Ga naar inhoud

Primeur! nForce4 + 6600GT/6800GT SLI-test uit nummer 2!


Aanbevolen berichten

Computer!Totaal 2 is net naar de drukker, maar een van onze artikelen uit dit nummer willen we graag nu alvast aan u presenteren. Vorige maand lieten we u een glimp zien van nVidia’s nieuwe SLI-systeem, dat u in staat stelt twee videokaarten tegelijk te gebruiken in één computer. Nu testen we als eerste computerblad in Nederland een volledig SLI-systeem op een nVidia nForce4 moederbord. We hebben gekeken naar een combinatie van twee GeForce 6600GT-kaarten, en een met twee 6800GT-kaarten, om te controleren of de prestatiewinst ook écht tegen de kosten opweegt! Dit artikel verschijnt 14 januari 2005 in Computer!Totaal nummer 2. Bij wijze van kerstkadootje bieden we u deze primeur nu al gratis als pdf aan via onze website. Ga naar [url]http://www.computertotaal.nl[/url], klik op ‘Shop’ in het menu linksboven en kies het artikel ‘Sneller gamen kan niet’. Reacties en vooral complimenten aan Michiel de Roode aka Red Dragon kunnen hieronder.. 8)
Link naar reactie
  • Reacties 157
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • anoniem

    158

Spam :lol: dacht dat dit altijd in "Artikelen deze maand" kwam. Net artikel; de wereld van SLI zal nu ook duidelijk zijn bij het tijdschrift lezende publiek :) De ontwikkelingen lijken zich nu in vrij vlot tempo weer op te volgen dus RD heeft weer genoeg te doen. 1 vraagje: waarom OCZ pc3700 EB gebruiken? Voor een review waarbij spullen worden gebruikt mag ik aannemen dat je geen EOL producten gebruikt. ;) Ten slotte: geweldig dat Computer!Totaal dit artikel zonder kosten verspreid, bedankt. Als niet Computer!Totaal lezend forumlid erg leuk.
Link naar reactie
[quote:818ea4612e="sdh"][quote:818ea4612e="NoepZor"]alleen jammer dattie niet werkt krijg een idgwebshop.pdf van 0 bytes :lol:[/quote:818ea4612e] dan ligt dat denk ik aan jou want die van mij is gwoon 568kb. :wink: leuk trwns dat je dat gratis downloaden mag. 8) hebbik ook weer wat te doen.(Y)[/quote:818ea4612e] Edit: reeds dubbel voorzien :wink: dank u interficior en sdh :D
Link naar reactie
Hey leuk, ik heb het artikel zelf nog niet eens gelezen :) eens even kijken wat Jeroen de jager allemaal van het origineel heeft veranderd ;) @ Vandread Dat ik geheugen gebruik dat niet meer verkrijgbaar is lijkt mij geen probleem, het test systeem staat er in vermeld om aan de lezer duidelijk te maken wat voor test apparatuur er is gebruikt, het is geen advertentie van producten die je als lezer moet kopen, als dat zo was dan zou je EOL argument terecht wezen, nu niet. @NoepZor Dat van die 120% viel ons natuurlijk ook al op, ik denk zelf dat de 6600GT ondermaatst presteerde tijdens de test, misschien een driver issue? of iets anders.
Link naar reactie
[quote:71f8ea219b="Jeroen de Jager"]Bij wijze van kerstkadootje bieden we u deze [b:71f8ea219b]primeur[/b:71f8ea219b] nu al gratis als pdf aan via onze website. [/quote:71f8ea219b]Bij [url=http://www.hardware.info/reviews.php?id=521]hardware.info[/url] hadden ze vorige week al een vergelijkingstest tussen de ASUS A8N-SLI Deluxe en de MSI K8N Diamond, dus echt een nederlandse primeur kun je het niet meer noemen. Ook hebben ze een 3dmark05 [url=http://www.hardware.info/artikelen.php?id=121]top 10[/url] score neergezet met 2 Ultras (10542 3dmarks).
Link naar reactie
Het artikel van HWI legt meer de nadruk op de verschillen tussen de 2 moederborden dan op hoe SLI werkt. (niet dat het een verkeerd artikel is, het is met een andere invalshoek geschreven) In het Computer!Totaal artikel word juist SLI belicht en de techniek besproken. Toch 2 totaal verschillende artikelen daardoor. Dat het geen Primeur is van Computer!Totaal is dan misschien wel waar maar dat maakt het artikel niet minder itteressant. Leuke score van HWI, erg knap gedaan, maar ook het overklokken en een record score halen in 3dmark '05 was niet de insteek van Computer!totaal.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Waar ik nu heel benieuwd naar ben, en dat heb ik in geen artikel nog duidelijk kunnen lezen, is of je met twee videokaarten die dus NIET gekoppeld zijn, 4 monitoren/TFT's kunt aansturen. En dan wel op zo'n manier als de Matrox Parhelia dat doet. 8) Ik wil dit weten om dat ik nu met de Matrox in Flightsimulator op een resolutie van 3840 x 1024 werk, uitgespreid over drie schermen dus. Als ik nu datzelfde grapje met de SLI configuratie zou kunnen uithalen, kan ik dus in Flightsim op een resolutie van bijv. 5120 x 1024 = 4 schermen gaan werken ! Wie kan mij uit ervaring vertellen of dit gaat werken ????? (ik wil het wel zeker weten voor ik een hoop geld ga uitgeven....)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...