Ga naar inhoud

GA-3D1 test


Aanbevolen berichten

Ik ben zelf naar de Gigabite presentatie geweest. Toen heb deze videokaart (dual GPU) en moederbord gezien (GV3D1 + K8NXP-SLI + WPKG). Er is mij verteld dat deze videokaart sneller is dan de 6600 GT SLI! Er is mij verteld dat deze videokaart de optimale snelheid haalt in combinatie met dit moederbord (hij werkt wel met een ander moederbord maar zal niet de optimale snelheid behalen). Heeft er iemand nog meer ervaring met deze videokaart? Is deze videokaart sneller dan de 6800 Ultra en de X850 XT PE? Alvast bedankt voor de reactie!
Link naar reactie
veel leesplezier http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=384 (uit deze review maak ik op dat ik niet erg enthousiast word van de 3d1) en wat meer info: http://www.ocworkbench.com/2004/gigabyte/GV-3D1/g1.htm Ik zou niet voor een SLI oplossing gaan wat de 3d1 toch eigenlijk is aangezien ze gedetecteerd worden als 2 losse 6600gt's. Meer nadelen dan voordelen zoals ik het zie. (het is zeker geen vervanging waardig voor je eigen config)
Link naar reactie
Ik heb inderdaad de Gygabyte GV-3D1 getest, je kan mijn test lezen in de Computer!Totaal van Maart en in PCZone Benelux nr. 90 Enige reden dat de 3D1 Sneller is dan 2x 6600GT SLI is dat het geheugen op een hogere snelheid draait, verder is er niets sneller dan aan de 3D1. De 3D1 werkt niet in een ander moederbord, Ik heb de kaart geprobeerd in een MSI bord en dat werkte niet. Gigabyte zelf vertelde mij dat de kaart inderdaad alleen maar op het megeleverde bord werkt, dit word gedaan door de bios. Je bent verplicht het pakket te kopen wat 580 Euro kost, voor 580 Euro koop je ook een gewoon PCIe moederbord met een 6800GT PCIe en dat is beduidend sneller. (of nog goedkoper en sneller, voor 450 Euro heb je een X800XL + nForce 4 moederbord.) de 6800 Ultra en X850XT zijn helemaal sneller. In 3dmark '03 en '05 zal de 3D1 wel sneller zijn, dit komt door de optimalisaties van de drivers voor SLI voor deze benchmarks, omdat 3dmark altijd het zelfde is en niet afwijkt zoals eeen game kan men de perfecte balans creeeren in de drivers voor iedere chip. 3dmark zegt niets over hoe een grafische kaart presteerd in games, de 3D1 presteerd dus in games minder dan een GeForce 6800GT of Radeon X800XL. Wat betreft de stabiliteit, dat zit wel snor hoor CV, de problemen die ik had en je vertelde waren opgelost na een verse installatie en andere drivers. Hitte en stabiliteit waren prima in orde.
Link naar reactie
Weet je nog wie die man was? Ik ken wel een aantal mensen bij Gigabyte namelijk. Ik heb het zelf getest en ook andere websites hebben het getest en het kan niet. Verder is mij ook toevertrouwd dat het niet kan, daarom word het ook als pakket verkocht en niet los. Ik denk dat je de man verkeerd begreep of dat de man er naast zit.
Link naar reactie
Ok dan hier maar weer opnieuw, waar en wanneer is hij te koop (en ik kwam op deze kaart door het artikel...) btw lijkt me wel een goede deal aangezien zo'n mobo 199 eurie kost. 2x een 6600gt = 2x 190= 380 is bij elkaar dus 579 euro als je alles los koopt. Volgens een andere revieuw was de game prestatie juist geweldig zie dat in je artikel niet helemaal terug. Hier wat tests van een andere revieuw (hopen dat er geen refer protectie is) [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/Doom3.gif[/img:5ea6f6a8d3] [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/FarCry.gif[/img:5ea6f6a8d3] [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/TombRaider.gif[/img:5ea6f6a8d3] [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/Halo.gif[/img:5ea6f6a8d3] [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/CoD.gif[/img:5ea6f6a8d3] [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/UT2004.gif[/img:5ea6f6a8d3] btw uit de test bleek dat de 8x nog niet goed werkte als je naar deze bechmarks kijkt komt hij toch aardig goed mee met een kaart die bijna 2x zo duur is. edit: had eerst in de PCM gekeken (ze lijken ook zo op elkaar :lol: ) daar zaten helemaal geen benchmarks bij. In C!T zijn Far Cry, Doom 3 en half life getest. prijs bij een winkel in engeland is 511 euro
Link naar reactie
Die review waar SDK mee komt geeft wel erg rooskleurige cijfers zeg, zo komt het bij mij niet in de test naarvoren. Ik heb alleen de 3 zwaarste games van dit moment getest, wil in de toekomst ook Riddick als benchmark gaan gebruiken. Het moederbord bij de 3D1 is inderdaad erg mooi en compleet, ik heb de kaart + moederbord ook een 7 gegeven omdat het echt wel een mooi product is, maar dat wil nog niet zegen dat ik er voor zou gaan kiezen. een goed moederbord met een 6800GT zou ik een 8 geven :)
Link naar reactie
weet niet echt of riddick wel geschikt is voor een benchmark, zeker omdat je niks kan veranderen aan detail levels (alleen shader model versie) super zwaar is hij tot nu toe niet (pas paar levels gespeeld) en het is infeite gewoon doom3 engine. Goed voor test: Doom3, Far Cry, Half-Life, Call of Duty (wel hoge fps maar bij dit spel komen er soms totaal andere resultaten die je niet verwacht)
Link naar reactie
Ik zou deze kaart ook echt niet kopen, vind die benchmarks er wel heel goed uitzien voor de 3D1, denk niet dat ze kloppen :roll: Verder lijkt Riddick mij ook wel een goed spel om mee te benchmarken, is ook het eerste spel dat echt voor 64 bits is gemaakt, en als extra functie 32 bits ondersteuning heeft.
Link naar reactie
[quote:d2beb0962c="Red Dragon"]Ik heb voor Riddick een speciale benchmark tool, hij heeft overigens een eigen engine en niet de Doom III engine, er komen dus hele andere resultaten uit. Riddick is een stuk zwaarder dan Call of Duty, Call of Duty is ook nog eens te CPU afhankelijk en te oud. net als UT2004.[/quote:d2beb0962c] geeft toch een schitterend prestatieverschil (btw gebruik voortaan ook van die balkjes ipv gewoon een tabelletje we leven in de 21ste eeuw hoor :wink: ) http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041004/images/image010.gif
Link naar reactie
Ik gebruik express geen balkjes, balkjes geven een erg vertekend beeld, met cijfers zie je de daadwerkelijke verschillen, soms verschilt het maar 5fps en dan ziet het met een balk eruit of het een wereld van verschil is. dat heeft niets met de 21ste eeuw te maken. [EDIT]een tweede nog veel belangrijkere reden is dat grafieken/balken veel meer ruimte in beslag nemen dan gewoon cijfers, aangezien je met geschreven pers altijd zit met ruimte gebrek moet ik of met cijfers werken of minder benchmarks doen, dan kies ik toch voor cijfers, minder benchmarks geeft ook een slecht beeld.
Link naar reactie
[quote:aaadfd2139="Red Dragon"]Ik gebruik express geen balkjes, balkjes geven een erg vertekend beeld, met cijfers zie je de daadwerkelijke verschillen, soms verschilt het maar 5fps en dan ziet het met een balk eruit of het een wereld van verschil is. dat heeft niets met de 21ste eeuw te maken. [EDIT]een tweede nog veel belangrijkere reden is dat grafieken/balken veel meer ruimte in beslag nemen dan gewoon cijfers, aangezien je met geschreven pers altijd zit met ruimte gebrek moet ik of met cijfers werken of minder benchmarks doen, dan kies ik toch voor cijfers, minder benchmarks geeft ook een slecht beeld.[/quote:aaadfd2139] bij een goede balk staan de cijfers in de staafjes of erachter... zie mijn voorbeeld +sinds wanneer mag ruimte voor duidelijkeheid gaan. Voordat het offtopic wordt heb ik dit ff op het feedback forum gepost bij hardware.
Link naar reactie
[quote:389b109d9f="CV"]Ik zou deze kaart ook echt niet kopen, vind die benchmarks er wel heel goed uitzien voor de 3D1, denk niet dat ze kloppen :roll: Verder lijkt Riddick mij ook wel een goed spel om mee te benchmarken, is ook het eerste spel dat echt voor 64 bits is gemaakt, en als extra functie 32 bits ondersteuning heeft.[/quote:389b109d9f] lol wat een onzin en als extra 32 bits, het is eerder andersom :wink: ff een kijkje in je system map en je treft aan: Win32x86 variant, dezelfde met SSE en dezelfde met SSE2 tot slot een AMD 64 exe en dll's. 3 van de 4 zijn dus speciaal voor 32 bits processoren gemaakt en dan ook nog eens gespecialiseerd per processor type. (mijn p4 heeft sse 1 en 2 weet niet of amd xp's ook sse2 hebben) Bovendien is eerst de xbox versie gemaakt en is vervolgens de pc, directors cut met extra's, uitgekomen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...