Ga naar inhoud

7.1 set waar komt de 7 de speaker te staan ???


Aanbevolen berichten

Ik heb enkele 'normale' films op dvd waar ook een 'simpel' testprogramma zit waarmee je zowel beeld als geluid 'perfect' mee zou moeten kunnen afregelen. Volgens mij zit het zelfs standaard als de dvd voor THX-systemen geschikt zou moeten zijn (de 'special editions' van Tron en 'The Crow' kennen dit). // -- Je hoofd bij de boxen houden ??? Dat moet je juist niet doen ... de combinatie van 'vertraging' en geluidssterkte per box zal verschillend zijn op dat punt, terwijl ze pas op je luisterplaats 'gelijkwaardig' een gelijkwaardig niveau hebben. Gewoon op de plaats zitten waar je gaat luisteren en dan gebruik maken van het test-signaal van de speakers/geluidskaart/versterker. Bij m'n a/v-set is het een ruis-signaal dat om de beurt door iedere speaker afgespeeld wordt. De enige uitzondering is de subwoofer. Die kun je het beste afregelen door hem te plaatsen op je luisterplaats en dan in de kamer de plaats te zoeken waar je hem het beste hoort. Overigens schijnen sommige ultra-deluxe versterkers zelf een soort geluids(druk)-meter te hebben ingebouwd waarmee je ze kunt afstellen.
Link naar reactie
Allemaal leuk en aardig, maar is het niet zo dat een game/film/muziekstuk wel 7.1 geluid moet ondersteunen voordat het precies allemaal qua geluid uit alle goede boxen komt? Volgens mij zijn er haast geen enkele films/games die al 7.1 geluid ondersteunen... Nog iets: die .2 systemen (dus met 2 subwoofers) zijn echt hgeel gaaf!!!
Link naar reactie
[quote:09eea68dd0="JaFO"]Ik heb enkele 'normale' films op dvd waar ook een 'simpel' testprogramma zit waarmee je zowel beeld als geluid 'perfect' mee zou moeten kunnen afregelen. Volgens mij zit het zelfs standaard als de dvd voor THX-systemen geschikt zou moeten zijn (de 'special editions' van Tron en 'The Crow' kennen dit). // -- Je hoofd bij de boxen houden ??? Dat moet je juist niet doen ... de combinatie van 'vertraging' en geluidssterkte per box zal verschillend zijn op dat punt, terwijl ze pas op je luisterplaats 'gelijkwaardig' een gelijkwaardig niveau hebben. Gewoon op de plaats zitten waar je gaat luisteren en dan gebruik maken van het test-signaal van de speakers/geluidskaart/versterker. Bij m'n a/v-set is het een ruis-signaal dat om de beurt door iedere speaker afgespeeld wordt. De enige uitzondering is de subwoofer. Die kun je het beste afregelen door hem te plaatsen op je luisterplaats en dan in de kamer de plaats te zoeken waar je hem het beste hoort. Overigens schijnen sommige ultra-deluxe versterkers zelf een soort geluids(druk)-meter te hebben ingebouwd waarmee je ze kunt afstellen.[/quote:09eea68dd0] AAAA al dat off topic geblaat, die gast leest door die enorme lappen tekst mijn vraag toch niet. Het commentaar bij 7.1 creative is vaak dat er nauwelijks volume uit de achterspeakers komt, dit heeft ff niks met de opstelling te maken. Ik wil gewoon ff wete of er geluid uit komt ja of nee en zoja even veel db als achter. En nee de muziek hoeft niet 7.1 geencodeerd te zijn want daar heeft creative cmms voor (moet je wel een audigy hebben).
Link naar reactie
tja ... het zijn en blijven computerspeakertjes. Het geluid zal dan zowiezo niet grandioos zijn en echt afhankelijk van de geluidskaart. Tenminste m'n 'oude' 5.1-set van Creative had gewoon geen vermogen om fatsoenlijk geluid te produceren. Als de achterspeakers idd zo 'zacht' zijn als jij beweerd dan zal het wel een defect zijn. Aan de andere kant heb je zonder een *echte* 7.1-bron geen idee wat er op die achterste speakers moet staan aan geluid. Houd er rekening mee dat de achterste luidsprekers zowiezo al dichter bij de luisterplaats staan vergeleken met de voorste set. Een hard geluid is dan ook niet echt nodig ...
Link naar reactie
[quote:43ad6c3481="JaFO"]tja ... het zijn en blijven computerspeakertjes. Het geluid zal dan zowiezo niet grandioos zijn en echt afhankelijk van de geluidskaart. Tenminste m'n 'oude' 5.1-set van Creative had gewoon geen vermogen om fatsoenlijk geluid te produceren. Als de achterspeakers idd zo 'zacht' zijn als jij beweerd dan zal het wel een defect zijn. Aan de andere kant heb je zonder een *echte* 7.1-bron geen idee wat er op die achterste speakers moet staan aan geluid. Houd er rekening mee dat de achterste luidsprekers zowiezo al dichter bij de luisterplaats staan vergeleken met de voorste set. Een hard geluid is dan ook niet echt nodig ...[/quote:43ad6c3481] had je zo'n budget 5100 ofzo?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...