Ga naar inhoud

creative dtt3500 en windvd 5 platinum


Aanbevolen berichten

Ik zou graag 5.1 geluid willen hebben met deze configuratie kan dit Dit is mijn setje: http://www.digit-life.com/articles/inspire5700vsdtt3500/3500wbox.jpg http://www.digit-life.com/articles/inspire5700vsdtt3500/3500decoder.jpg dit zijn de instellingen die ik nu momenteel heb... Waarom staat 6 channels in het grijs? http://users.pandora.be/peter_engelen/windvd.GIF Heeft iemand ervaringen met dit setje? Het onderste lampje (dolby digital) op de decoder zou aan moeten gaan om dan die 5.1 ervaring te hebben...
Link naar reactie
Ik heb geen ervaring met jouw spulletje maar weet er wel het volgende over te vertellen: Je stuurt nu het digitale ac-3 audio signaal rechtstreeks van WinDVD via de S/Pdif uitgang naar je boxenset. Dat betekent dat er een coax kabel zou moeten lopen van de S/Pdif uitgang op je geluidskaart naar de S/Pdif ingang van de speakerset. AC-3 audio= het formaat waarin de audio is opgeslagen in de dvd video. het betreft 1 signaal welke dus ook over 1 kabel kan lopen waarin alle 2-4-6-7 of 8 kanalen gecodeerd zijn. Je geluidskaart wordt op die manier ,min of meer, buiten spel gezet en het decoderen van het digitale signaal gebeurt in de boxen set. Zodoende heb je dus ook helemaal geen instellingen te maken voor 2.1-5.1 of 6.1 of wat dan ook. Als er al instellingen voor de verdeling van het geluid te maken zijn of gemaakt moeten worden dan doe je dat dus op het bedieningskastje van je speakerset. De andere optie is dus om de geluidskaart het werk te laten doen (keuze "analog sound card") en in windvd de keuze te maken hoe je geluidskaart het ac-3 signaal moet decoderen: voor een 2-4-6-7 of 8 kanaals speakerset. Je zult in dat geval dan dus de geluidskaart aan de speakerset moeten koppelen met de speaker uitgangen van de geluidskaart, meestal aangegeven met "speakers-front/speakers-rear/center speaker+LFE"(in het geval van een 5.1 geluidskaart) Je krijgt in dat geval dus 3 kabeltjes van geluidskaart naar speakerset.
Link naar reactie
amai zeer interessant, erg bedankt hoor. ik heb het gevonden. Ik heb ac3 decode van de soundkaart moeten uitzetten waarschijnlijk om zoals je zegt de decoder van de speakers het werk moeten doen. Dit kon ik alleen met een speciaal programmaatje audiohq van de software van de geluidskaart. Eigenlijk heb ik dat programmaatje voor de rest niet van doen kan ik dat ook anders doen? als ik het goed begrijp is er een verschil tussen analoge 5.1 en digitale 5.1 Het spel doom3 zou dolby digital 5.1 ondersteunen werkt dit dan op eenzelfde manier?
Link naar reactie
Ik kan je verder niet veel vertellen betreffende 5.1 instellingen en soundblaster instellingen, alhoewel ik weldegelijk een 5.1 platinum-digital heb gebruik ik deze met alleen de drivers van creative en stuur ik niet meer dan 2 luidsprekers aan, ik vind creative kaarten prima maar de software is meuk(maar dat is mijn mening). Wat ik wel in mijn mixer-instel paneel heb onder playcontrol/geavanceerd (=de hoofd volume schuif) is dit: [img:05c8de9210]http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/forum/thread/AC-3_aanzetten.PNG[/img:05c8de9210] Dat onderste vinkje: daar zet je de geluidskaart mee in ac-3 doorvoer. Ik heb er verder nooit wat mee geprobeert maar ik denk dat dit de bewuste optie is die jij zoekt? Dit zit dus in de driver van creative zonder verdere software geinstalleerd. Wil je dit ook (geen software installeren) dan zul je tijdens installatie alle opties moeten uitvinken waarna alleen de driver zal worden geinstalleerd. wat betreft analoge/digitale 5.1: er is (volgens mij) geen verschil, dolby 5.1 zit in het ac-3 signaal en is per definitie digitaal. Wat ermee wordt bedoeld is denk ik wat jij nu hebt ervaren: je kunt de geluidskaart het ac-3 signaal laten decoderen maar daarna gaat het geluid dus als "analoog" signaal naar je luidsprekers, of: je kunt de speakerset het signaal laten decoderen waardoor je het signaal tot aan de speakerset "digitaal" houd (en dus zonder verlies). Een betere geluidskwaliteit bereik je , in principe(!), door het signaal zo lang mogelijk digitaal te houden, dus tot aan de luidsprekers. Hoe het met games en 5.1 zit weet ik niet, geen idee van. Iemand anders? Zo niet: vraag het eens in het "games" forum?
Link naar reactie
Deze optie(digital output only) moet ik zowiezo aanvinken om geluid uit mijn speakers te krijgen In mijn kaart is slechts 1 digitale uitgang: http://dmzweb3.europe.creative.com/htmlhelp/speakers/images/d-tree_sblive.gif Van mijn soundkaart gaat via digital out kabeltje http://dmzweb3.europe.creative.com/htmlhelp/speakers/images/d-tree_digital5.gif naar digital din in de decoder http://dmzweb3.europe.creative.com/htmlhelp/speakers/images/d-tree_digital4.gif Vanuit mijn decoder vertrekken dan 5 kabeltjes:1 naar de center en 2 in de voor- en 2 in de achterspeakers Dus dan zit ik met die creative speakerset toch perfect wat dat betreft. Ik hou het signaal digitaal tot aan de decoder http://dmzweb3.europe.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=528,E=0000000000023112988,K=5367,Sxi=0,Question17425=obj(17425):obj(17427) Welk 5.1 systeem zou jij eigenlijk aanraden voor allround gebruik: games, muziek, films voor in de huiskamer...
Link naar reactie
De link van je werkt niet (meer). Ik weet dus niet helemaal wat je nu bedoeld maar een aanbevolen systeem heb ik niet echt. Ik geloof niet zo in setjes.... Ik vind creative kaarten over het algemeen niet slecht voor dat soort gebruik alhoewel de software miz ruk is, een hele berg toolbars,venstertjes,instelpaneeltjes,mediaplayer en een hele berg andere rotzooi die ik gewoon niet nodig heb en ook niet wil hebben op mijn bijna (altijd) lege desktop. Ik ben een "clean" freak met zo min mogelijk rotzooi op zijn sys, ik heb zelfs geeneens een mediaplayer hoger dan de standaart win2K versie 6.4 op mijn sys. Wat betreft speakers ben ik helemaal ouderwets; ik luister 2.0 maar dan wel naar een setje Magnat ALL Ribon P8's gekoppeld aan een Technics versterker. Maar het setje speakers wat jij hebt heeft zeker een lange tijd op mijn verlanglijstje gestaan en ook de nieuwere (grotere) creative speakersets vind ik best heel behoorlijk klinken, zeker als je het bedrag erbij in rekening neemt dan komt er een relatief heel knap geluid uit. Ik heb laatst de Logitech Z680 gehoord; klinkt ook niet slecht en ziet er fraai uit. De grote stap om te maken is eigenlijk het computerspul te laten voor wat het is en een multimedia-versterker met bijpassende boxen te kopen van een "echt" audio merk. Iets van HarmaKardon of Yamaha met Magnat speakers ofzo, maar daar hangt een totaal ander prijs kaartje aan..... Ga maar eens luisteren in de bunker van een Mediamarkt dan begin je waarschijnlijk wel te begrijpen wat ik bedoel.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...