Ga naar inhoud

is het dom om nu nog een cd-writer te kopen


Aanbevolen berichten

[quote:613a733da0="musicom76"]Of kunnen die dingen ook cd's schrijven...[/quote:613a733da0]Ja, (vrijwel) alle DVD branders kunnen ook CD's branden. Meestal is een DVD-CD combo brander wel langzamer dan enkel een CD brander. Daarnaast moet je voor jezelf bepalen of je het het prijsverschil waard vind (ben je van plan veel DVD's te gaan branden?) Een CD brander kost een euro of 30, een DVD brander ruim het dubbele.
Link naar reactie
Ligt eraan wat je ermee wilt en wat je uit wilt geven. Een fatsoenlijke cd brander heb je al voor 25-30 euro. De goedkoopste DVD branders kosten 60 euro. Heb je iets aan de opslagruimte van een DVD, en kun je 75-100 euro missen, koop dan gewoon een DVD. Overigens komen de DL branders (ca. 200) eraan en daarna de bluray, dus wat je ook koopt, over twee jaar is het waarschijnlijk compleet verouderd.
Link naar reactie
[quote:f6d0c81cad="musicom76"] Ik ga dan denk ik maar voor een dvd/cdr-brander combi, ik denk dat dat snelheidsverschil me niet zo boeit, ik ben 2-speed gewend :lol:[/quote:f6d0c81cad] Nou de laatste combo-drives zijn zo'n 48x-52x, dus echt niet trager dan CD-R branders. Let wel op de prijs, die combo-drives zijn zo tussen de 40-50 euro, terwijl je al DVD+R(W) branders hebt voor 60 euro. Brandt weliswaar CD-R's op ca. 24x, maar brandt ook DVD+R's op ca. 4x. http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/329//?Sortering=Prijs&Query=&Action=&Landfilter=Benelux http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/331//?Sortering=Prijs&Query=&Action=&Landfilter=Benelux http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/350//?Sortering=Prijs&Query=&Action=&Landfilter=Benelux [quote:f6d0c81cad="musicom76"] ok bedankt voor de antwoorden ! Ik ga dan denk ik maar voor een dvd/cdr-brander combi, ik denk dat dat snelheidsverschil me niet zo boeit, ik ben 2-speed gewend :lol: . Alleen die dvd branders, wat is het meest gunstige, een dvd-rw of dvd+-rw ? [/quote:f6d0c81cad] DVD-R(W) moet je niet hebben, de DVD- standaard heeft het niet gehaald in de strijd. DVD+R(W) is beter, of je neemt gewoon een DVD+/-R(W) die beide standaarden aankan. Nog beter: Als je het geld ervoor hebt (ca. 90-100 euro), kan je ook een DVD+/-R(W) nemen die in de toekomst ook geschikt gemaakt kan worden voor dual/double layer DVD's waar 8,5GB op kan: http://www.benq.nl/Products/DVDRewriter/index.cfm?product=412 http://www.tweakers.net/pricewatch/82428?Landfilter=Benelux
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Dat DVD-R(W) het niet gehaald heeft is wel een erg krasse uitspraak. Die strijd is nog altijd niet beslist. In dit deel van Europa schijnt de + variant wel de overhand te hebben, maar daarbuiten zou de - variant veruit favoriet zijn. En zijn er nog branders die alleen maar + of - branden? Als ze nog te verkrijgen zijn kan het zelfs zijn dat ze duurder zijn dan een +/- brander. Of zoals ZDNet het stelt: "Na een lange periode waarbij er veel onduidelijkheid was of dvd+ dan wel dvd- de standaard zou worden, is er nu een soort impasse bereikt. De meeste fabrikanten kiezen er nu gewoon voor hun schrijvers compatibel te maken met zowel het plus- als het min-formaat."
Link naar reactie
Ik heb m'n oude pc met een Philips 3610 2 speed (weet je nog wel, oudje?) vervangen door een nieuw systeem met een NEC 1300 dvd 4 speed/cd 16 speed brander en ben daar zeer tevreden mee. Het ding lust alle merken schijfjes en heeft tot nu toe, in innige samenwerking met Nero 6, nog niets verknoeid. Als je geen produktiebrander bent is de snelheid niet zo belangrijk.
Link naar reactie
De NEC 2500 is ook gunstig geprijst en kan branden met 8 speed. Ik heb alleen wel de ervaring, vooral met CD-R's maar ook met DVD+R's, dat hoe lager de snelheid is waarop je brandt hoe meer spelers het goed kunnen lezen. Of hoe minder problemen je hebt, het is maar net hoe je het ziet ;-) Als ik het ooit goed heb begrepen wordt op een lagere snelheid 'dieper' gebrand (niet over me heen vallen als ik het niet goed heb onthouden, maar zoiets is het toch). Wim.
Link naar reactie
Ja, is ook alleen nog interessant voor mensen die hun brander vervangen of voor het eerst een kopen. De Dual Layer DVDR schijfjes zijn nl. nog erg schaars, dus erg duur ... dus je brandt waarschijnlijk toch eerst alleen Single Layer DVD's (op 4x speed, want die 8x speed zijn ook wat duurder ... :wink: )
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...