Ga naar inhoud

Primeur! nForce4 + 6600GT/6800GT SLI-test uit nummer 2!


Aanbevolen berichten

Raar, je 3dmark '03 score is namelijk wel normaal, erg vreemd. en wat haal je met Doom III? Doom III starten: High-Quality 1280x1024 zetten Opnieuw doom III starten CTR - Alt- ~ indrukken Timedemo demo 1 intypen na de eerste run de timedemo nog een aantal keer draaien totdat je de zelfde resulaten krijgt. hier zou je minimaal 85fps moeten halen.
Link naar reactie
  • Reacties 157
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • anoniem

    158

Je hebt een 6800GT en 2x 6600GT in SLI :-? die 6800GT is sowieso in de meeste gevallen een betere keuze vind ik, waarom heb je dan SLI aangeschaft als je al een goeie kaart had? Met HL2 kan je ook benchmarken, als je HL2 hebt dan moet je het maar zegen, dan kan ik je de benchmarks mailen die ik gebruik voor Computer!Totaal.
Link naar reactie
[quote:f338052177="Red Dragon"]Je hebt een 6800GT en 2x 6600GT in SLI :-? die 6800GT is sowieso in de meeste gevallen een betere keuze vind ik, waarom heb je dan SLI aangeschaft als je al een goeie kaart had? Met HL2 kan je ook benchmarken, als je HL2 hebt dan moet je het maar zegen, dan kan ik je de benchmarks mailen die ik gebruik voor Computer!Totaal.[/quote:f338052177] Ik had een 6800GT van Asus met 128MB, die is toch net iets langzamen en jah je bent verslaafd of niet, dus moest ik SLI hebben :P Vandaar de twee 6600GT's Als het zo door gaat ben ik weer snel terug bij een Single board met Single GPU.
Link naar reactie
[quote:081c8bbd2c="NoepZor"]een 6800GT 256Mb zeker, om er later nog een bij te kopen voor SLI. Je hebt nu dezelfde prestaties als die 2x6600GT in SLI, maar je kunt het in de toekomst, als er betere drivers/biossen/moederborden ed zijn altijd weer uitbreiden met een extra kaart. :wink:[/quote:081c8bbd2c] Idd of gewoon weer terug naar het Ati nest. BTW ander geheugen hielp ook niks! Dus ik zie alleen nog maar de CPU als groot probleem, hoewel het bij iemand anders wel werkte met een Winchester core. Ik wil graa weten van Club3D wat ze nu voorstellen. Het ligt in mijn aan ogen aan zowel Asus, nVidia en Club (maar die zijn weer de dupe van nVidia vanwege de chipset en de chip op de 6600. Hun BIOS is niet veel anders dan die van de rest waarbij het wel werkt. Blijft een feit dat alle partijen moeten werken aan een oplossing.
Link naar reactie
[quote:f775423c9a="Slashhead"]Ik zal bij AMD een Winchester opvragen. Bij ons werkt het gewoon. Is het voor jou mogelijk om een ander merk te gebruiken voor VGA?[/quote:f775423c9a] Helaas niet, mijn leverancier werkt alleen met Club3D. (Goed van ze he natuurlijk ;) ) Maar het is dus duidelijk dat het niet ligt aan: Windows Installatie, die is namelijk identiek aan die van mensen waarbij het wel werkt. Niet ligt aan het geheugen. Met OEM geheugen DDR400 of OCZ CP3700EB @ DDR400 maakt het geen verschil Voeding is gewoon stabiel en kwalitatief goed dus daar zal het ook niet aan liggen. Systeem is goed gekoeld, zowel CPU als case en airflow Verder zijn er geen insteekkaarten aanwezig en is er geen extra software aanwezig. Het ligt dus aan de combinatie van het moederbord, de cpu en de grafische kaarten, waarbij ik uitsluit dat het aan de grafische kaart ligt. Ik ben inmiddels overtuigd van Raymond zn standpunt dat ze van nVidia afhankelijk zijn, omdat zij de techniek en de BIOS'en bepalen. De Club3D BIOS is geen haar anders dan die van Leadtek, die wel werkt. Ik heb het dan over 5.43.02.16.00. Er is inmiddels bij veel fabs 5.43.02.27.00 in omloop maar dat maakt ook niet uit want die heb ik ook getest. Asus BIOS'en maken ook geen verschil. Wel moet ik zeggen dan met Beta 1003-005 de scores hoger zijn in zowel 2K3 als 2K5 hoger zijn. Neemt niet weg dat SLI in 2K5 nog steeds niet werkt. Ik ben benieuwd naar de test van Raymond met een Winchester CPU. Bij andere personen is SLI namelijk wel werkend met een Winchester, maar dan wel met een ander merk kaart.
Link naar reactie
@ Stinger666 SLI is leuk maar als upgrade van een 6800GT AGP naar 6600GT SLI is het niet slim, de 6800GT is echt sneller, vooral als je AA en AF gebruikt, wat je met zo'n kaart weel moet doen natuurlijk. Ik heb het zelf getest en anderen ook: http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041222/index.html @ Noepzor, X800XL moet binnekort leverbaar zijn, het word zeker een itteressante kaart, helaas heb jij geen PCI-Express. ;) Overigens komt er in feb/maart waarschijnlijk ook een AGP versie van.
Link naar reactie
[quote:46056984de="Slashhead"]Wij hebben nu nog een Asus A8N aan de gang, daarvoor is deze BIOS gebruikt; http://slashhead.homestead.com/files/temp/66GTSDP1.3D[/quote:46056984de] Ik heb hem gedownload en ermee getest. Het werkt nog steeds niet. Alleen in 2K3 haal ik de juiste score. In 2K5 zie je de prestaties gewoon droppen op sommige momenten. Met 1 kaart haal ik in 2K5 een hogere score dan met 2 kaarten. P.s. Is dat systeem met die Winchester CPU. Iemand nog brilliante ideeen waarom het nou juist bij mij niet werkt? Zou het aan de Harddisk kunnen liggen? Lijkt me heel erg sterk. Ik heb een Daimondmax 9 160GB SATA. Verder een 3 tal IDE apparaten. Meer dan dat zit er niet in het systeem. Hoe is het met JinXx? Werkt het bij hem nu al wel?
Link naar reactie
[quote:f3888ef552="Slashhead"]Vrijdag hebben we ook voldoende X800 XL. Wat de prijzen betreft, hierover zijn we nog steeds in gevecht met ATI... We moeten nu eenmaal een goede GPU prijs hebben. Ik verwacht beide kaarten over twee weken in de winkel en de snelste zullen het eind volgende week hebben.[/quote:f3888ef552] heb je ook een richtprijs ? 300 euro zou te mooi zijn om waar te zijn, maar ik denk dattie wel een stukje duurder wordt ? staat iig nog niet in de pricewatch :)
Link naar reactie
@ NoepZor, begin anders een X800XL topic, het is een beetje off-topic namelijk. @ Stinger666 Het gekke is dat je wel een goed resultaat in 3dmark '03 hebt en niet in 3dmark '05 gebruik je de default driver instellingen zonder tweaks? heb je al wat andere benchmarks geprobeerd zoals Codecreatures ? http://www.majorgeeks.com/download.php?det=1256
Link naar reactie
[quote:bdf11ea713="Red Dragon"]@ NoepZor, begin anders een X800XL topic, het is een beetje off-topic namelijk. @ Stinger666 Het gekke is dat je wel een goed resultaat in 3dmark '03 hebt en niet in 3dmark '05 gebruik je de default driver instellingen zonder tweaks? heb je al wat andere benchmarks geprobeerd zoals Codecreatures ? http://www.majorgeeks.com/download.php?det=1256[/quote:bdf11ea713] Ik gebruik dezelfde GeForce drivers als jij. Ik tweak er niks aan behalve dan dat ik Multi GPU rendering aanvink in het advanced menu en dan bij het algemeen profiel. Verder zet ik de prestatie van kwaliteit naar hoge snelheid. Meer doe ik niet dus niet geen tweaks. Kun je ff reviewresults linken van codecreatures of zelf vertellen hoeveel je haalt. Dan kan ik het ergens mee vergelijken namelijk ;)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...