Ga naar inhoud

Home Theather System bij de ALDI


Aanbevolen berichten

Hey allemaal! Wat is jullie mening over het systeem dat de ALDI vanaf 14 mei gaat verkopen? http://aldi.nl/index_nl.htm Overige links: http://www.digitalworld.ro/produs.php?idprod=694 http://www.kijkshop.nl/online/Shop/product_details.asp?catalog%5Fname=MainCatalog&category%5Fname=Home+cinemasets&product%5Fid=100977&variant%5Fid=&category%5Fpath%5Fsegment=TV%2C+DVD+%26+video&productlist%5Fpath%5Fsegment=Home+cinemasets Het spreekt mij erg aan, mede omdat het zo goedkoop is! En Medion is toch altijd wel een goed merk... Maar is dit een goeie prijs? Een redelijk systeem? Etc, etc... Dus graag jullie meningen! :-) Grtz, Roel
Link naar reactie
Een ding : staar je niet blind op die vermogens die genoemd worden. Dat red je alleen in de milliseconde dat het duurt om je speakers op te blazen. Ik verwacht dat zelfs een beetje speaker-set voor computers beter geluid geeft dan dat ding ... Daarnaast zou ik liever iets kopen in een zaak waar je het ook kunt beluisteren (liefst met je eigen cd's e.d.). Omdat het zo'n "goedkoop" merk lijkt en de 'normale' sets van Pioneer & JVC niet zo heel veel duurder zijn lijkt het me niet een verstandige keuze. Tenzij je geld te veel hebt en eens een dvd-set wilt uitproberen, maar dan is het tijdelijk gebruik van een pc als dvd-speler wellicht een betere optie.
Link naar reactie
ik heb hem in het aldi foldertje ook zien staan en ik vind hem ook erg mooi, ik heb zelf pas een home cinema set gekocht maar een ander. Maar ik vind wat JaFO zegt niet helemaal kloppen, waarom zou de aldi slechte apparatuur verkopen? Ze hebben daar ook een tijd computers verkocht en wat ik heb gehoord van vrienden en kennissen was dat een mooie computer. Natuurlijk niet the state of the art maar die computer kon zeker meekomen met de gemiddelde pc. Wat je zou kunnen doen is in andere winkels gaan kijken of ze daar precies dezelfde hebben en wat JaFo zegt luisteren hoe de geluidskwailiteit en dergelijke en dan misschien dat ding koopt bij de Aldi. greetz
Link naar reactie
Wie zei hier slecht ? Ik heb gewoon het idee dat je met een beetje sparen iets kunt kopen dat een stuk beter is. Zeker voor iets waar je dagelijks naar zult luisteren & regelmatig gebruik van gaat maken zal ook maar het kleinste 'foutje' gaan irriteren. Net zoals de pc's zal waarschijnlijk geen echt slecht spul zijn, maar IMHO moet je dit niet als een impuls-aankoop beschouwen. Gewoon in de echte specialisten-zaken je laten voorlichten kan je een heeeele berg ellende (& geld) besparen.
Link naar reactie
Maar 3 jaar garantie en een originele adviesprijs van 349 euro (zoals kijkshop vermeld), dat moet dan toch wel iets zijn? Het vermogen is idd niet goed af te lezen, maar ik ga er vanuit dat het goed genoeg is voor een leuk pleziertje. Het zal cker wel beter klinken dan een TV met videorecorder zonder surround set etc... En dat vind ik al wel een leuke vooruitgang... :)
Link naar reactie
'adviesprijzen' bestaan niet want die worden in de praktijk nooit gevraagd. Dat is alleen een truuk om net te doen alsof men het ding met korting verkoopt, terwijl men in werkelijkheid juist nog steeds vet winst maakt. Ik denk dat je qua vermogen op een 5-10 watt per box moet rekenen. Da's iets wat een fatsoenlijke 5.1 speakerset voor een pc ook kan leveren. En het is genoeg voor een kleine huiskamer. Op zo'n manier bekeken is een dvd-speler van € 99 een vooruitgang ... maar ik kan je nu al voorspellen dat je na verlooop van tijd toch 'meer' zult willen. Zeker voor het luisteren naar muziek vind ik zo'n 5.1 systeem niet al te fantastisch klinken. Het werkt idd wel (zelf had ik een pc-speakersetje + pc als dvd-speler), maar het is absoluut niet te vergelijken met de setjes die ook maar iets duurder zijn. Dus als je het geld echt kunt missen ga je gang, maar zelf vind ik € 200 - 300 te veel om weg te gooien. Bedenk ook dat als je straks meer wilt je dan het hele systeem moet 'weggooien' ... ipv stap voor stap uitbreiden.
Link naar reactie
Het setje ziet er inderdaad wel leuk uit,maar heb je daar wat aan? Bij een geluidsinstallatie is toch het belangrijkste hoe het klinkt. En als ik dan naar de prijs kijk kun je er eigenlijk niks van verwachten,want voor die prijs koop je niet een goed setje frontspeakers. Wat ook een punt van aandacht is bij zo'n Homecinemaset is het punt dat je toch zeker een Actieve subwoofer moet hebben (dus met ingebouwde versterker). Maar ja zoveel personen,zoveel smaken,misschien vindt jij het helemaal te gek. greetz.
Link naar reactie
Hey JaFO Daarom zei ik ook: het is misshcien handig om je bij andere zaken tye gaan orienteren en dus niet blind te gaan kopen. Als jij bij een speciaalzaak naarbinnen loopt en je kijkt naar een dvdsetje dat redelijk veel overeen komt met dat set van de Aldi en je vraagt wat de verschillen zijn in kwaliteit vanwege het prijsverschil en dan krijg je waarschijnlijk een goede uitleg en dit kun je bij meerdere zaken doen om zo een mening te vellen. Wat je zegt: voor het luisteren naar muziek vind ik een 5.1 systeem niet helemaal geweldig. Daar ben ik het wel mee eens maar er komen muziek cd's uit die ondersteunen 5.1 geluid zodat je vol kunt geniete van je muziek maar met dvd's is 5.1 geluid mooi. Vooral voor eem 18jarige student op een zolderkamer. En waarom zou ik niet kunnen uitbreiden? Je kunt toch nieuwe boxen kopen die erop passen? Ik zou dus zoals JaFO ook zeght bij andere zaken langsgaan en hun laten vertellen over hun apparatuur en de verschillen in kwaliteit-prijs en dan kijken wat je gaat doen. greetz
Link naar reactie
een student die 2 - 300 euro over heeft voor luxe zaken bestaat volgens mij niet ... ;) // vervangen van boxen : De subwoofer misschien, maar die overige boxen worden meestal in sets verkocht ... Reken er maar op dat de 'echte' boxen die je los kunt kopen toch wel wat meer vermogen eisen dan die 'troep' die men bij dit soort sets levert. Daarnaast staan er erg weinig gegevens over het echte vermogen/impedantie e.d. van die boxen op de site. Ik betwijfel of de handleiding je de belangrijke gegevens zou kunnen geven.
Link naar reactie
ik ben die student :P , ik heb 1,5 maand terug bij de kijkshop zo'n Homecinema setje gekocht voor €242 en het werkt uitstekend. :D Die versterker van mijn set of van dat aldi setje geeft natuurlijk minder vermogen grote sterke boxen maar het is voor bij mij op mijn zolderkamer en daar is het genoeg voor en ik denk dat het ook best goed zal werken bij een gemiddelde huiskamer. Er is een nadeel en dat is het volume dat had misschien hoger gekund maar als ik hem nu vol openzet krijg ik de buren ook wel op de kast hoor. Maar ik ben er tevreden meer en als je meer geld wil uitgeven en een goede kwaliteit wil waar leg je het maximum? Er komen steeds nieuwe spullen uit ik heb laatst gelezen over een Divx-speler die ook dvd, mp3. wma en (s)vcd enzo kan lezen dus als je het iets goeds wilt hebbe kun je ook zeggen: wacht ff tot die dingen iets goedkoper worden hoewel die DivX speler die ik heb gzien maar €399 was.... greetz
Link naar reactie
nou mij hoor je niet klagen over mijn dvd-speler want op vol volume heb ik hem toch bijna nooit desnoods als ik de buurvrouw es wil pesten. En trouwes, het kan bijna altijd beter want als je echt het beste van het beste wilt hebbe ben je een paar duizend euro kwijt en dat heeft deze student niet :cry: En die DivX speler had nog wat nadelen ja maar die dingen worden vast snel genoeg aangepast zodat er meerde soorten DivX op afgespeeld kunnen worden en tot die tijd is het ff wachten. greetz
Link naar reactie
Sluit me aan bij andere forum leden : voor dat geld heb je nooit een state-of-the-art home cinema. Let wel goed op de specs : geen SVCD Over de decoders staat er alleen dolyby digital (voor die prijd denk ik dat ze bedoelen DD 2.0 of te wel Dolby Surround) Het is dus twijfelachtig dat ie een 5.1 decoder heeft. Er ontbreekt ook een DTS decoder (wat te verwachten is voor deze prijs) Het is in elk geval ook een kwestie van smaak.
Link naar reactie
Ik heb een homecinema set voor €242 bij de kijkshop gekocht en dat is 5.1 geluid en hij ondersteunt (s)vcd, mp3 en muziek cd's... het ligt eraan waar je zo'n ding gaat gebruiken denk ik. Op mijn zolderkamer heb ik er genoeg aan maar in de gemiddelde huiskamer heb je iets sterkers nodig maar slecht spul is het volgens mij zeker niet, greetz
Link naar reactie
[quote:b41c9f5890="H"]Een Home cinema set op de Pc gebruiken? Wat doe je er mee dan.[/quote:b41c9f5890] Nou, pc geluid (games?) mee laten horen natuurlijk. Wat anders. Kun je bovendien lekker radio luisteren. Vraag me af of dit setje zich een beetje kan meten met een speakersetje voor de pc.
Link naar reactie
[quote:5deaf7033e="gerben"]Op die roemeense link staat wel DTS vermeld. Het aardige is dat deze set ook ingangen heeft, wat bij goedkope sets meestal niet zo is. Zou je hem dus ook op de pc kunnen gebruiken.[/quote:5deaf7033e] DTS decoder of DTS doorgifte zoals je zo vaak ziet in kleine lettertjes. Voor dat geld kan je volgens mij nooit een 5.1 EN DTS decoder hebben. of het zijn zeer slechte decoders.
Link naar reactie
[quote:649d8fb5ca="gerben"][quote:649d8fb5ca="H"]Een Home cinema set op de Pc gebruiken? Wat doe je er mee dan.[/quote:649d8fb5ca] Nou, pc geluid (games?) mee laten horen natuurlijk. Wat anders. Kun je bovendien lekker radio luisteren. Vraag me af of dit setje zich een beetje kan meten met een speakersetje voor de pc.[/quote:649d8fb5ca] Het lijkt mij dat je je pc niet naast de tv hebt staan,dus als je dan gaat gamen staan je speakers wel belabberd opgesteld. En om nou een radio op je computer aan te sluiten om dan radio te kunnen luisteren ontgaat mij ook wel een beetje. greetz.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...