Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Ollah,

Ik heb laats de DVD "Save The Last Dance" gekocht, en nu vind ik daar zulke mooie dans-pasjes in zitten. Dus die wil ik graag als aparte video-fragmeten op mijn PC zetten.

Ik ben al bezig om de DVD om te bouwen naar .AVI want ik neem aan dat dat nodig is, of kan ik ook gelijk knippen van de DVD??

Het gaat om fragmeten van +/- 30 Sec tot +/- 3 minuten.

Nu is de vraag, welk programma is daar voor geschikt?? Ik heb het programma VideoFramer al een keer gebruikt en daar mee kreeg ik het niet voor elkaar ik gebruikte een andere film maar daar kan het niet aan liggen.

Dus nu mag het ook wel een betaalbaar programma zijn..of iemand moet een goede Share/Freeware programma weten?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen,

Met Vriendelijke Groet,

Criminal

Link naar reactie
Eerst checken in welke vob file de fragmenten zitten. Dan deze met DeCSS naar de schijf kopieren. Dan met TMPGEnc(In het menu via: File>MPEG Tools>Merge&Cut>Edit) de fragmenten er "grof" uitknippen. Daarna met Xmpeg de ontstane "losse" MPEG-2 fragmenten omzetten naar ongecomprimeerde AVI fragmenten (dat worden wel ENORM grote bestanden, maar dit is nodig om per frame te kunnen werken.) Deze AVI's bewerken (frame nauwkeurig snijden/plakken/faden etc.) in bijv Adobe Premiere. En dan weer opslaan in MPEG-2 formaat (met een kwaliteits encoder als bijv. CCE), of direct in DiVX formaat.
Link naar reactie
Iets minder complex: rip de dvd met Sartripper of Clad en save deze op je HD.(kost ongeveer 4 tot9 GB) Converteer de stukjes die je wilt hebben met Flask (0.6 kan ook stukjes converteren), doe dit een beetje ruim zodat je later er nog wat vanaf kan knippen, flask is niet zo heel nauwkeurig. Save de video stukjes vanuit Flask mbv. de HuffYUV codec, deze is verliesvrij en comprimeert toch nog zo'n 4X tov ruwe RGB video.

Daarna kan je met Virtualdub de losse stukjes exact op maat knippen en saven (save als "segmented avi") en daarna de losse segmenten evt weer aan elkaar plakken tot 1 filmpje en saven met bv Divx compressie. Of je doet alles met bv Videoframer, gaat ook goed.

Kost niets en perfecte kwaliteit, alles met share en freeware......

Huffyuv codec : http://www.math.berkeley.edu/%7Ebenrg/index.html Flask: http://go.to/flaskmpeg Virtual Dub : http://www186.pair.com/vdub/index.html

Link naar reactie
  • 6 jaren later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...