Ga naar inhoud

avi bestand en codecs op cd-rom


Aanbevolen berichten

Ik heb een avi bestand op cd gebrand, nu blijkt echter dat er geen codecs in dit bestand zitten waardoor het niet op een losse DVD speler is af te spelen. Het afspelen lukt wel op de computer want daar heb ik K-Lite op geinstalleerd. Is het mogelijk om de codecs te integreren in een nieuw te branden avi bestand waardoor dit wel afspeelbaar is op de DVD speler.
Link naar reactie
93 minuten is met wat rek en trek werk wel op een vcd of svcd te bakken. Je zult dan mogelijk wat teruggang in kwaliteit kunnen verwachten maar dat hoeft niet persee. Eea hangt af van hoeveel "actie" er in de film zit, meer actie kost eigenlijk meer data ruimte, heb je die niet dan is er maar 1 oplossing: de kwaliteit gaat naar beneden. Je zou de film als een Svcd met 2-pass VBR video moeten maken en de audio op een beperkte kwaliteit moeten houden; iets van 96 tot 128 Kbs. Voor een film met veel gesproken woord en weinig muziek kun je zelfs nog wel lager, bv 64 kbs. Alle data die je niet gebruikt voor de audio kun je gebruiken voor de video..... Als encoder kun je TMPGenc gebruiken, met de ingebouwde wizzard kan er niet veel misgaan, de gemaakte mpg brandt je met nero tot een Svcd.
Link naar reactie
[quote:89e01f66c9="gerben"] Er zijn tegenwoordig ook diverse spelers, die divx etc. ondersteunen, maar dan moet je dus weer geld uitgeven. [/quote:89e01f66c9] Maar ja, zoveel kosten ze nou ook weer niet, bespaart je meteen heel wat moeite met converteren en zo. http://www.tweakers.net/pricewatch/78754 http://www.umax.co.uk/WebNew_UK/Products/9_HomeEntertainment/DVX-6600/DVX-6600.htm
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...