Ga naar inhoud

dvd branden met nero


Aanbevolen berichten

Hoi, Heb onlangs een film gedowload. Dit is een mpeg bestand van 720 mb. Nu wil ik deze op dvd branden met het programma nero. Heb dit een aantal keren geprobeerd maar op de een of andere manier kan hij geen mpeg bestanden lezen. Als ik het bestand wil toevoegen zegt ie: geen compatibel bestand gevonden. Wie kan mij uitleggen hoe ik dit bestand met nero op dvd gebrand krijg. P.S. Is het mogelijk om twee video bestanden op een dvd te branden en dat je die zonder problemen kan afspelen op een dvd speler? HELP Gr.
Link naar reactie
Als je een DVD wilt maken van de mpeg die je hebt gedownload zul je het waarschijnlijk eerst moeten omzetten zodat nero er een DVD van kan maken. Misschien moet je het eerst encoderen, dit kan met [url=http://www.pegasys-inc.com]TMPGenc[/url]. Dit programma splits het bestand op in video (.m2v) en geluid (.wav). Daarna moet je het nog 'compilen' ofwel een DVD van maken. Dit kan bijvoorbeeld met een programma als TMPGenc DVDauthor. Deze maakt dan uiteindelijk twee mapjes, een die AUDIO_TS heet en een die VIDEO_TS heet. Alleen in de video map zitten dan files (bijv met de uitgang; .vob en .bup. Deze videomap sleep je in de VIDEO_TS map die je in NERO kan zien staan als je bij smart start hebt gekozen voor het maken van een video-DVD. (Trial-) download kun je [url=http://www.pegasys-inc.com]hier[/url] vinden. Hier vind je een [url=http://www.doom9.org/index.html?/mpg/tmpg-dvdauthor.htm]handleiding[/url] voor hoe je je DVD kan compilen hiermee. Het is wel van belang dat je een recente versie van nero gebruikt bijvoorbeeld nero burning rom 6. Veel succes! [i:ac5d330502]edit: beetje moeite met urlz ineens :roll: [/i:ac5d330502]
Link naar reactie
[quote:b945dd7885="Pedroo"] P.S. Is het mogelijk om twee video bestanden op een dvd te branden en dat je die zonder problemen kan afspelen op een dvd speler? [/quote:b945dd7885] Ja in principe kan dat, maar zoals je verder in dit forum kunt lezen gaat het niet altijd zonder problemen. (Bijvoorbeeld omdat je een DVD-speler hebt die nou net weer moeite heeft met dat ene schijfje) Maar daar moet je maar niet vanuit gaan. Let er wel op dat het op het DVD schijfje past.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...