Ga naar inhoud

geluids mogelijkheden


Aanbevolen berichten

Het systeem is als volgt: vaak wordt een moederboard gelever met 'on board' audio. Dit is een chip op het moederboard die ervoor zorgt dat je in kunt pluggen met headset/luidsprekers en dan automatisch geluid krijgt. Vaak zitten die plugjes voor aan je kast. MAAR er wordt vaak een aparte geluidskaart geinstalleerd. Je kunt dit zien door in de kast te kijken of je plugjes achteraan vastzitten aan een rechtopstaande kaart, die in een soort langwerpig slot is gestoken. Zo'n geluidskaart is meestal beter dan de on board chip. Daarom wordt meestal die geluidskaart softwarematig aangesloten en de on boardchip softwarematig uitgezet. het is in feite de vervanger van de on board chip. Daarom doen bepaalde plugjes het niet. Je kunt kiezen om of de chip of de kaart te gebruiken. Ik begrijp niet goed dat je 3 audio-aansluitingen zou hebben. Wellicht iets op je videokaart.
Link naar reactie
Dat kan maar is niet simpel. Een geluidsafspeelprogramma kan zijn output maar naar 1 uitgang sturen. Dus Winamp bijv. staat ingesteld op of je on boardkaart of je aparte geluidskaart. Er zijn dus 2 niveaus: wil je on board EN aparte geluidskaart gebruiken dan moeten ze beide ingeschakeld zijn. Voor een on boardkaart moet je daarvoor het BIOS in. Bij jou zal ie uitgeschakeld zijn via het BIOS, want je krijgt er geen geluid uit. Maar zelfs al zijn beide kaarten ingeschakeld, dan moet je per afspeelprogramma aangeven waar het geluid heen moet EN je loopt een gerede kans op conflicten tussen on board en aparte kaart, want Windows is in beginsel niet geschikt voor het werken met meerdere geluidskaarten. Dus: het KAN, maar het is een heel geklooi. Kijk ook maar eenbs hier: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=97738&highlight=twee+geluidskaarten
Link naar reactie
Jawel, een on board chip is ook een geluidskaart, alleen dan klein en vastgesoldeerd op je moederboard. Principe is: het beste is om je 'grote', toegevoegde kaart te gebruiken (meestal met aansluitingen achterin de kast). Die is meestal beter. Wil je de on boardchip ook gebruiken om niet met kabeltjes te hoeven switchen, dan zul je diverse instellingen moeten gaan uitvinden. Dan moet je bij de echte kenners te rade gaan. Is niet zo simpel en er is niet gegarandeerd dat je meer dan 1 geluidsuitgang aan de praat krijgt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...