Ga naar inhoud

4 speed DVD-schijfjes op 8 speed branden ?


Aanbevolen berichten

Het is met dit soort zaken altijd moeilijk discusieren. "levensduur" is een erg moeilijk te grijpen fenomeen. Als je niets (of niet veel) gelooft van testen en de resultaten of je hebt er de puf niet voor dan doe je gewoon lekker wat het apparaat kan en zie je wel hoe het loopt. Als je de schijfjes hooguit voor enige maanden nodig hebt is dat een werkbare methode, enige maanden blijven ze het altijd zeker wel doen. Je bespaart jezelf dan zo een hele hoop moeite en geld, ieder goedkoop schijfje waarmee het lukt is dan een overwinning op de test-idioten die nergens zomaar op vertrouwen. Brand je echter veelvuldig uniek archief materiaal: branden--->weg leggen in een kast----> 4 jaar later weer tevoorschijn halen en (denken te kunnen)gebruiken, dan zou je wellicht je idd wat meer kunnen verdiepen in de materie. Klakkeloos vertrouwen op wat een fabrikant zegt of voorschrijft kan je later(als het TE laat is) duur komen te staan. Want sinds waneer zijn fabrikanten klakkeloos te vertrouwen? , stop jij dan ook alleen maar originele cassetes in je printer omdat de fabrikant zegt dat dat toch echt het beste is? De meeste hebben het zo ondertussen wel eens een keer meegemaakt dat een cd niet meer te lezen is en zoniet maak je dan maar geen zorgen; dat gaat jouw ook een keer overkomen.... Als dat dan net die ene dvd/cd is waar de vakantiefotos opstaan van 4 jaar geleden toen je je vriendin ontmoette dan maak je een klein persoonlijk drama mee en zul je gedurende maanden dvd en cd branders vervloeken.... In de digitale wereld is in dat geval praktisch gezien "weg" ook echt weg. Ik kan me nog wel de eerste cd branders herinneren: Philips 3310---> gingen stuk voor stuk kapot HP 8100/sony ----> kon eigenlijk geen echte 80 minuten branden en na de gehackte sony firmware kon dat wel maar na een jaar waren je 80 min's niet meer te lezen. Yamaha 4416----> brande 4x CD-RW op een verkeerd lazer vermogen (omdat het eigenlijk een 4x2x16 brander was)waardoor de rw's nagenoeg alleen op dezelfde brander te lezen waren, dezelfde brander die meestal na 1 jaar de geest gaf met een doorgebrande lazer. enz enz enz ........ Een fabrikant kan best wel goede intenties hebben maar als commercie om de hoek komt kijken dan gaan die goede intenties meestal zo het raam uit en wordt er geproduceerd. De klant wil NU een 8x dvd brander? ok, hij is eigenlijk nog niet klaar maar hij kan hem krijgen.... Het is niet goed te praten maar aan de andere kant zorgt zo'n mechanisme er wel voor dat we NU dvd's kunnen branden, anders hadden daarop we kunnen wachten tot 2010 of nog later.....
Link naar reactie
Heb je het tegen mij ? Jouw laatste alinea, inderdaad... dan hadden we inderdaad moeten wachten tot 2010. Dat is met alles toch.... Bijv. Autofabrikanten leveren auto's. Echter ze zijn allang, repeat ALLANG in staat eigenlijk "de perfecte" auto te bouwen. Echter alleen dan verdienen ze niet meer aan onderdelen.... Maar de auto rijdt. Dat wist ik allang. Echter ze kunnen het niet meer verkopen een slechte auto te leveren die al na 2 jaar gaat roesten. Omdat de andere fabrikant ook alweer 6 tot 8 jaar carrosseriegarantie geeft, moeten ze wel. In die zin, kan de consument een steeds beter vertrouwen krijgen en inderdaad, de auto's worden steeds beter (en veiliger). Niet even erbij halen dat we daar natuurlijk ook voor betalen. De nieuwe fiat panda is bijv. alweer 2x zo duur geworden dan 12 jaar geleden. Neemt niet weg dat dit ongetwijfeld geld voor de 8-speed branders. Ze zijn gemaakt, liggen in de winkel en worden verkocht. En als je dan als fabrikant NEC daar een "bud-brander" op de schappen legt, loopt binnen de kortste keren Plextor, Lite-On, Sony noem maar op.. weg met het marktaandeel. Zo kun je het ook bekijken. Daarom, niemand heeft gelijk of ongelijk. Als dat jouw gelijk is, dan is dat jouw gelijk. Ik ga niet zeggen dat je ongelijk hebt. Zaken kan je vanuit verschillende invalshoeken bekijken inderdaad en ongetwijfeld zal je ergens een point hebben. Bij mij is nog nooit een CD brander kapot gegaan, ook had ik een Philips 3310 (met die rooie button, of was dat een 3810 ?). Bij mij is nog nooit een oude CD erin gegaan en die ik niet meer kon lezen. Ik zal er 's eentje 's binnenkort proberen. :lol:
Link naar reactie
Tja, Is het niet de vraag waarom er een discussie op gang komt?? als je gewoon de vraag neemt en bij de vraag blijft dan is ook het antwoord simpel het is een feit dat elk merk hardware het beste werkt met een of twee media dus is het antwoord voor elk verschillend!! Blijft dat elke recorder een lijst heeft igebakken met op welke snelheid die recorder bepaalde merken media branden kan en dan blijft alleen het verhaal van de houdbaarheid over en dan ben je aangewezen op ervaring en testen waarbij de media kunstmatig is verouderd en welke dan als beste nbog leesbaar zijn. ik heb nog geen testen gezien maar ik weet (gelukkig) niet alles........ En als ik iemand boos germaakt het het zij zo.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...