Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Hallo, weet iemand toevallig waar je een gratis goede Fraunhofer MP3 encoder kan vinden? Ik heb namelijk het idee dat LAME slechter klinkt. Ik snap ook niet hoe dat LAME werkt, want je kunt toch moeilijk de broncode van MP3 namaken. :-? Ook als je met Gspot kijkt naar een video'tje met LAME erin kan ie dat wel constateren, terwijl het toch gewoon MP3 is? :-?
Link naar reactie
[quote:dbcf0865b5="<?pc>"]weet iemand toevallig waar je een gratis goede Fraunhofer MP3 encoder kan vinden?[/quote:dbcf0865b5]Nergens, tenzij je Kazaa gebruikt. De Fraunhofer codec is propriëtaïr, vandaar dat je voor de software moet betalen waar ie in gebruikt wordt. Overigens is Lame gelijkwaardig aan de beste Fraunhofer codec's, afgezien van de MP3pro codec. Maar die zou ik dan om compatibiliteits redenen weer niet gebruiken. LAME maakt trouwens ook niet de broncode van MP3 na, maar is simpelweg een variant die door een open source group gemaakt is. Vergelijk het maar met DivX vs. XViD bv. Juist het feit dat uit de het open source wered komt, zorgt ervoor dat het een kwalitatief hoogwaardig stuk software is.
Link naar reactie
De l3codeca.acm die op het net rondzwerft en ook idd in het originele divx 3.11 pakket zit is versie 1.263 van de pro codec en geript uit ik dacht een steinberg muziek proggie. Dat is dus een illegale versie en dat is wat anders dan "gratis" Deze "radium-warez" hack is bovendien zo oud dat ie ondertussen echt niet meer interessant is, de efficientie van mp3 codec's is ondertussen echt behoorlijk verbeterd.
Link naar reactie
Lame is geen mp3 encoder, het is een studie project welke onderzoekt hoe efficient je muziek kan samenpersen en toch nog een goed luisterbaar geheel houd. Het programma wordt door de uitgevers alleen als source code onder de GNU licentie verspreid, er is dus geen binairy build (codec) die uitgegeven is door de makers. De reden is eenvoudig: alleen als studie object zijn de makers niet betalings plichtig aan de rechtenhouders van het mp3 concept, dat is dus hoofdzakelijk het Frauhoffer instituut en ik dacht Thomson Multimedia tech. Zolang de makers alleen maar de broncode als "studiemateriaal" verspreiden zijn ze dus niet in overtreding, de daadwerkelijke codec-builds worden dus gecompileerd uit de broncode door een aantal enthousiaste mensen die dus niet officieel tot het project behoren.
Link naar reactie
[quote:ea3ca96130="rwilligen"]Lame is geen mp3 encoder, het is een studie project welke onderzoekt hoe efficient je muziek kan samenpersen en toch nog een goed luisterbaar geheel houd. Het programma wordt door de uitgevers alleen als source code onder de GNU licentie verspreid, er is dus geen binairy build (codec) die uitgegeven is door de makers. De reden is eenvoudig: alleen als studie object zijn de makers niet betalings plichtig aan de rechtenhouders van het mp3 concept, dat is dus hoofdzakelijk het Frauhoffer instituut en ik dacht Thomson Multimedia tech. Zolang de makers alleen maar de broncode als "studiemateriaal" verspreiden zijn ze dus niet in overtreding, de daadwerkelijke codec-builds worden dus gecompileerd uit de broncode door een aantal enthousiaste mensen die dus niet officieel tot het project behoren.[/quote:ea3ca96130] Ah nu snap ik het, ik vroeg altijd al af waarom het geen mp3 encoder was... t is me nu duidelijk thnx...
Link naar reactie
Je moet tussen de regels door lezen, natuurlijk is lame een mp3 codec(zoals alle anderen) en produceerd mp3 bestanden(zoals alle anderen) maar dat kunnen de makers nou eenmaal niet toegeven aangezien ze anders licentie rechten moeten gaan betalen. Het valt een beetje in dezelfde catagorie als de websites die keygens en cracks aanbieden onder het motto" for educational purposes only" en "you have to delete this program from your harddisk after 24 hour", maar natuurlijk joh....... :roll: Dus; lame aint an mp3 codec maar maakt toch mp3 bestanden. Wat ze allemaal niet verzinnen om onder de consumptiemaatschapij uit te komen.... :o
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...