet. Maak eens een schermafdruk van apparatenbeheer, en dan met het sound/geluid gedeelte uitgeklapt.[/quote:46ab7227da] Hij zit op het 1e paneeltje aangesloten. Die foto's verduidelijkte goed je verhaal. De printscreen zal ik in de loop van de middag maken.. en uploaden naar het web, en hier plaatsen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...