Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Er staat op dit forum een groot aantal postings over het overzetten van LP's naar CD's. Daarvoor is een voorversterker tussen de platenspeler en de geluidskaart zo goed als onmisbaar, maar: hoe kom ik aan zo'n ding? In de computerwinkel? Zo ja, welke? Bij de bruingoedwinkelier hoef je m.i. niet langs te gaan.
Link naar reactie
Bij de kringloopwinkel kun je voor weinig geld een complete versterker bemachtigen. Op zich heb je, nagenoeg altijd, alleen een MD pickup versterker nodig en soms nog wat verloop snoertjes. Die zijn door heel veel bedrijven voor zeer verschillende prijzen te koop. Bij de reguliere computer winkel maak je kans, en als die niks kan bestellen dan lijkt me het geen goede winkel. Bij Conrad moet je in ieder geval kunnen slagen.
Link naar reactie
Er bestaan ook speciaal voor de pc gemaakte voorversterkers, de aansluiting daarvan verloopt via usb of lpt. Terratec heeft dergelijke kastjes met bijbehorende software, een dergelijke oplossing is wel duurder dan de gewone huis tuin en keuken versterker van de kringloop en zal het niet echt veel beter doen.
Link naar reactie
[quote:f0b0650e94="rwilligen"]Er bestaan ook speciaal voor de pc gemaakte voorversterkers, de aansluiting daarvan verloopt via usb of lpt. Terratec heeft dergelijke kastjes met bijbehorende software, een dergelijke oplossing is wel duurder dan de gewone huis tuin en keuken versterker van de kringloop en zal het niet echt veel beter doen.[/quote:f0b0650e94]Die heb je idd ook voor midi. Maar als je een wat oudere HiFi versterker pakt, dan zit daar vaak ook een phono ingang op. De line-out van die versterker sluit je dan aan op je geluidskaart en dan werkt het ook.
Link naar reactie
m'n pa heeft ook zo'n ding, werkt prima, wordt alleen beetje warm en geeft een beetje een zoem (dat ding zelf, dus niet op het geluid wat je opneemt). Een keer voor iets van 5 euro bij de dump gekocht in ijmuiden, compleet met snoeren en al die zooi. De meeste dumps hebben ook wel een electronica-afdeling, dus je hoeft niet per se naar die in ijmuiden, hoewel dat voor jou nog best wel te doen is. amsterdam>ijmuiden is niet zo ver.
Link naar reactie
  • 3 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...