Ga naar inhoud

XFX GeForce 6800 LE modden


Aanbevolen berichten

LE zijn 6800 non ultra kaarten met 128mb. De kaart is kreupel gemaakt door 8 pixel en vertex units uit te zetten. Ondanks dat het ding maar 8 pipes heeft loopt ie sneller als een pro. ik haalde met mijn systeem 5600 3dmarks mer de 9800 pro en met de LE 6500 3dmarks. Je kan of geluk hebben en de 8 resterende pipes zijn niet kapot en kunnen open gezet worden met riva 15.2, of je hebt pech en je pipes zijn kapot. Dan loopt je kaart met een hoop ellende. Dat is dan tevens ook de rede waarom er een LE van gemaakt is. Met alle werkende pixel en vertex units gaat de preformance van een LE 20 tot 30% er op vooruit. Veel LE kaarten zijn zowiezo brak, dat heeft te maken met het geheugen op de kaart. De kaart gooit vroeg of laat 3d eruit. Het geheugen terug klokken naar 500 helpt. De core kan wel wat hebben. Zo heb ik mijn kaart nu weer op 6500 3dmarks lopen door het geheugen terug te klokken naar 500 en de core te verhogen naar 360 en de vertex units open te zetten. Maar ik had dus pech en mijn pixel units zijn kapot. Eigenlijk is de LE geen kaart voor de losse verkoop maar en kaart die in complete systemen wordt verkocht. Sommige winkels omzeilen dit door dat ze je je kast laten meenemen wil je een Le hebben. Ondertussen is dit ook niet meer overal zo en krijg je de LE zo ook wel mee. Ik zou dus beginnen met de pixel en vertex units open te zettenen dan te kijken of mem en core ook wat hoger willen. Als alles werkt heb je een super kaart voor minimaal aan euri's.
Link naar reactie
[quote:3a0180a01e="Melancholy"]Uit nieuwsgierigheid en een beetje off topic.... Als de 6800LE sowieso sneller is. Waarom is de 9800Pro dan nog altijd duurder dan de 6800LE ? Verkeerde prijssteling door de ATI wederverkopers? / Goede prijsstelling tegenpartij?[/quote:3a0180a01e]Het is een oude generatie kaart, andere(oudere) techniek. Daarbij komt wel idd dat Nvidia met zijn nieuwe generatie kaarten goed competatief is...
Link naar reactie
[quote:3dfec8cfc6="xiliduur"]Dat kun je niet missen. Run 3dmark of een spel en niets ziet er meer uit als het eruit hoort te zien. Zwarte balken, groene blokken en checkers door het beeld! Dat zie je vanzelf wel.[/quote:3dfec8cfc6] Nou dan is bij mij alles nog heel.. maar me computer slaat wel af of loopt vast.. waar ligt dat aan dan?
Link naar reactie
Ik moet hem op 498 zetten wil ie door die test heen komen. Zet het geheugen maar eens zoveel terug dat ie wel door die test heen komt. Maar goed, wel raar dat een kaart standaard op 300/700 staat en als je dat probeerd te verlagen hij niet door die test van de nvidia drivers heen komt. Mijn kaart doet dus precies het zelfde.
Link naar reactie
weetje, je kunt nu 2 dingen doen. Of je ruilt je kaart met garantie, hij is gewoon kapot. Of je houd hem. Als je op je kaart 16 pipes etc kan vrijmaken kan hij nog sneller zijn als een stadaard LE kaartje, zelfs met het geheugen ondergeklokt. Als je je kaart ruilt weet je nooit zeker of je er een terug krijgt die ook nog werkende pipes etc heeft.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...